Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
loadrunner

Wietsaté

Recommended Posts

nodig

 

voor de marinade

400 gram kipfilet in dobbelsteentjes

3 eeltepels sojasaus

1 tl koriander

1 tl gemberpoeder

1 tl sambal oelek

1 tl kerriepoeder

peper

zout

paar druppels citroensap

 

doe alles bijelkaar, laat 4 uur trekken, en doe dan aan stokjes, op houtskool grillen, of in de pan, kan ook zonder stokjes, (dan marinade afgieten en in olie bakken)

 

 

 

de saus

 

1 gesneden ui

1 stukje gesneden knoflook

4 eetlepels pindakaas (goedkope, die van calvé is veel te vet en gaat schiften)

2 eetlepels suiker

3 eetlepels sojasaus

water

melk

klein topje wiet ( voor de smaak zeg maar)

 

 

Doe de uien, in de pan, en bak ze een beetje bruin, voeg dan de pindakaas toe,m tot ie gesmolten is.

Dan een kopje koud water toevoegen, de saus word nu eventjes dikker en donkerder van kleur. voeg nu een kopje melk toe( desnoods melk in magne verwarmen en daar de wiet in kruimelen), daarna net zoveel melk toe tot de saus mooie dikte heeft. issie te dun, weer wat pindakaas erbij. of als het te weinig is, extra pindakaas en melk erbij .en als ie te licht is van kleur een beetje sojasaus erbij

 

hou je van zoet of pittig, dan extra sambal of suiker toevoegen. de sojasaus maakt hem zouter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...