Jump to content

bronkeydain

Members
  • Content Count

    85
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About bronkeydain

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik zit al een aantal kweekjes te etteren met lekkende lucht door het volgende: Ik heb een softbox ventilator met 160mm uitlaat. Ik heb voor die uitlaat een 160mm koolstof filter gekocht. Nu is het probleem dat ze allebei precies even groot zijn, en dus niet over elkaar heen schuiven. Dit heb ik met ducttape vastgezet, paar tiewraps er om en klaar. Maar telkens na een tijdje vind lucht een weg naar buiten en begint het te ruiken in huis. Mijn vraag is hoe kan ik dit oplossen. Er zijn ongetwijfeld koppelstukken, maar hoe weet ik nu wat ik moet bestellen? Is er een aanduiding voor bijvoorbeeld 160mm mannelijk, en vrouwelijk zodat ze op elkaar aansluiten? Moet ik dan iets kopen van 159 mm of zo? Gr Bronkeydain
  2. Ok Xtreme, duidelijk. Ik ga straks weer aan de slag thx
  3. Inmiddels is de boel klaar en heeft alles vannacht gedraaid met het nieuwe schakelbord. Vanmorgen alle draden en componenten gecontroleerd, alle draden voelden koud aan. Sommigen die klagen over een trillend relais zeggen dat het relais heel heet wordt. De mijne wordt warm, maar zeker niet heet. Ook ging op het ingesteld tijdstip de lamp uit. So far so good.... Ik zal straks weer een foto uploaden.
  4. Bijna klaar, alleen de lamp nog aansluiten en de stekkers/stopcontacten merken met F/N. Ik heb de boel getest en het werkt. Heb ik toch nog wat vraagjes... 1) Twee van die PVC buizen zitten behoorlijk vol met draad, kan dat kwaad? 2) Het relais werkt maar trilt/zoemt behoorlijk. Zeker als deze op de din-rail zit, dan gaat de hele plaat mee trillen en hoor je dat 1 verdieping lager. Als deze los hangt hoor je het haast niet. Volgens google is dit: a) Normaal Slecht relais c) Verkeerd aangesloten. 3) . Het relais hangt dus los. De vd draad houdt hem prima op zijn plek. Is dit ok of gaan de trillingen hun werk doen na verloop van tijd? Foto:
  5. Ok top BBB, bedankt! De F en N van de lamp ga ik omdraaien. De merktekens op de contacten komen nog. Ben ondertussen al aan het bouwen en zal vanmiddag een foto uploaden... EDIT: Kachel heb ik niet ingepland omdat ik deze vermoedelijk niet nodig heb (de boel staat op zolder waar het 's winters niet zo koud wordt). Misschien denk ik hier later anders over.
  6. Ik heb het schema aangepast. Volgens mij klopt de verbinding tussen de klok en het relais nu. Zou mooi zijn als iemand dat kan bevestigen. Schema 2.0:
  7. Hey Xtreme. Dat van het afrollen van die haspel wist ik niet (wel logisch eigenlijk) dus dat ga ik doen tot ik een betere oplossing heb. Bedankt voor je reactie. PS. Ik zag inmiddels ook al dat de aansluiting tussen de klok en het relais niet klopt in mijn schema.... Ik ga dit nog maar eens googlen.
  8. Ok, zojuist deze gezien, denk dat de mijne wel klopt: http://www.wietforum.nl/Hulp-bij-het-aansl...ok-t102768.html Ik vraag me alleen af of ik nog een zekering of aardlek schakelaar nodig heb? En waar mijn tent staat heb ik geen stopcontact dus ik haal de stroom van een 25m haspel. Ik weet dat draadlengte meer weerstand geeft. Het snoer van de haspel wordt iig totaal niet warm, ook niet na 18 uur draaien. Ik haal dus alles van een stroomgroep (16A gezekerd), de ventilatie en de vsa samen, is dat ok? Gezien de reacties op andere electra draadjes zullen jullie dit domme vragen vinden waarvan de antwoorden op het forum aanwezig zijn... Toch zou ik het zeer op prijs stellen als iemand de vragen kan beantwoorden want voor mij is het allemaal niet zo voor de hand liggend, en toch wil ik het zelf doen, en goed doen
  9. Hallo, Ik ben dan eindelijk mijn eerste binnen kweekje begonnen met 250W HPS. Tentje draait al een week of twee en gaat prima. Nu schakel ik nog met de hand (stekker in uit) en heb ik inmiddels een talento 111 klok binnen, een ES220 relais, vd draad (moet nog ff lasdozen/klemmen kopen). Na veel lezen op dit forum ben ik tot dit schema gekomen, zie foto. Kan iemand bevestigen of dit veilig is?
  10. Thanks WietVriend en HJM. Ik ga idd wel Steinernema feltiae aan te schaffen ik hoop dat ze die hier bij de GS (zuid spanje) hebben. Ik vraag me trouwens af of ik mijn 2 moedertjes (de andere plantjes zijn nog erg klein en maakt me niet uit) niet gewoon een paar nachtjes buiten kan zetten, het is nu zo'n 15 graden s nachts maar zal volgende maand tot zo'n 5 graden zijn.. Vinden mijn moeders niet fijn maar dat overleven ze wel. Ik las dat die muggebeestjes 22+ erg fijn vinden.
  11. Bedankt voor de snelle reactie en de tik op de vingers. Ik had die foto al gezien, maar ik was niet zeker omdat de mijne wat zwarter lijkt en ik wilde het zeker weten. Sorry dat ik 1 minuut van je baas zijn kostbare tijd heb verspilt.
  12. Is dit een varenrouwmug? De foto is vergroot, beestje is ongeveer zo groot als fruitvliegje. B.V.D.
  13. bronkeydain

    2008_1st_indoor_grow

    Mijn eerste indoor grow. Tevens wat fotos van mijn huidige outdoor grow.
  14. He GraafVaag Ik weet niet meer waar ik het gelezen heb, maar dat is wetenschappelijk onderzocht dus het zal toch wel waar zijn. Ik vond het ook nogal moeilijk te accepteren toen ik het las. Op Wikipedia staat het overigens ook:
×
×
  • Create New...