Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
tomas

Nederlandse Wietexport Is Twee Miljard Waard

Recommended Posts

AMSTERDAM - Nederlandse wietkwekers verdienen jaarlijks ruim twee miljard euro met illegale export. Dat zegt politiecommissaris Max Daniel zaterdag in NRC Handelsblad.

 

Uit ramingen blijkt volgens de commissaris, die de landelijke bestrijding van hennepteelt leidt, dat ieder jaar meer dan vijfhonderd ton nederwiet de grens over gaat.

 

Ruim tachtig procent van de illegale kweek is bestemd voor export, stelt Daniel. Vooral vanuit Engeland, België, Duitsland, Scandinavië en de Baltische Staten zou de vraag groeien. Hierdoor neemt de criminaliteit rond hennepteelt toe. "In Nederland gebruiken vierhonderdduizend mensen hennep. Als dat alles zou zijn, hadden we een heel beheersbaar probleem."

 

Wietkwekers

 

De politie signaleert, net als bij heroïne- en cocaïnehandel, ook bij de hennepteelt een verwevenheid tussen onder- en bovenwereld. Zo zouden banken hypotheken verstrekken aan wietkwekers.

 

Verder helpen bedrijven en aan landbouwuniversiteiten verbonden laboratoria volgens Daniel kwekers het productieproces van hennep te optimaliseren.

 

© ANP

 

bron: http://www.nu.nl/news/1795796/31/Nederland...jard_waard.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...