Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Reucht

De Eerste Keer, Van Niets Tot ...

Recommended Posts

Let wel op dat je ze niet teveel water geeft.. Daar kan die gele kleur ook van komen.

De stekken zullen aan moeten slaan en naar vocht moeten zoeken. Daar worden ze ook sterk van.

Zorg er dus gewoon voor dat je potten goed ingewaterd zijn voor je begint en misschien de eerste dagen wat water rechtstreeks op het stekblokje gooit. Daarna zullen ze zelf op zoek moeten gaan en wortels moeten maken. Anders heb je kans dat ze "lui" worden en vatbaar zijn voor ziektes.

 

Die naar bovengekrulde bladeren ontstaan volgens mij door verbranding (teveel voeding) of te lage luchtvochtigheid.. (vooral in het begin goed hoog houden daar ze nog weinig vocht via de wortels opnemen)

Edited by Porrie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze staan er nu 4 dagen in, het lastigste gedeelte heb je nu wel gehad. Houd de grond vochtig, maar niet te nat, de wortels moeten lekker opzoek naar water.

Geef nog geen voeding.

 

Even een paar opmerkingen, die vsa kun je op je kast laten liggen (mits er geen ontvlambare materialen direct boven hangen) omdat ze op een metalen plaatje met omgebogen randen zijn gemonteerd,....maw. ze maken nauwelijks contact met de ondergrond, en kunnen ook hun warmte aan de onderzijde kwijt.

 

Jammer dat je al 2 brandmelders hebt gehaald,...er zijn nl. ook brandmelders die met elkaar "draadloos" in verbinding staan,...maw. je hangt er 1 in je kast, en de ander boven je bed.

 

Kappie kan je gerust naar elkaar toe buigen om hem wat meer ruimte te geven.

 

Maaaar,......Waarmee wordt jou lampje aan en uit geschakeld ? :D :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@skunkkweekje : Ja inderdaad, maar ik had echt geen idee dat er nog een beschermende folie over zat. Dit hadden ze er eigenlijk wel eens bij mogen zeggen :D maar je hebt gelijk, ik ben echt wel enorm voorzichtig hoor, het laatste wat ik wil is hier komen vertellen hoe ik de blok heb laten afbranden :lol:

 

@Mustang : Ik denk dat mijn stekjes inderdaad nog niet goed geworteld waren, want het gaat echt te traag. Ze zaten wel in zo een wollen blokje, maar toch... Ik zal ze gewoon iets langer laten voorgroeien denk ik dan.

 

@Porrie : Ik geef ze veel water, omdat ik de stekblokjes op voorhand niet nat genoeg gemaakt heb, was een beginnersfout... Ik geef ook geen voeding aangezien de growshop eigenaar me had verteld dat de grond genoeg voeding bevatte voor drie weken. De lv was ook een probleem, de eerste dagen heb ik hem niet boven de 65% gekregen (wat eigenlijk nog meeviel dacht ik), toen heb ik hem één keer op 75% gekregen (lamp eerste maal naar beneden), maar nu geraakt hij zelfs niet meer boven de 50%. Daar kan het probleem wel liggen.

 

@Bram : Ja, spijtig wist ik inderdaad niet van die draadloze rookdetectors. Misschien dat ik er zo nog wel één ga halen, geld is niet echt een probleem. Die VSA geeft trouwens niet zo veel warmte af, kan zijn omdat die van philips is, maar volgens mij durf ik er nog wel een vinger op leggen :D Kap kan ik ook wat naar elkaar buigen, maar dan verlies ik hoogte aangezien mij kast niet echt hoog is, dus misschien niet echt goed. En als laatste, mijn lamp wordt gecontroleerd met een tijdsklok, vrij standaard simpel mechanisme.

 

Bedankt voor de reacties alleszinds, ik zou niet weten wat ik zonder wietforum zou doen :lol: Zien jullie trouwens sporen van het mozaiek-virus?

 

Ik ga in ieder geval de planten de volgende dagen iets minder water geven en we zullen wel zien waar we uitkomen dan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was ik weer....luchtvochtigheid wil weleens helpen door er vochtige handoeken neer te leggen of een bakje water en daar de ventilator op te richten.

Hier moet je gewoon iets op verzinnen als je het niet op kosten wil jagen...

 

Schakelaar mag je best wat centen aan kwijt raken, want bij een hele goedkope heb je kans op doorbranden of dat de tijd op den duur niet meer klopt, zodat je planten teveel of te weinig licht krijgen.

Weet bijna zeker dat je hier nog meer op aangesproken gaat worden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, ik heb al schoteltjes met water in mijn kast gezet, vlak onder de lamp en af en toe benevel ik de folie-muren van de kast met ph-water, maar ik krijg het toch niet helemaal goed.

 

Ik heb wat gezocht op het forum en inderdaad, een tijdklok kan brandgevaar met zich meebrengen :lol: Ik heb zeker niet de goedkoopste gepakt, en de verkoper zei dat deze tot 3500watt aankon. Ik had eerst een nederlandse tijdklok met een nederlandse aarding (gekocht in de growshop), maar die paste niet in mijn stroomblokje. Dus heb ik een belgische gekocht, deze steekt in een zeer duur stroomblokje waar al een zekering op zich inzit. Ik denk dat ik trouwens niet echt duurder kon gaan met een tijdklok (zonder digitaal te gaan), ze waren allemaal zowat dezelfde prijs.

 

Groeten Reucht

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor die prijs, wil je geen brandgevaar risico lopen. :lol:

 

link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reucht,

 

Ik begrijp uit het verhaal dat je de vsa/lamp schakelt met een analoge tijdschakelaar.

Eigenlijk hoort daar nog een relais tussen, die kan beter grotere stromen schakelen, en word dan op zijn beurt met een klein stroompje bekrachtigt (geschakeld) door je tijdklok.

 

Op tijdklokken uit de bouwmarkt staat vaak wel dat ze tot 3500 Watt kunnen schakelen, maar dat zou ik niet proberen, er staat op de klok tussen haakjes ook nog een stroomaanduiding (3,6A) bijvoorbeeld.

Ik weet niet of je een 600 of 400 Watt lamp gebruikt, maar het zit hem een beetje in de inschakelpiek, dan loopt er vaak kortstondig wat meer stroom.

Wat in de meest ongunstige situatie kan voorkomen is dat door vonkvorming in de schakelaar, de tijdklok blijft hangen, en dus niet meer uitschakelt.

 

Maar aangezien je regelmatig kijkt in je hok, heb je daar zelf wel controle over of dat goed gaat.

Stekken vinden het vooral in het begin stadium fijn om een hoge luchtvochtigheid te hebben, zoals al aangegeven kan je dat enigszins beïnvloeden door natte handdoeken in je hokje op te hangen of neer te leggen.

Maar ook niet te hoog maken, zoals je misschien wel gelezen hebt in het interview met Can filters, vinden koolstoffilters een hoge luchtvochtigheid niet fijn.

 

Maar ook de luchtinlaat en luchtafvoer zijn hier bepalend in, ik weet niet of je dat kan beïnvloeden, als je dat wat mee speelt, kan je het klimaat een handje helpen.

In een kleine ruimte is het toch vaak wat moeilijker om de luchtvochtigheid en de temperatuur ideaal te krijgen.

 

Succes met je kweek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bram : Ga ik halen de volgende keer dat ik in Nederland kom :D

 

@Mooiweer : Mijn stroomaanduiding is 6A, is volgens mij beter dan de middenmoot, maar toch... Voorlopig gaat alles goed met de klok, maar ik ga deze toch zo snel mogelijk vervangen. Can filters kunnen inderdaad niet zo goed tegen de lv, heb ik hier gelezen of gehoord van de growshop kerel. Ter info, het witte schuim aan een can filter brandt, hebben we getest in de growshop dus zeker de kap er niet tegen hangen. En het grote probleem in mijn hok is zeker de lv en de temp, ik probeer deze zo goed mogelijk te houden, maar is toch niet gemakkelijk.

 

Ik wou nog even zeggen dat ik mijn beginpost wat ga aanpassen op het werk, zodat het alle info bevat voor een beginnende kweker zoals ik (met fouten en problemen die ik tegen ben gekomen, nog meer amateur dan hier al beschreven stond op het wietforum :lol:). Zo hoop ik dat andere kwekers er ook nog iets uit kunnen leren.

 

Weeral bedankt voor de reacties! Ooit hoop ik zelf hier wat kwekers te woord te kunnen staan, maar op dit moment voel ik me als een twee-jarige bengel in het diepe eind van een zwembad :D

 

Tot de volgende!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mijn stroomaanduiding is 6A

 

1380 watt :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een kleine update, gisteren heb ik de lamp over gezet naar 12/12. Ik hoop dat ik hier goed aan gedaan heb, ze hadden ondertussen een week en twee dagen groei gehad. Mijn kast is niet zo hoog dus ze mogen zeker niet te groot worden, maar ze waren echt nog klein, dus ik heb ze iets langer laten voorgroeien.

 

Temp en lv is 30-32° en 40-60% (lamp aan) en 21-23° en 40-45% (lamp uit). Ik geef ze nog maar heel weinig water, klein scheutje elke dag. Misschien kunnen jullie experts me vertellen of mijn bladeren er wel goed uitzien, want zelf heb ik nog niet echt een zicht op het welzijn van de plantjes.

 

Ondertussen ben ik wel zeker van het Mozaiek-virus aangezien er een aantal rare krullen in de blaadjes zitten, maar dit kan je zelf zien op de foto's.

 

Foto's:

 

gallery_18558_5994_558557.jpg

gallery_18558_5994_713744.jpg

gallery_18558_5994_209989.jpg

gallery_18558_5994_213322.jpg

 

 

Graag wat reacties ;) hartelijk dank en groetjes van een enthousiaste Reucht!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk kweekverslag Reucht, hier kunnen beginners als ik veel uit leren denk ik. Veel beginnersfoutjes worden hier behandeld. En ik denk dat ik in de toekomst ook wel een kast ongeveer op jouw manier wil gaan bouwen. (Maar eerst moet ik hier uit dat ouderlijke huis) Jammer dat blijkbaar niemand je adhv de foto's kan vertellen of je inderdaad met het mozaik-virus zit.

 

Interessante topic !!! Alles beginners zouden dit moeten lezen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey iedereen, tijd voor een update.

 

We zijn ondertussen dag 22, de plantjes zijn nu ongeveer 60 cm groot, temp lamp uit 20-23°, lv lamp uit 55%, temp lamp aan 26-29°, lv lamp aan 60%. Ze krijgen nu om de twee dagen water, ph-waarde 5.8-6.2 (ph-meter doet wat raar), tussen de 200-350ml, hangt van plant tot plant af. Nog geen voeding, maar daar wil ik deze week mee beginnen. En de lamp hangt momenteel op 50cm van de planten af. Ze groeien lekker en zijn nu een paar dagen bezig met het aanmaken van toppen.

 

Er zijn wel een aantal zaken die me zorgen baren:

 

1) De grootte van de planten kan misschien wel een probleem worden, ik heb tussen mijn lamp en mijn filter nog ongeveer 15 cm over en ik kan mijn lamp zeker niet tegen de filter hangen aangezien die filter brandt. Dus mijn vraag is, kan ik ze misschien best kraken? Of beter nog even afwachten?

 

2) Mijn kast staat echt bomvol momenteel, wanneer kan ik best beginnen met het afknippen van de grote bladeren? Momenteel denk ik dat fotosynthese nog belangrijk is, maar misschien vanaf volgende week enkele bladeren afknippen om te zorgen dat er meer licht op de lager gelegen toppen schijnt?

 

3) In mijn kraantjeswater is de ec-waarde 0.50, hoeveel voeding geef ik de eerste keer en per hoeveel laat ik deze ec-waarde stijgen?

 

Hopend op veel reacties :P

 

@What'sAbi: Ik hoop dat andere mensen hier inderdaad iets uit leren, ik weet dat ik al zeker veel heb geleerd en ik hoop dat ik de toekomst mijn kennis kan delen met jou en vele anderen :D

 

Sfeerfoto's:

 

gallery_18558_5994_422303.jpg

gallery_18558_5994_625830.jpg

gallery_18558_5994_291002.jpg

gallery_18558_5994_434048.jpg

gallery_18558_5994_286872.jpg

gallery_18558_5994_430483.jpg

 

Groeten Reucht

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) Toppen als het nog niet te laat is. Je kan je filter eruit halen en die buiten je kastje zetten zodat erdoor geblazen wordt. irezumi (Michael) doet dit ook als ik me niet vergis en hij heeft er geen klachten over. En dan heb je meer plaats over hè.

 

2) Niet knippen zou ik zeggen want anders krijgen de plantjes stress. Ik denk dat een SCROG in je kastje wel handiger had geweest.

 

3) EC-meter gebruiken en een voedingsschema van de producent. De EC-waarde is afhankelijk van het water en de voeding en meet je dus best.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de reply :D

 

1) Mijn filter buiten de kast zetten doe ik liever niet aangezien alles nu perfect is aangesloten, volledig luchtdicht enzovoort. Plus om de filter buiten te hangen moet ik ook mijn lamp eruit halen en zo verder, dus dit is eigenlijk geen goede oplossing. Ik hoopte eigenlijk dat iemand me kon zeggen hoeveel de plantjes nog ongeveer gaan groeien als ze nu 60cm zijn en aan dag 22 zitten.

 

2) Is het niet de bedoeling dat ik enkele bladeren afknip? SCROG heb ik ook aan gedacht, maar omdat dit mijn eerste kweekje was, dacht ik best de zaken niet te ingewikkeld te maken.

 

3) Ik heb een EC-meter, maar de growshop eigenaar had me verteld dat in de potgrond die ik heb gekocht genoeg voeding zat voor de eerste drie weken. Op de Terra Flores site zeggen ze dat ik voeding moet beginnen geven bij het verschijnen van de eerste bloemen, een waarde van 1.0-1.3, ik wou gewoon even verifieren of dit wel klopt, want ik wil ze ook niet overvoeden.

 

Komaan jongens, help deze beginneling! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat hangt af van welke plantjes, hoe ze nu net gedijen in je kast enz. Ik had ergens gelezen dat ze bij het einde van de groei 1/4 lengte hadden maar het is echt van veel meer afhankelijk. Toppen had ook een oplossing geweest...

 

EC zou ideaal zijn tussen de 1.4 en 2.0. Maar je moet zelf zien hoe je plantjes erop reageren. Ik zie dat je CANNA gebruikt: hier staat een programma om je voedingsschema op te stellen en je kunt de EC van je water erin kwijt en alles.

Als je bladeren lichter worden betekent het dat de voeding in de grond op is en dan kan je bijgeven.

 

Hier ligt een CANNA kweekschema dat ik via dat programma heb gemaakt en die geeft een EC aan van 1,55 bij de eerste bloemen. Maar gebruik gewoon dat programma en je komt er wel :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor toppen, fimmen, scroggen is het nu al wat te laat.

Je zou ze kunnen "knakken"/"knikken" .

 

Maar gebruik dan even de zoekfunctie hier op het forum, dan kom je wel topics tegen van mensen die dat vaker gedaan hebben.

Als je dat voor de eerste keer gaat doen, moet je je even goed inlezen, zeker als je dat voor het eerst doet heb je er een raar gevoel bij, het idee dat je je vrouwtjes behoorlijk sloopt :P

 

Maar aangezien je nog wel even een tijdje bloei te gaan hebt, en ze nog iets groter gaan worden, en je ruimte tot de lamp beperkt is, zal je toch misschien actie moeten ondernemen.

 

En zeker niet je lamp te dicht bij het filterdoek hangen, maar dat wist je inmiddels zelf al wel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...