loadrunner 4 Posted September 21, 2007 nodig voor de marinade 400 gram kipfilet in dobbelsteentjes 3 eeltepels sojasaus 1 tl koriander 1 tl gemberpoeder 1 tl sambal oelek 1 tl kerriepoeder peper zout paar druppels citroensap doe alles bijelkaar, laat 4 uur trekken, en doe dan aan stokjes, op houtskool grillen, of in de pan, kan ook zonder stokjes, (dan marinade afgieten en in olie bakken) de saus 1 gesneden ui 1 stukje gesneden knoflook 4 eetlepels pindakaas (goedkope, die van calvé is veel te vet en gaat schiften) 2 eetlepels suiker 3 eetlepels sojasaus water melk klein topje wiet ( voor de smaak zeg maar) Doe de uien, in de pan, en bak ze een beetje bruin, voeg dan de pindakaas toe,m tot ie gesmolten is. Dan een kopje koud water toevoegen, de saus word nu eventjes dikker en donkerder van kleur. voeg nu een kopje melk toe( desnoods melk in magne verwarmen en daar de wiet in kruimelen), daarna net zoveel melk toe tot de saus mooie dikte heeft. issie te dun, weer wat pindakaas erbij. of als het te weinig is, extra pindakaas en melk erbij .en als ie te licht is van kleur een beetje sojasaus erbij hou je van zoet of pittig, dan extra sambal of suiker toevoegen. de sojasaus maakt hem zouter Quote Share this post Link to post Share on other sites
Terrornoise 0 Posted September 30, 2007 lekker maar beter gebruik je verse gember of gemberstroop ipv poeder om ff te miereneuken:P Quote Share this post Link to post Share on other sites