chucky 0 Posted August 21, 2008 Hallo allemaal! Graag had ik geweten, na je oogst en knipwerk te hebben beeindigd: 1. Hoelang je ongeveer mag laten drogen? 2. Mag er een ventilator draaien in de desbetreffende ruimte tijdens het drogen? 3. Hoe kan je je weed het best bewaren? Ik heb al verschillende meningen gehoord en gelezen daarover, daarom graag jullie mening hierover. Het " KUREN " van de weed bv.... hoe kan je dat het best doen? Ik las wat over je weed te kuren in glazen bokalen die luchtledig worden bij het sluiten ervan? Ik hoop dat ik veel reakties kan lezen op deze vraag... Je kan me ook gerust een PM sturen, geen probleem! Veel plezier op het forum en ik kijk uit naar de reakties.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harry Haze 0 Posted August 21, 2008 Wiet bewaren ? als je genoeg rookt hoeft dat niet Quote Share this post Link to post Share on other sites
chucky 0 Posted August 22, 2008 Hoi Komaan posten maar Zou de vragen echt graag beantwoord zien... Hoop doet leven Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted August 22, 2008 chucky al de info staat op het forum, je moet beter zoeken: forums en dan de info AUB groene groeten Blackbut Quote Share this post Link to post Share on other sites
Greengold 0 Posted August 22, 2008 Wiet bewaren ? als je genoeg rookt hoeft dat niet Ehmm wiet bewaar je altijd.. als je het koopt en het zit in je zak bewaar je het nog steeds. mischien dat jij 100 gram per keer rookt Buiten dat zie ik geen enkele waarde in jou post waar meneer of mevrouw chucky iets aan heeft.. @chucky Droogtijd ... is bij veel mensen verschillend de ene 4 dagen onder de lampen ... bij mij rond de 10 a 12 dagen zonder lamp dan is het netjes droog. ventilatie is wel handig dan blijft de lucht in beweging. Je wiet het best bewaren???.. Donker en droog in een verpakking .. tupperware bakje..? zak etccc Kuren is om de smaak te verbeteren .. dit dient te gebeuren in een luchtdicht afgesloten verpakking. Voor de rest zoeken ! daar leer je veel van ... Succes Quote Share this post Link to post Share on other sites
chucky 0 Posted August 23, 2008 Hoi Thx voor de info! Mr Chucky Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted August 23, 2008 Ik heb wiet van een jaar oud, smaakt beter dan een jaar terug... Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stoned Again 1 Posted August 23, 2008 Tijdens het drogen in het donker nooit direct een vin erop. Laat in de ruimte wel wat lucht circuleren. Hoe lang je mag drogen?? Zolang als je wilt....... Ik stop na een week tot 10 dagen mijn weed in die glazen weck potten, af en toe de deksel eraf . Na een maand smaakt me weed stukken beter, ( smaakte al goed) veel zachter. Greetssss SA Quote Share this post Link to post Share on other sites
bronkeydain 0 Posted August 23, 2008 1. Tot het droog is Meestal tussen de 1 en 2 weken. Ik wacht meestal tot de takjes knakken ipv buigen. 2. Ik hang het zelf zonder ventilator in mijn kelder en heb nog nooit toprot gehad, maar dat verschilt per locatie natuurlijk. 3. Ik gebruik van die glazen potten met rubberen afdicht ring. Om de zoveel tijd even deksel open en weer dicht om de lucht te ververzen. Ook aan het begin goed kijken of je geen condens ziet, als je dat ziet dan heb je je wiet nog niet goed gedroogd. Ook zorgen dat je wiet donker wordt bewaard. Ik heb wiet nog nooit langer dan 1 jaar bewaart, maar na een jaar smaakt ie nog lekker vers en zacht. Quote Share this post Link to post Share on other sites
GraveyardJunkie 0 Posted August 24, 2008 Kuren is om de smaak te verbeteren .. dit dient te gebeuren in een luchtdicht afgesloten verpakking. Succes Kuren of 'Curen' wordt ook nog gebruikt om schimmel te verwijderen. Het gebeurt in 2 weken. De beschimmelde natte top wordt onderwater gedompeld en zo gehouden. Eens per twee dagen water verversen. De top krimpt omdat alle slechte stoffen eruit verdwijnen. De smaak wordt zuiverder maar scherper. Het effect wordt mindblowing. Quote Share this post Link to post Share on other sites
WietVriend 1 Posted August 24, 2008 Wat ik vroeger uit de groeigids heb geleerd is dat wiet juist zachter van smaak wordt door het curen ipv scherper. Tijdens het cure proces wordt chlorofyll omgezet in suikers, na watercuren is je wiet ook niet meer groen maar eerder bruin. Heb ooit zelf eens met water gecured en herinner me idd dat he tzachter van smaak en bruiner was. In jaren 80 werd het bijv. gebruikt om de wat minder smakende buitenwiet wat lekkerder te maken. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Greengold 0 Posted August 24, 2008 Kuren of 'Curen' wordt ook nog gebruikt om schimmel te verwijderen. Het gebeurt in 2 weken. De beschimmelde natte top wordt onderwater gedompeld en zo gehouden. Eens per twee dagen water verversen. De top krimpt omdat alle slechte stoffen eruit verdwijnen. De smaak wordt zuiverder maar scherper. Het effect wordt mindblowing. Dat heet water curen Quote Share this post Link to post Share on other sites