Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
suffie63

'coffeeshops Naar De Rand Van De Stad'

Recommended Posts

door Mariëtte den Engelse

 

Dinsdag 22 januari 2008 - BERGEN OP ZOOM - Lijst Linssen is groot voorstander van het verplaatsen van de coffeeshops in Bergen op Zoom naar de rand van de stad. In een brief aan het college vraagt de partij de mogelijkheid daartoe te onderzoeken.

 

reg2b-coffeeshops_650342b.jpg

Coffeeshop Sahara aan de Vischmarkt. De kans is groot dat Sahara binnenkort zijn deuren moet sluiten, omdat de Montessorischool aan de Thomas de Rouckstraat dichtbij is. foto Chris van Klinken/ het fotoburo

"De overlast van drugsrunners in de binnenstad wordt dan minder. Bovendien krijgt Courage dan meer tijd voor grotere drugszaken", stelt fractievoorzitter Jack van Es. De intensieve bestrijding van de drugsoverlast in de binnenstad gaat op termijn ten koste van het reguliere toezicht in de wijken, vreest de partij.

 

De coffeeshops zouden moeten verhuizen naar de 'nieuwe weg om De Zuid' zo staat in de brief. "De Markiezaatsweg krijgt straks een nieuwe aansluiting met de A58. In de oksel daarvan zouden de coffeeshops kunnen komen", meent Van Es. "Dat is dicht bij de grens met België en daar komen de drugstoeristen met name vandaan."

 

Van Es denkt dat op die plek de overlast voor de omgeving minimaal zal zijn. "Maar de coffeeshops komen altijd wel bij iemand in de buurt terecht."

 

En dus moet iedereen voldoende gelegenheid krijgen bezwaren te uiten mocht het tot verplaatsing van de coffeeshops komen.

 

Lijst Linssen stelt daarom voor een nieuwe locatie mogelijk te maken middels een bestemmingsplanwijziging. "Met zo'n procedure is de maximale inspraak van omwonenden gewaarborgd." Zo is het ook in Maastricht gegaan. Het idee om coffeeshops te verplaatsen naar de rand van de stad is niet nieuw. De gemeente Maastricht heeft met de verenigde coffeeshopbranche een akkoord bereikt over de verhuizing van een aantal coffeeshops.

 

"Wij hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden", stelt Van Es. "We willen graag dat het college laat onderzoeken of de vijf coffeeshops die Bergen op Zoom telt bereid zijn te vertrekken naar de rand van de stad."

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat ze dat dan ook maar gelijk met alle café's doen, want van een dronke persoon heb je meer last dan van een stoned persoon..

wat een onzin allemaal ;) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmmm

zou wel handig zijn

 

niet zo ver meer rijden in het stad ;)

veele leuker dan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed plan, ik moet er ook niet aan denken dat er dagelijks een zooi auto's door mijn straat rijden voor alleen een paar gram wiet maar......laat die mensen dan wel met rust verder, ons beleid kennende staat er aan het einde van de weg een dikke politiecontrole om alles af te pakken en boetes uit te delen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze komen dichter en dichter !!!!

Nog effe en er springt er wel eentje over de grens ;)

 

Allé.....wie?.......... wil er nu echt niemand eewige roem?

 

Wie niet waagt niet wint ! ;)

Edited by ssh-addict

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...