shadowman 0 Posted December 7, 2008 hallo allemaal ik ben shadowman en ben hier nieuw op dit forum.ik ben zelf in de weer met hasj maken met de bubbleator(geweldig apparaat)en nu had ik een vraag,hoe moet je de hasj laten rijpen,verpakt of onverpakt?ik hoop dat iemand mij kan helpen.ik kon die informatie nergens vinden namelijk.alvast bedankt.voorderest is dit een topforum waar je een hele boel informatie kan winnen.groetjes shadow Quote Share this post Link to post Share on other sites
GraafVaag 0 Posted December 7, 2008 Als het goed droog is, luchtdicht verpakken en in het donker laten rijpen. Zelfde verhaal als wiet. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shadowman 0 Posted December 7, 2008 Als het goed droog is, luchtdicht verpakken en in het donker laten rijpen. Zelfde verhaal als wiet. thnnks das duidelijk bedankt man Quote Share this post Link to post Share on other sites
ex-member07 2 Posted December 7, 2008 de duurste maroc wordt begraven in kleigrond en een jaar 'vergeten' groet, hjm Quote Share this post Link to post Share on other sites
tuinman 0 Posted December 10, 2008 net zoiets als kaas of wijn dus.. ja daar past hasj goed bij: eten, drinken, hasjpief.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jonkomasta 0 Posted December 11, 2008 whuah weet iemand dan ook hoelang ? of maakt dat niet uit Grtzz Jonkomastaaa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Highriser 0 Posted December 11, 2008 Ik zou het niet te lang bewaren straks vergeet je het nog Ik denk zelf als je het onder de juiste omstandigheden bewaard dat het dan hoe langer hoe beter zal zijn Quote Share this post Link to post Share on other sites
TonY YaY0 0 Posted December 29, 2008 de duurste maroc wordt begraven in kleigrond en een jaar 'vergeten' groet, hjm kun je dit beter uitleggen ?? grtz Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ashiva 0 Posted January 5, 2009 De hash wordt verpakt in geitenvel en een jaar in de grond gestoken om te rijpen, dan komt de smaak meer naar boven. Zulke hash komt maar met mondjesmaat het land binnen, gesmokkeld door enkele liefhebbers. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SativaBelieva 0 Posted January 25, 2009 Het rijpen begint bij het afval... ik maak ice hash een paar maanden na de oogst... Na het drogen... en persen... bewaar ik de ice hash in de koelkast... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shadowman 0 Posted January 25, 2009 hoi is in de koelkast beter dan voor de smaak,of maakt dat niet uit?gr shadow Quote Share this post Link to post Share on other sites
SativaBelieva 0 Posted January 26, 2009 In de koelkast voor de houdbaarheid... in tegenstelling tot drooggezeefde hash is ice hash maar kort houdbaar... als ice hash klef wordt, gaat de kwaliteit snel achteruit... en de smaak ook... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shadowman 0 Posted January 27, 2009 ok thnnks sb weer wat geleerd vandaag.wist niet dat ice hasj kort houdbaar was.en als je het in de koelkast ligt,kun je het dan veel langer bewaren?gr shadow Quote Share this post Link to post Share on other sites
TonY YaY0 0 Posted January 27, 2009 @shadow, drooggezeefde hash is lang houdbaar.. ice hash, dus gemaakt van knipafval is daarintegen maar kort houdbaar grtz Quote Share this post Link to post Share on other sites
shadowman 0 Posted January 27, 2009 maar drooggezeefde hasj is toch ook van knipafval? en icehasj ook.dus ik snap niet dat er zon verschil inzit in houdbaarheid.ik heb laatst een stukje icehasj gekregen en die was 2jaar oud en smaakte onwijs lekker.en die heeft gewoon in een doosje gezeten 2jaar lang gr shadow Quote Share this post Link to post Share on other sites
SativaBelieva 0 Posted January 27, 2009 Water verandert de structuur van de hash... Quote Share this post Link to post Share on other sites
banaantjuh 1 Posted January 27, 2009 Hasj kan zowel van toppen als van knip afval gemaakt worden, ice of droog... Het verschil, van houdbaarheid, zit hem dus niet in de grondstof, maar in de manier van bereiden. Ik wist niet dat er verschil in houdbaarheid zat, maar met dit stukkie zal wel niet té lang bewaard worden: (sorry dat ik het hier even spam hoor ) Ice Ice-cool Quote Share this post Link to post Share on other sites
TonY YaY0 0 Posted January 27, 2009 ziet er overheerlijk uit grtz Quote Share this post Link to post Share on other sites
FritzTheCat 0 Posted January 28, 2009 Iemand ervaring hoe de kwaliteit wordt als je invriest ?? En hoelang is Ice dan houdbaar. Grtz, Fritz Quote Share this post Link to post Share on other sites
ex-member07 2 Posted January 28, 2009 Goede zuivere ijshash (zeef 77-100T) goed gedroogd en gekneed met de vingers, (enzymen) is prima bewaarbaar. Wat ijshash laat bederven is niet de olie/hars, maar de vervuiling met stof van plantendelen en chlorophyl, en natuurlijk resten water. Dus...............de juiste zeven, naspoelen met water, goed drogen en kneden met blote handen. (af en toe een sec. in de magnetron om het zacht te maken en water te verdrijven) Ik pers ze daarna in sjoelschijven van 10 gram. Daarna doe ik ze in stripzakjes. Nog nooit last gehad met bederf. Groet, hjm Quote Share this post Link to post Share on other sites