loadrunner 4 Posted November 28, 2007 We nemen een 150 gram smeltende boter en 3 gram groene kruiden( eigen keus ) Daarnaast hebben we 300 gram bloem, met een klein zakje gedroogd gist, en twee eetlepels suiker Een eetlepel gemberpoeder, en een theelepel speculaaskruiden Als de boter nu 10 minuten heeft getrokken, niet gekookt. en weer is afgekoeld tot handwarmte( pan in gootsteen met koud water zetten) toevoegen aan de bloemmengsel even erdoorroeren en een half kopje water een ei en een mespuntje zout toevoegen Nu goed mengen, eerst met een lepel, dan met je handen flink wat bloem op het aanrecht, en kneden, als het deeg te klef is nog wat extra bloem goed kneden Zet nu een sileconenmatje of bakpapier klaar, en bestrooi met bloem oven aan op 200 graden, en deeg een half uurtje laten reizen En nu wachten we even(ik ook, deeg is nu aan het reizen.. lol) over een haf uurtje meer.. Ik steek er entje op intussen Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted November 28, 2007 Deeg is nu ongeveer een keer zo groot Even opnieuw kneden ,in deze vorm Op de baklap leggen In de oven, ongeveer 25 minuten Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mad Scientist 6 Posted November 28, 2007 Een baklap... wow... Ziet er nu al veelbelovend uit Loadrunner! Alvast smakelijk eten gewenst enneh... chill ze! Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted November 28, 2007 Yo dat is lekker, moet ik ook maar eens gaan doen. Heb je er alleen wiet doorheen zitten of ook nog andere kruiden? Quote Share this post Link to post Share on other sites
DoodyMann 0 Posted November 28, 2007 issie al klaar ik heb honger! de groenten van DoodyMann Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted November 28, 2007 Even kloppen op het brood, als die hol klinkt is ie klaar. anders 7 minuten langer laten bakken.... etc... Nu een minuut of 5 laten afkoelen, voordat je hem opensnijd Zo ziet ie er uit, had een klein beetje boter minder gemogen(aan de vette kant), maar smaakt wel errug lekker. Tot hier het kruidenbroodje je kan er ook extra kruiden aan toevoegen, zoals italiaanse kruiden, of provencaalse, een beetje uienpoeder is ook lekker. Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted November 28, 2007 Om het even duidelijk te zeggen: "Het pavlovse slijm wankeld zelfverzekerd langs mijn wang, in mijn hart voel ik de dwang die mij aanzet tot het verorberen van jou met bloed zweet en tranen gehele gebakken broodje. Toch ga ik mijzelf er maar toe zetten tot groot respijt om zelf een fijn broodje van de uiterste zelfgebakken kwaliteit als de jouwe." Om een kort verhaal lang te maken. Lekker broodje . EDOT: tijm, rosemarijn, knoflook, basilicum, oregano etc. Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted November 28, 2007 een mespuntje zout kan aan de weinige kant zijn. een afgestreken theelepel geeft wat meer smaak, en maakt het deeg steviger. Je kan ongeveer 30 minuten aanhouden voor het bakken bij 200 graden. Als het na de tweede keer kloppen nog niet "hol" klinkt, de tempratuur verlagen naar 175 en 15 minuten extra, let dan wel op hoe de korst eruit ziet, deze mag niet te donkerbruin worden. Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted November 28, 2007 Ik bak vaak brood met wat suiker er doorheen bij de gist als ik het iets luchtiger wil. Wat minder suiker en wat extra zout om het wat steviger te maken, maar je zit gouw tegen echt dicht brood aan. Een broodje dubbel laten rijzen werkt vaak wel goed als je een mooi luchtig brood wilt hebben. Je moet het goed kneden, liefst met een eetlepeltje olie er door, en dan een uur laten rijzen op 40-50 graden, dont worry, de gist overleeft het wel (natte lap over je schaal). Daarna moet je het broodje in de goede vorm leggen en kneden en in een bakschaal nog een keer laten rijzen voor ongeveer 30 minuten, weer onder vochtige toestand. Hiernaa het broodje even snel insmeren met een geklopt ei voor het kleurtje en dan in de oven op 200 graden tot het gaar is. Kees. Als er behoefte is aan een goed recept hoor ik het wel. Koken is ook mijn ding Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted November 28, 2007 Met tonijnsalade en gevulde olijfjes Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted November 28, 2007 Geniet er maar van, ik denk niet dat je er veel van zal voelen opzich maar het zal vast wel heel lekker zijn. Als je alle 3 gram zelf op eet voel je het wel maar ik weet niet of je het hebt te delen met vrouw etc? Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted November 28, 2007 Ben alleen thuis, pa en ma een paar dagen weg. Quote Share this post Link to post Share on other sites
thugboy 0 Posted November 28, 2007 ziet er lekkker uit maar heb over het algemeen niet zo'n goede ervaring met gemalen wiet meebakken door het deeg. kluitjes droge wiet maakt het er niet egt lekkerder van.. maar 3 gram in zo'n brood zal wel meevallen kwa opvallen van de smaak van de wiet greetz thug Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted November 28, 2007 Genau, nou dan denk ik dat we straks niet zoveel meer van je zullen horen . Dus dan wens ik je nog een fijne avond . Keep up the cooking. Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted November 28, 2007 ziet er lekkker uit maar heb over het algemeen niet zo'n goede ervaring met gemalen wiet meebakken door het deeg. kluitjes droge wiet maakt het er niet egt lekkerder van.. maar 3 gram in zo'n brood zal wel meevallen kwa opvallen van de smaak van de wiet greetz thug Daarom ook goed fijn grinden, en in de gesmolten boter, zo gaat de meeste smaak in de boter zitten, die wiet zie je niet meer terug. Als je er wat italiaanse kruiden in doet, proef je die niet zo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted November 28, 2007 De smaak gaat er goed in zitten, ook als je er kruiden bij doet. Maar wiet is in beginne ook een kruid. Kruid: "Bladmateriaal met veel aromaten". Het kan best lekker zijn om een kruidenmelange te maken met wiet er tussen. Vooral met tijm, rozemarijn en knoflook geeft het een lekker resultaat. Basilicum oregano en knoflook is ook wel een lekkere combinatie maar de eerste zal waarschijnlijk beter uitkomen kwa smaak. Knoflook is in beide gevallen wel lekker om het scherpe smaakje van de wiet wat te verdoezelen en een aangename nasmaak te creeën. Hobbychef kees. PS, wel lekker als je een vreetkick hebt van de olie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted November 28, 2007 Er is een oosters gerecht, met rundvlees, tomaat, ui, citroengras, ketjap, rode peper. en een beetje wiet, (voor de smaak). Maar dan niet met de bedoeliong om er stoned van te worden, alleen maar voor de smaak.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted November 28, 2007 Je zit dan richting de babi pangang te denken volgens mij. Oosterse gerechten van deze aard zijn vaak in een viscose saus, lekker omdat het bij het eten zich goed drapeerd over je vorksel. Ik heb het hier in huis al voorgesteld om in de keuken te gebruiken, maar vader is nog niet helemaal over, moeder en hond vinden het prima, nouja de hond vond spacecake ook lekker dus dat zit wel goed. Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted November 29, 2007 Meer een stoofpotje, een soort smoor. ik ga er ff naar Googelen, lijkt me wel lekker. Quote Share this post Link to post Share on other sites