Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
xiao

Laat De Hennepkwekerijen De Economie Helpen

Recommended Posts

Aan alle ministers, politie vrienden, en verklikkers...Laat de hennepkwekerijen met rust! Door dat mensen een zoldertje of een kastje hebben, zitten ze ook wat makkelijker in de centen. Ze besparen heel wat geld door niet naar de coffeeshop te moeten ofzo ;) Doordat deze mensen nu wat meer geld hebben kunnen ze wat meer dingen kopen. Bijvoorbeeld hun vreetkick bevredigen in een restaurant, of hun droge mond bij wateren in een café. De horeca zit al jaren te zeggen dat het slecht gaat en nu trekken ze het al helemaal niet meer. Is het niet het roken, dan is het wel de kredietscrisis. Door dat deze mensen en dat zijn er een heel wat net wat meer geld besparen kan de koopkracht overal lekker toenemen, dus beste authoriteiten knijp eens twee oogjes dicht. Laat deze vriendelijke tuinkabouters gewoon hun gang gaan. Iedereen wordt er blijer van. Iemand die niet kweekt heeft er zelf profijt van. Fuck de banken met hun leningen...een lening voor een nieuwe carpoort of een keuken...zodat Leen nog rijker kan worden en zo in zijn dikke benziene slupende auto kan rond rijden. Hij zal wel even zwaaien als je onder je carport staat zonder auto, omdat daar het geld niet meer voor is..misschien nog een lening? Iemand die gaat klikken, omdat ze het niet netjes vinden of omdat het volgens hun diefstal is. Deze mensen vinden het wel goed dat ze kaal worden geplukt door de banken. Ik denk dat kleine thuiskwekers geen schade aanrichten voor noch de maatschappij noch voor de economie, mits het veilig worrdt gedaan. Laat de vriendelijk kweker toch gewoon zijn gang gaan, zodat hij door zijn besparingen eens een keer een computer of een tv kan kopen of lekker op vakantie. En zo niet in toren hoge schulden komt , zoals de 'brave" burger. En voor de rechtspraak...gewoon wiet en coffeeshops verbieden,,,of,,,,Niet Zeiken. :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

misschien heb je wel gelijk, maar eerst ga ik even mijn ogen laten rusten.

als je nu eens na elke zin ook de enter knop zou gebruiken, leest dit veel fijner voor de andere kijkbuiskindertjes.

ik wordt namelijk gek van een bericht als dit lezen.

ik weet niet hoe andere erover denken.

 

groetjes stampertjuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk er het zelfde over Stampah...

 

xiao, je kan ook even die post edditen. Dan is hij voor de volgende lezers wel te lezen ;)

Dan lees ik hem ook nog een keer, en vertel ik je wel of ik er standpunten in kan ontdekken :smoke

 

 

laters

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor beide thjus,

en anderen die zaten te knipperen met hun oogjes...

en omdat ik het zlef ook ff wilde lezen:

 

 

 

Aan alle ministers, politie vrienden, en verklikkers...

Laat de hennepkwekerijen met rust! Door dat mensen een zoldertje of een kastje hebben, zitten ze ook wat makkelijker in de centen.

Ze besparen heel wat geld door niet naar de coffeeshop te moeten ofzo

Doordat deze mensen nu wat meer geld hebben kunnen ze wat meer dingen kopen. Bijvoorbeeld hun vreetkick bevredigen in een restaurant, of hun droge mond bij wateren in een café.

De horeca zit al jaren te zeggen dat het slecht gaat en nu trekken ze het al helemaal niet meer. Is het niet het roken, dan is het wel de kredietscrisis. Door dat deze mensen en dat zijn er een heel wat net wat meer geld besparen kan de koopkracht overal lekker toenemen, dus beste authoriteiten knijp eens twee oogjes dicht.

Laat deze vriendelijke tuinkabouters gewoon hun gang gaan. Iedereen wordt er blijer van. Iemand die niet kweekt heeft er zelf profijt van. Fuck de banken met hun leningen...een lening voor een nieuwe carpoort of een keuken...zodat Leen nog rijker kan worden en zo in zijn dikke benziene slupende auto kan rond rijden.

Hij zal wel even zwaaien als je onder je carport staat zonder auto, omdat daar het geld niet meer voor is..misschien nog een lening? Iemand die gaat klikken, omdat ze het niet netjes vinden of omdat het volgens hun diefstal is. Deze mensen vinden het wel goed dat ze kaal worden geplukt door de banken.

Ik denk dat kleine thuiskwekers geen schade aanrichten voor noch de maatschappij noch voor de economie, mits het veilig worrdt gedaan. Laat de vriendelijk kweker toch gewoon zijn gang gaan, zodat hij door zijn besparingen eens een keer een computer of een tv kan kopen of lekker op vakantie. En zo niet in toren hoge schulden komt , zoals de 'brave" burger.

En voor de rechtspraak...gewoon wiet en coffeeshops verbieden,,,of,,,,Niet Zeiken.

 

 

 

Tja ik snap wel wat je bedoelt,

maarre...

heb je wel is gehoord van zwartgeld?

 

In principe staat hier een betoog om het zwartgeld circuit in leven te houden.

Als wij hier allemaal aan mee zouden werken, kunnen we geen collectieve uitgaven meer plegen.

uhm , dan zijn we eigenlijk geen maatschappij meer.

 

ik wil niet predikken hoor,

en zie best wel dat er mensen op een behoorlijke manier mee om kunnen gaan.

ik zie ook een hoop uitvreters,

die met hun "kapotte"rug in de steun zitten, en ondertussen elk weekend bij beunen.

 

Dit zijn dan mensen die met gemak 2 keer zoveel verdienen als ik, terwijl ik als kleine zelfstandige 60 uur werk.

nou daar kan ik ook niet zo goed tegen.

Ik werk graag mee aan de maatschappij,

om het samen wat beter te krijgen.

Ieder zijn steentje zeg maar....

 

Maar dat zwartgeld daar bij hoort,

znap ik ook wel, :smoke

 

 

 

greetz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor mij heb je helemaal gelijk, Xiao.

 

De lay-out van je stukje leek inderdaad op een artikel in de zondagse Volkskrant en wel het economische katern. Echter, we hebben allemaal zo onze schrijfmakke...een ander maakt weer spelvautjes...predikken? :verrygood

 

Een inhoudelijke reactie:

 

Niet alleen is de kleine thuiskweker niet meer een klant in de shop, hij is ook niet meer het slachtoffer van ramkwekers die snel rijk willen worden en toxische meuk op de markt kwakken. U weet wel, van die wiet waarbij het slijm na drie haaltjes al in je luchtpijp staat. U weet wel, van die heren in een lange zwarte leren jas met een rolex om de pols die meer bieden en de hele voorraad kloontjes wegkopen in de growshop, inclusief jouw twee weken vantevoren bestelde dertig kloontjes.

 

Een goede thuiskweker zet het klein op, tweeënhalve vierkante meter, twee lampen, een eigen moederplant of alles rechtstreeks uit zaad. Hij verkoopt de bovenkant en rookt de onderkant van de planten zelf. Omdat hij er zelf woont en slaapt, zorgt hij ervoor dat alles technisch tiptop is en volkomen brandveilig. Geruisarm, alleen hijzelf hoort de afzuiging want de gefilterde warme lucht voert hij zijn woonkamer in; kan de kachel ook uit.

 

Hij heeft er een gewone baan bij waardoor hij niet in moeilijkheden komt als hij een misoogst heeft. Daardoor heeft hij ook geen haast en kan hij zijn planten negen weken laten staan, de negende week spoelen met Ripen op Ph 6.1 ongeveer, en dan van die mooie afgerijpte, gesloten toppen... :P

 

Een beter rekenaar dan ik heeft eens uitgevogeld dat het, qua werktijd, neerkomt op een extra baan erbij van veertig procent.

Met pieken en dalen, dat wel. Oogsten, schoonmaken, nieuw neerzetten, het is telkens weer een werk van jewelste waarbij enige kennis van logistiek in de branche onontbeerlijk is. En een sterke rug, inderdaad-

 

Da's dus veel werken, velen beseffen zich dat niet als ze eraan beginnen. Je komt dus moe thuis na een dag van hard werken maar dan komt er nog wat: er MOET vanavond een vat voeding worden gemaakt...en wat heb je daar toch even helemaaaaaal geen zin in zeg...

En hier, forumleden, onderscheidt het kweken zich van andere vrijetijdsbestedingen. Hobby's kun je doen als je er zin in hebt, dit MOET je doen, ook als je er even geen zin - of tijd! - voor hebt.

 

Nou - en mag je er wat aan verdienen dan? Lijkt mij niet meer dan normaal. De vraag is of je tijd hebt om het op te maken. Je moet namelijk ook nog eens uitkijken dat je geen vragen te beantwoorden krijgt als men je 120 cm B&O flatscreen bewondert met je modale salarisje. Enfin, het casino is geduldig.

 

Wat ons brengt op het laatste onderwerp: de zwart geld affaire.

 

Een heikel onderwerp, zwart geld. Het is er altijd geweest en het zal er altijd blijven. Voor de wietbranche is de oplossing echter simpel:

Legaliseer het.

Hef er belasting over.

Wég zwart geld affaire.

 

Als boeren graan mogen verbouwen om bakkerijen draaiende te houden, hoe moeten shops dan draaiend gehouden worden? Shops zijn in Nederland toch ondernemingen net als bakkerijen? Legaliseer het, en ga over een paar jaar eens een gerenommerde banketbakker binnenstappen voor wat spacecake deluxe :dribble:

 

Verbied het en vergeet de geschiedenisles over Al Capone en consorten in de jaren dertig. Zij werden zo rijk en groot en machtig door de drooglegging, het algemene alcoholverbod in de VS. Verbied het en zie hoe er een zwaar criminele wietmafia ontstaat die de daden van Holleeder cs. zullen reduceren tot kinderlijk gestoei. Er zal veel vraag zijn, de markt overspannen, de concurrentie moordend. Is Nederland wel klaar voor de eerste drive-by shooting met onschuldige slachtoffers?

 

Hoewel ik een inhoudelijke reactie zou waarderen, zijn tips omtrent mijn lay-out etc. natuurlijk ook altijd van harte welkom-

 

Groet,

Demesmaeker

Share this post


Link to post
Share on other sites

In het kort?

Lekker stukje! :verrygood

 

Ik vind het af en toe wel lekker om even een goede post te lezen, je moet er wel even tijd voor hebben. (Edit: Lees de stukjes van Church :dribble: )

Maarja, welbekend is jullie de '...Maar dan heb je ook wat! :P'

 

Fijne avond ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je srry voor late reactie was even druk bezig met knutselen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

en wat is dan de reactie?

 

Demesmaeker, je hebt helemaal gelijk. Hetzelfde uitgangspunt met betere argumenten.

 

Ik ben er sowieso voor om iedereen voor een paar duizend euro per jaar de ruimte te geven om op de een of andere manier iets voor jezelf te maken of bij te verdienen. Stel je bent goed in macramee-en, en je kunt daar iedere zaterdag een paar tientjes aan verdienen. Moet je dat dan meteen allemaal aan de belasting opgeven? Doe normaal en stimuleer deze initiatieven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zwart geld is de smeerolie van de economie.

Minister Bos zegt: het gaat beter in Nederland dan in de meeste ons omringende landen.

Hoe zou dat komen?

 

Legalisering? Dat geeft accijnzen en nog meer regeltjes.

Liberalisering lijkt me beter, niet mee bemoeien.

Geef iedere snackbar of cafe de mogelijkheid om softdrugs te verkopen, en de prijzen zullen rap dalen.

Ook evt overlast wordt zo beter gespreid.

Nu de coffeeshops zijn teruggedrongen, zijn de prijzen omhooggeschoten.

Overheids-bemoeienis zal daar nog ekstra aan bijdragen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We hebben allemaal van de drooglegging gehoord ?? , juist dat werkte niet he ?

 

En wat hebben we daar van geleerd ?? , juist ..... <linksom of rechtsom> de markt wordt voorzien dus ??

 

REPRESSIE WERKT NIET ACHTERLIIJKE BELEIDSMAKERS !!!!!! , je maakt het produsct alleen maar schaarser

 

En wat is de basisregel voor marktwerking , juist Schaarste + Vraag = BIG money

 

En wat doen mensen allemaal voor bigmoney ? juist criminaliteit !!

 

enz , reversed thinking thats what we need

 

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drooglegging.. tja alcohol ik denk toch dat het niet te vergelijken is.

Bij wiet hebben tegewoordig heel veel mensen een bepaald gevoel van criminaliteit..

Het is verder niet te vergelijken met het gevoel voor de gemiddelde blower (als ik)

want het is maar soft-drugs (vind ik)

 

Toch zijn er veel mensen die er niks van willen weten want voor hun is drugs, drugs.. en alcohol? ''jaa is toch anders.''

Vind het interessant zo'n stukje tekst te lezen in zo'n bui als nu maar vind het prachtig hoe het nu is..

Waarom veranderen, de hoge pieten in het bestuur van de gemeente/overheid/ willen er zelf gewoon veel aan verdienen

door er bepaalde accijnzen op te leggen en onzin, zodat hun nog een dikkere auto kunnen rijden?

 

Laat ons gewoon lekker kweken op onze manier en niet zoveel ermee bemoeien vind ik,

maar de manier waarop het nu gaat.. Ach kan me er niet druk over maken :D

 

grtz

 

Nomar

Share this post


Link to post
Share on other sites

wiet en alcool zijn zeker niet te vergelijken

 

drink is een bank pils leeg of rook eens een ganse plant weg.

 

in het eerste geval vervagen je grenzen met het gevolg dat je alle maal domme dingen uit steekt. Om vervolgens alles onder te kotsen en de volgende morgen wakker te worden met zware kater

 

in het 2geval val je als een blok in slaap of eet je tot je niet meer kan bewegen.

 

nu mijn voor stel:

 

laat de staat het monopolie hebben op de weet teeld. in ruil zorgen zij er voor dat elk wietje mooi in orde is zonder alle smeerlapperij. dit verkopen ze dan aan shop's. eerst keer winst

 

vorvolgens kunnen ze ook nog de shop's taksen en zo laten betalen 2de keer winst.

 

en als ze nu eens vervoglens dit geld gaan gebruiken voor de socaail zekerheid of de economie terug aan te slingeren. Of waarom niet gewoon om actie tegen drug's op te zetten.

 

dit is een win win situatie

 

de staat krijg extra geld en de blower kan er van op aan dat er niet met zijn wiet is gefoefelt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet vergelijkbaar ?

Daar denken een hoop handhavers van de wet anders over. Het wordt tijd dat men hier ook zo dapper naar buiten treedt.

Zie www.leap.cc

 

logo.jpg

 

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...