Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
suffie63

Grote Politieactie In Bergen Op Zoom

Recommended Posts

BERGEN OP ZOOM (ANP)

 

De politie is dinsdagochtend in het centrum van Bergen op Zoom een grootschalige actie begonnen, waarbij zij ook invallen in panden doet.

De actie richt zich op een professionele groep, die zich zou bezighouden met georganiseerde zware criminaliteit. Dat heeft de politie gemeld.

Bij de operatie zijn driehonderd politiemensen betrokken. De politie heeft verscheidene personen aangehouden. Zij sluit meer arrestaties niet uit.

De politie verdenkt de opgepakte mensen ervan lid te zijn van een criminele organisatie. Die zouden onder meer geld witwassen en handelen in verdovende middelen. Drugsoverlast voor bewoners in het centrum is een van de redenen voor de actie.

 

Bron: PZC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben benieuwd wat deze actie voor gevolgen gaat hebben ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grote recherche actie tegen drugsoverlast

 

BERGEN OP ZOOM: De unit Zware Criminaliteit, de districtsrecherche, het Courage-team, de FIOD-ECD en de Rijksrecherche zijn sinds 07:30 uur bezig met een grote gezamenlijke rechercheactie in het centrum van Bergen op Zoom. De actie is gericht op een professionele groepering die zich bezig zou houden met georganiseerde zware criminaliteit. Er zijn al verschillende personen aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

 

De aangehouden personen worden onder andere verdacht van het lid zijn van een criminele organisatie, witwassen en de handel-, bezit-, in- en uitvoer van verdovende middelen. Ook belastingfraude wordt niet uitgesloten. Zo’n 300 politiemensen doorzoeken tientallen woningen en panden in het centrum. Hierbij krijgen zij ondersteuning van onder andere politiehonden die getraind zijn in het opsporen van wapens, verdovende middelen en geld.

 

 

Het recherche-onderzoek is mede opgestart om een einde te maken aan de overlast die wordt ervaren bij omwonenden, door de handel in softdrugs vanuit verschillende panden in het centrum van Bergen op Zoom.

 

De politie Midden en West Brabant verwacht een groot deel van de dag bezig te zijn met de doorzoekingen. Het is de grootste rechercheactie in de geschiedenis van de politie Midden en West Brabant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, de criminele activiteiten rondom de wietteelt, ben ik ook geen voorstander van. :)

Maar dat komt door t kromme beleid. ;)

En het brengt veel geld op idd, dat willen de politie en politiek liever zelf in hun zakken steken. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tientallen aanhoudingen in Bergen op Zoom

 

BERGEN OP ZOOM (ANP) – De politie heeft dinsdag tijdens een uitgebreide actie tientallen mensen aangehouden in Bergen op Zoom. Bij huiszoekingen vonden politiemensen tientallen kilo’s softdrugs en op zeven panden is beslag gelegd, zei een politiewoordvoerder.

 

 

Justitie verdenkt de aangehouden personen ervan dat zij drugs hebben verhandeld en geëxporteerd, geld hebben witgewassen en dat ze een criminele organisatie vormen. Mogelijk hebben ze ook belastingfraude gepleegd.

Bij de actie, waaraan de unit Zware Criminaliteit, de districtsrecherche, de FIOD-ECD, het Courageteam en de Rijksrecherche deelnemen, doorzoeken driehonderd politiemensen tientallen woningen en andere panden in het centrum van de stad. Ook is een locatie in Steenbergen doorzocht. De politie zet honden in die getraind zijn voor het opsporen van drugs, wapens en geld.

Rond 16.00 uur had de politie op 35 locaties huiszoeking gedaan. De teller wat betreft arrestaties stond rond die tijd op 27. Het is nog onbekend hoe laat de actie eindigt. Het politiekorps Midden en West Brabant spreekt van „de grootste rechercheactie in zijn geschiedenis”.

De politie begon het onderzoek om de overlast te beëindigen die omwonenden ondervinden van handel in softdrugs vanuit diverse panden in Bergen op Zoom. Of de criminele organisatie alleen in softdrugs handelde is onduidelijk. De politiewoordvoerder sloot niet uit dat het ook om harddrugs gaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recherche verricht tientallen aanhoudingen en doorzoekingen

 

BERGEN OP ZOOM: De unit Zware Criminaliteit, de districtsrecherche, het Courage-team, de FIOD-ECD hebben vandaag in een grote gezamenlijke actie enkele tientallen verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen, handel-, bezit-, in- en uitvoer van verdovende middelen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Tijdens de bijzonder omvangrijke actie zijn 25 mannen en twee vrouwen aangehouden. De verdachten zijn in de leeftijd van 19 tot 61 jaar en afkomstig uit Bergen op Zoom. In totaal waren zo’n 300 politiemensen op de been om 35 locaties te doorzoeken: 31 in Bergen op Zoom, één in Halsteren, Roosendaal, Sint Maartensdijk en in Steenbergen. In verschillende panden werden geldbedragen, meerdere (vuur)wapens en tientallen kilo’s hasj in beslag genomen. Het is de grootste rechercheactie in de geschiedenis van de politie Midden en West Brabant.

 

Beslag op panden

Er is op zeven panden beslag gelegd in het kader van de ‘Pluk-ze’-wetgeving. Ook werden negen voertuigen in beslag genomen in het kader van ontneming. De actie werd ondersteund door bijdragen van de Arrestantenzorg en Vervoer, Vreemdelingenpolitie, technische recherche, digitaal rechercheurs, Douane, financieel rechercheurs, specialisten op het gebied van documents- en identiteitsfraude en politiehonden die getraind zijn in het opsporen van wapens, verdovende middelen en geld.

 

Het rechercheonderzoek richt zich op een criminele groepering die al geruime tijd in het centrum van Bergen op Zoom overlast veroorzaakt door de verkoop van softdrugs aan binnen- en buitenlandse klanten. Het recherche-onderzoek is mede opgestart om een einde te maken aan de overlast die wordt ervaren bij omwonenden, door de illegale handel in softdrugs vanuit verschillende panden. Het publiek reageerde zeer positief op de actie van vandaag.

 

Courage

Onder de naam ‘Courage’ is men op 1 januari 2003 begonnen met een project dat zowel in Bergen op Zoom als Roosendaal de drugsoverlast wil verminderen en de burgers weer een veilig gevoel op straat wil geven. Naast het terugdringen van de overlast wordt ook de georganiseerde criminaliteit aangepakt die hier verantwoordelijk voor is. Wekelijks krijgen Bergen op Zoom en Roosendaal bezoek van zo’n 22.000 drugstoeristen.

 

In het onderzoek wordt nauw samengewerkt met de FIOD-ECD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en de Economische Controle Dienst) en het BOOM (Bureau Ontneming Openbaar Ministerie). De FIOD-ECD participeert met 35 medewerkers en onderzoekt mogelijke witwaspraktijken en mogelijke belastingfraude.

 

Politie en justitie hebben beslag gelegd op de zeven panden, negen auto’s en een groot geldbedrag om te voorkomen dat de verdachten hun vermogen buiten het bereik van de Staat brengen. Volgt veroordeling tot een geldboete, of legt de rechter een ontnemingsmaatregel op, dan kunnen deze geheel of gedeeltelijk uit het beslag worden voldaan. De gedachte achter de zogenaamde ‘Pluk ze’-wet uit 1993 is dat criminelen worden gepakt waar het pijn doet: in hun portemonnee. Deze wet geeft meer mogelijkheden om criminele verdiensten af te pakken.

 

Locaties, Bergen op Zoom

- Antwerpsestraatweg

- Auvergnestraat

- Korenbeursstraat (4x)

- Boutershemstraat (3x)

- Bachstraat

- Guido Gezellelaan (2)

- Spanjestraat

- Johannesstraat

- Kloosterstraat

- Brechterhoeflaan

- Anthony Duyckstraat

- Jan Dercksstraat

- Zilverschoonplein

- Het Singeltje

- Meteorenlaan

- Van Slingelandtlaan

- Schimmelpennincklaan

- Overakker

- Denemarkenstraat

- Hof van Valkenburg

- Lorkstraat (2x)

- Van Aldegondebaan

- Seringstraat

- Rijnlaan

 

Andere locaties

- Iepenlaan, Halsteren

- Klein Potweg, Sint Maartensdijk

- Leemstraat, Roosendaal

- Dam Busterstraat Steenbergen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien dat ze denken zo een bijdrage aan de maatschappij te leveren ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bijdrage aan de maatschappij?

Als ze nog een paar jaartjes ongestoord hadden kunnen doorgaan, dan bezitten ze heel Bergen op Zoom.

Dan zijn ze de maatschappij!

 

OK, dat er op grote schaal illegaal wiet gekweekt moet worden dat snap ik.

Maar als 'kingpin' de halve stad opkopen dat kan natuurlijk niet.

 

Ik heb gewoon respect voor mannen met 15 zeecontainers ;) onder de grond in de tuin die netjes de eletriciteits rekening betalen ;) , maar dit is echt hardcore criminaliteit.

 

Dat soort teams moeten niet teveel geld en dus macht naar zich kunnen toetrekken, dat gaat natuurlijk fout dat snap je ook wel.

Ik vind die lijst met vastgoed wel erg lang, die is vast niet zachtzinnig vergaard. :D :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Woensdag 28 februari 2007 - BERGEN OP ZOOM - Met invallen in 35 panden, waarvan 31 in Bergen op Zoom, en de arrestatie van 27 verdachten denken politie en justitie een omvangrijke criminele organisatie in West-Brabant te hebben geveld. Bij de invallen werden grote sommen geld, vuurwapens en tientallen kilo's hasj in beslag genomen.

 

Vuurwapens, grote sommen geld en hasj nam de politie in beslag in Bergen op Zoom. Er werden 27 mensen gearresteerd.

De kopstukken van de bende, die tot een familie behoren, worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, omvangrijke (soft)drugshandel in zowel binnen- als buitenland en het witwassen van miljoenen euro's aan drugsgeld.

 

 

 

 

Aan de actie, die gistermorgen om half acht startte, deden driehonderd medewerkers van diverse opsporingsinstanties mee. Het is de grootste rechercheactie in dit deel van Nederland ooit.

Aan het onderzoek is meer dan een jaar in het diepste geheim gewerkt. Politie en justitie kwamen de criminele organisatie op het spoor nadat in het Courageproject in West-Brabant steeds vaker de naam van de betrokken familie opdook. Zowel in de teelt als in de handel van softdrugs. De bende bezit, zo bleek uit onderzoek, in Bergen op Zoom een groot aantal panden, waaronder smartshop Jamaica, de voormalige koffieshop Afrika en nog vele andere panden.

Hoewel bij wet verboden, wordt de verkoop van softdrugs in koffieshops gedoogd. Maar wie wiet kweekt, invoert of verhandelt, wordt wél vervolgd. Koffieshophouders zien zich dus gedwongen zaken te doen met criminelen. Onderzoekers schatten de omzet van een gemiddelde Nederlandse koffieshop op drie tot vier ton, in de Brabantse grensstreek vermoedelijk nog veel meer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugsimperium in Bergen op Zoom opgerold

door John Lazaroms

 

Woensdag 28 februari 2007 - BERGEN OP ZOOM - Ze dachten onaantastbaar te zijn. The Untouchables. De Bergse drugsbazen behorend tot de familie A. Van vader Mo, de zoons tot de vele familieleden. Allemaal hadden ze op een of andere manier wel bemoeienis met het 'familiebedrijf'.

Een bedrijf dat jaarlijks vele tientallen miljoenen euro's omzette. Zich bezig hield met het grootscheeps handelen in met name softdrugs. Een 'onderneming' die de laatste jaren in de regio West-Brabant op talloze plaatsen via zetbaasjes de hand had in de wietteelt. Op zoldertjes, in loodsen, in huur- en zelfs aangekochte woonhuizen. Die ongebreidelde groei van de laatste jaren werd hen uiteindelijk noodlottig. Want het spoor van kwekerijtjes, handel en drugstransporten zette aanvankelijk het West-Brabantse Courageteam op het spoor van de Bergse familie. Vorig jaar maart werd, mede onder druk van politiek en publieke opinie die de overlast van de handel in Bergen op Zoom beu was, een onderzoek gestart door de Divisie Recherche in Breda. Dat onderzoek breidde zich vervolgens als een olievlek uit waarbij ook de FIOD-ECD een steeds belangrijkere rol ging spelen. Dat mede door de behoorlijke 'geldstromen' die er klaarblijkelijk rond de familie waren. Gistermorgen stapten uiteindelijk dan driehonderd medewerkers van diverse justitiële disciplines in Bergen op Zoom en omgeving in meer dan dertig panden, zowel woonhuizen als bedrijfspanden, naar binnen.

 

Daarbij werden 27 verdachten aangehouden, van de leiders van de organisatie tot aan de 'kleinere' baasjes. Bij die invallen werden allerlei goederen in beslag genomen. Bovendien legden medewerkers van FIOD-ECD beslag op een zevental panden. Zwacri-baas Sander Schaepman reageerde gisteren verheugd op het succes van de actie. "We hebben het geduld van de burgers wel op de proef gesteld. Die hebben al die tijd gedacht dat we er niets aan deden. Dat zijn we ons bewust. Maar dit soort onderzoeken duurt even", aldus Schaepman, die overigens niet bevreesd is dat met het 'uit de markt' nemen van de familie A. een machtsvacuüm wordt geschapen waar anderen snel in zullen stappen. "Een gewaarschuwd mens telt voor twee. En dat geldt ook voor hen die elders in ons gebied zich met dezelfde praktijken bezighouden. We willen meerdere van dit soort onderzoeken per jaar tot een goed einde gaan brengen", aldus Schaepman. Buurtbewoners reageerden gisteren verheugd, maar sceptisch. Zij twijfelen of de 'grote bazen' nu ook echt achter de tralies gaan.

 

Politieactie in harde cijfers

Huiszoeking in 35 panden (31 in Bergen op Zoom, de rest in Halsteren, Roosendaal, Sint Maartensdijk en Steenbergen.).

 

27 aanhoudingen (25 mannen en 2 vrouwen in de leeftijd van 19 tot 61 jaar.)

 

Inbeslagname van grote sommen geld, meerdere vuurwapens, tientallen kilo's hasj, negen auto's en een motor.

 

Op zeven panden is beslag gelegd.

 

Aan de actie deden 300 medewerkers mee. Variërend van rechercheurs van politie, rijksrecherche en FIOD-ECD tot medewerkers arrestantenvervoer, vreemdelingenpolitie, douane, specialisten op het gebied van identiteitsbewijzen en drugshonden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Van de 27 verdachten die gisteren tijdens de grote rechercheactie in Bergen op Zoom werden aangehouden zitten er nog 25 vast. Vooralsnog worden vrijdag 22 van hen voorgeleid aan de rechter commissaris. Eén van de aangehouden verdachten is gisteren na verhoor in vrijheid gesteld. Een andere aangehouden persoon bleek illegaal in Nederland te verblijven en is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

 

Naast lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen, handel-, bezit-, in- en uitvoer van verdovende middelen wordt een aantal mensen ook verdacht van geweldsdelicten. Eén van hen, een 45-jarige man uit Bergen op Zoom wordt daarnaast ook verdacht van een poging tot omkoping van Marokkaanse overheidsambtenaren. Het onderzoeksteam van de unit Zware Criminaliteit verricht samen met de Rijksrecherche ook onderzoek in Marokko en krijgen, via rechtshulpverzoeken, alle medewerking van de plaatselijke autoriteiten.

 

Bij de doorzoekingen van gisteren in Bergen op Zoom en omgeving werd vooral gezocht naar verdovende middelen en contant geld. Op bijna alle 35 locaties werden gevarieerde hoeveelheden hasj en hennep gevonden, op dit moment worden de exacte hoeveelheden nog geïnventariseerd. Enkele tientallen kilo’s hasj werden al geregistreerd.

Ook werden op diverse locaties grote geldbedragen gevonden. De schatting is dat het in totaal om enkele honderdduizenden euro’s zal gaan. Op twee locaties vond een speciaal opgeleide politiehond een goed verstopt groot geldbedrag.

 

Naast de al gemelde negen auto’s werden gisteren nog eens twee auto’s en een motor in beslag genomen.

 

De rechter commissaris zal vrijdag beslissen of er een in bewaringstelling volgt van 14-dagen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Woensdag 28 februari 2007 - BREDA/BERGEN OP ZOOM

 

De actie tegen de Marokkaanse drugsfamilie A. komt niet helemaal als een verrassing.

 

inval4_416074h.jpg

Foto Robert van den Berge

 

invallen_416565h.jpg

 

Waren het de laatste jaren vooral de kwekers die in West-Brabant de hete adem van justitie in hun nek voelden, vorig jaar kondigde korpschef Frans Heeres aan dat de politie haar pijlen nu gaat richten op de kopstukken van de regionale softdrugsmaffia. Het jointje is zijn onschuld al lang en breed kwijt. De softdrugsteelt, -handel en -smokkel is stevig in handen van de georganiseerde criminaliteit. Die ontwikkeling is voor een groot deel toe te schrijven aan het gedoogbeleid. Hoewel bij wet verboden, wordt de verkoop van softdrugs in koffieshops gedoogd. Maar wie wiet kweekt, invoert of verhandelt, wordt wél vervolgd. Koffieshophouders zien zich dus gedwongen zaken te doen met criminelen. En daarmee wordt goud geld verdiend.

 

Onderzoekers schatten de omzet van de Nederlandse koffieshops op 211 tot 283 miljoen euro per jaar. Een gemiddelde shop draait een omzet van drie tot vier ton, in de Brabantse grensstreek vermoedelijk nog veel meer.

 

Door de lage prioriteit die de softdrugshandel van justitie krijgt, is de pakkans gering. En de straffen zijn laag, zeker vergeleken met die voor de handel in harddrugs.

 

West-Brabant mag tot een paar jaar geleden het centrum zijn geweest van de wereldwijde productie van xtc, regionale bendes en drugsfamilies spitsen zich steeds meer toe op de productie, smokkel en handel van hasj en wiet.

 

Bijzonder winstgevend is de invoer van in de Derde Wereld goedkoop geproduceerde hasj, maar lang niet alle softdrugs komen uit het buitenland. De woningbouwcorporaties schatten dat er in 100.000 Nederlandse huurhuizen wiet wordt gekweekt. En dat gebeurt al lang niet meer door 'vriendelijke thuistelers' die kweken voor eigen gebruik, schrijft criminoloog Frank Bovenkerk: "De onderwereld die zich van de cannabisteelt meester maakt, bestaat uit mensen die een nieuw probleem van authentieke georganiseerde misdaad veroorzaken."

 

Ook in West-Brabant zijn gevallen bekend van criminelen die tegen betaling bij mensen thuis een ruimte inrichten om er hennep te kweken. Met name in de achterstandswijken en op woonwagenkampen tiert de wiet welig. Daarnaast zijn er natuurlijk de grootschalige kwekerijen, die zowel in de stad als op het platteland regelmatig worden opgerold.

 

Marokkanen hebben traditioneel een stevige rol in de internationale softdrugshandel. Families fungeren als criminele organisatie en hebben vaak de complete productielijn in handen, vanaf de kweek van wiet in het Rif-gebergte tot de verkoop in de koffieshop. Eén op de vier Nederlandse koffieshops is in handen van Marokkanen.

 

De Bergse familie A. is zeker niet de enige bende in de regio die de politie op de korrel heeft. Met name in Roosendaal en Breda zijn organisaties en families actief die tot hun oren in de wiethandel zitten. De financiële belangen zijn groot, de concurrentie evenzeer. Er wordt naar hartenlust geript, ontvoerd en gemoord. De lijst met recente afrekeningen die in verband staan met softdrugs is veelzeggend: Rachid Lebiyed (Breda, 2006), Brian Fisher (Terheijden, 2005), Paul Epskamp (Roosendaal, 2005), Youssef Azouagh (Breda, 2004), Tinka de Rooij (Zevenbergschen Hoek, 2004).

 

Geen wonder dus, dat korpschef Heeres recentelijk zei zich 'grote zorgen' te maken over de hennepcriminaliteit. Regionale wietcriminelen zijn alvast gewaarschuwd; de actie van gisteren zal niet de laatste zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op twee locaties vond een speciaal opgeleide politiehond een goed verstopt groot geldbedrag.

 

Een hond die geld kan vinden moet ik ook hebben. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voorzichtigheid én blijdschap na invallen

door Lucas Boot

 

Donderdag 1 maart 2007 - BERGEN OP ZOOM - De drugsinvallen in de regio Bergen op Zoom van afgelopen dinsdag haalden de landelijke media.

 

Obsolete_417124h.jpg

Voormalig koffieshop Afrika.

 

Obsolete_417122h.jpg

Café De Ster. Foto's: Robert van den Berge

 

Obsolete_417123h.jpg

Smartshop Jamaica.

 

De aandacht ging vooral uit naar de harde cijfers; zoveel arrestaties, hier panden dicht en daar autos in beslag genomen. Maar hoe kijken koffieshophouders in de stad tegen de actie aan? En wat vinden de buurtbewoners? Die willen op de eerste plaats niet met naam en toenaam in de krant. "We wisten wel dat er in het pand van De Ster drugs werd verhandeld. Dat was een publiek geheim. Ik had er eigenlijk geen last van, maar toch vind ik het goed dat de politie er iets aan gedaan heeft", vertelt een buurtbewoner van de Korenbeursstraat.

 

Dinsdagochtend stonden er enkele tientallen agenten op de stoep. "Dat was wel even schrikken." De politie viel vier panden in de Korenbeursstraat binnen. De sporen van de inval zijn nog vers. De stukken hout van de voordeur met daartussen een stuk ijzer van het slot liggen nog op de stoep. Op een andere invallocatie, de voormalige koffieshop Afrika aan de Auvergnestraat, valt er weinig meer te zien. Alleen op het poortje pal naast het pand hangt een slot van de politie.

 

"Langs dit poortje kwamen de klanten stiekem naar binnen", weet een bewoonster uit de straat. Ze is blij met de grootscheepse politieactie en hoopt dat er nu 'eindelijk eens een einde komt aan dat stiekeme gedoe' in en rond de oude koffieshop. Al leeft ze niet in de veronderstelling dat het pand voor langere tijd gesloten blijft.

 

"De politie heeft de tent door de jaren heen wel vaker dichtgegooid, maar na enkele uren zag ik de eerste klanten alweer naar binnen gaan. Maar wie weet dat ze de eigenaren nu wel een keer goed zullen aanpakken. Vanuit hun huis hebben zij en haar man een goed overzicht van wat er allemaal rond het pand gebeurt. "Dinsdagavond reed constant dezelfde auto langs, waarschijnlijk drugstoeristen. Maar ja, het poortje was dicht. Die gasten in die wagen begrepen er niets van, lacht haar man. Een bewoner uit de Boutershemstraat, waar op drie plekken invallen zijn gedaan, had al enige tijd het idee dat er in sommige panden in de straat iets gaande was. "Het is goed dat er iets aan gedaan wordt."

 

Niet iedereen in de buurt van een opgerold pand staat overigens te springen om iets te vertellen over de inval.

 

Sommige koffieshophouders houden zich ook liever op de vlakte. Een medewerker van koffieshop Kinky Corner aan de Potterstraat bijvoorbeeld wil geen commentaar leveren.

 

De eigenaar van Miami, een koffieshop in de Prins Bernhardlaan, heeft in ieder geval geen problemen met de inval, want 'met die illegaliteit hebben wij niets te maken, bij ons is alles gedoogde handel.' Over eventuele prijsschommelingen of nieuwe klanten die voorheen in het pand van Afrika hun cannabis haalden, kan de eigenaar slechts speculeren.

 

"Wij verhogen de prijzen in ieder geval niet en misschien krijgen we wel meer klanten. Dat zien we wel in de toekomst."

 

 

 

Sommige koffieshophouders houden zich na de invallen liever op de vlakte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat denk je.

Misschien worden er meer mensen wakker? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook dat ik heb ook wel eens een 'touristenwinkeltje' gezien midden in een woonwijk waar zeker nooit toeristen komen, maar wel scholieren......

 

Maar ze brengen het denk ik voornamelijk naar buiten om de mensen die in de wijken wonen waar dus wel echt overlast is blij te maken.

 

Ik heb 5 jaar tegenover een drugspand gewoond met echte nare figuren erin. ;)

5 jaar lang weet iedereen wat er gebeurd inclusief polisie maar het is blijkbaar heel moeilijk ze eruit te wippen, zeker als het van die gasten zijn die niet dom zijn maar alleen heel vervelend.

In dit geval lukte het pas nadat er iemand dood op straat lag met zijn kop aan poeier. ;)

 

Als je er vlakbij woont ben je maar wat blij :) als je leest dat die nare knakkers en hun maatjes een flinke poos mogen brommen, en hoop je dat ze de sleutel van hun cel kwijtraken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Next episode:

 

 

Advocaten kwaad na drugsactie

door Vif Janssen

 

Zaterdag 3 maart 2007 - BREDA - Een groot aantal strafadvocaten van verdachten die dinsdag zijn opgepakt tijdens een grootschalige drugsactie van de politie in Bergen op Zoom en omgeving, is kwaad op het Openbaar Ministerie.

Ze hebben hun cliënten niet kunnen spreken, voordat die gisteren werden voorgeleid bij de rechter-commissaris op de rechtbank in Breda. Een zeer ongebruikelijke gang van zaken, waarover de advocaten zich in groten getale hebben beklaagd. Henk van Asselt uit Roosendaal meent dat de belangen van de verdediging op deze manier worden verkwanseld. Dat vindt ook de Bredase advocaat Eric Thomas. Zijn confrère Adam van Doesburg, raadsman van hoofdverdachte Ad-A uit Bergen op Zoom, zette gisteren getergd alles op alles om zijn cliënt alsnog in het cellencomplex te spreken te krijgen. "In een zaak als deze is het van groot belang dat je met je cliënt kunt overleggen."

 

Een enkele advocaat kreeg wel de gelegenheid een verdachte te spreken op donderdagavond op het politiebureau. Maar op dat tijdstip beschikten ze nog niet over een dossier of slechts over een onvolledig dossier. De politie had problemen met het kopieerapparaat. Het gros van de advocaten kreeg gisterochtend pas de beschikking over de zeer lijvige processen-verbaal.

 

Voorlichter Martine Pilaar van het Openbaar Ministerie noemt het spijtig dat een aantal raadslieden zijn cliënten niet heeft kunnen spreken en dat ze amper de tijd hebben gehad de dossiers in te zien, voor de voorgeleiding bij de rechter-commissaris. "We hebben alle betrokkenen donderdagochtend al per fax gewaarschuwd dat dit kon gebeuren. We hebben een logistiek probleem. Alle 22 nog vastzittende verdachten zitten in beperking. Dat betekent dat ze geen contact mogen hebben met medeverdachten of anderen dan hun advocaat. Omdat er 22 moeten worden voorgeleid en er slechts zes separeercellen zijn en drie verhoorkamers, is het niet te realiseren dat iedere verdachte separaat zijn raadsman kan spreken voor de voorgeleiding."

 

 

Wordt er nu al gezinspeeld op Formvauten ????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zelfs nu kan je in de lokale 4 coffeeshops makkelijk per persoon meer dan 5 gr bestellen en waar ze hiervoor een prijsje doen :verrygood maar is vaak vochtige of natte weed zoals bij alle coffeeshops in Bergen op Zoom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opnieuw arrestaties na drugsonderzoek

door Sanne Schelfaut

 

Donderdag 8 maart 2007 - BERGEN OP ZOOM - Drie Bergenaren zijn gisteren door het Courageteam aangehouden wegens drugsbezit en witwassen van geld. De arrestaties zijn een direct gevolg van de grootschalige actie die politie en justitie vorige week uitvoerde.

De drie verdachten zijn een man van 47 jaar en twee vrouwen van 41 en 53 jaar oud. De Bergenaren bewonen twee van de panden die vorige week zijn doorzocht. Inmiddels heeft de recherche de grote hoeveelheid geld en softdrugs geteld en gewogen. Volgens politiewoordvoerster Manon Erkens is zo'n 350.000 euro aan contant geld in beslag genomen en iets meer dan 200 kilo aan hasj en hennep. "Deze drugs hebben een straatwaarde van 2000 tot 2500 euro per kilo. De handelaren maakten ongeveer duizend euro winst per kilo", aldus Erkens. Vandaag wordt bekendgemaakt of 12 van de dertig mensen die vastzitten, langer in de cel moeten blijven. Op 14 maart is de voorgeleiding van negen andere verdachten.

 

Bron: BN De Stem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verdachten drugsbende Bergen op Zoom langer vast

Uitgegeven op vrijdag 16 maart 2007 om 16:06:42

 

(Novum) - Een groep verdachten die eind februari in Bergen op Zoom werd opgepakt bij een actie tegen een vermoedelijke drugsbende blijft één tot drie maanden langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Breda heeft hun voorarrest verlengd. De Brabantse politie werkt in de zaak samen met de politie in Marokko. Het is niet bekend of daar al arrestaties zijn verricht.

 

De rechtbank heeft de verdachten opgedeeld in twee groepen. Twaalf verdachten worden minder ernstige misdrijven ten laste gelegd, negen anderen worden beschuldigd van zwaardere delicten. Onder hen is een 45-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij wordt verdacht van poging tot omkoping van Marokkaanse ambtenaren.

 

De verdenkingen tegen de anderen variëren van lidmaatschap van een criminele organisatie en drugsbezit tot witwaspraktijken en geweldsmisdrijven. De komende drie maanden bekijkt de rechtbank of het nodig is dat de verdachten nog langer blijven vastzitten.

 

In de nasleep van de actie in Bergen op Zoom arresteerde de politie nog eens twee vrouwen van 41 en 53 jaar en een 47-jarige man. Zij worden verdacht van witwaspraktijken en drugshandel. Vorige week werd het voorarrest van twee van hen al met twee weken verlengd. Vrijdag werd bepaald dat ook de derde verdachte nog eens twee weken blijft vastzitten.

 

Volgens de politie hadden buurtbewoners in het centrum van Bergen op Zoom veel last van drugshandel. Bij de grootscheepse rechercheactie werden zo'n driehonderd agenten ingezet. Zij namen 350 duizend euro aan contant geld, enkele auto's, een motor en meer dan tweehonderd kilo aan hasj en hennep in beslag. Ook werden zeven woningen onteigend.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hij wordt verdacht van poging tot omkoping van Marokkaanse ambtenaren.

 

Pokeren is een vak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...