Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Ratten. Voorheen: vtmuis

Wiet-apotheek Wereldprimeur

Recommended Posts

GRONINGEN - De allereerste 'Cannabis Apotheek' ter wereld is gisteren geopend in Groningen. Bij de apotheek kan goedkope, legaal geteelde medicinale wiet, voorgeschreven door de arts, gekocht of besteld worden.

 

De zakjes worden na bestelling gewoon via de post bij de gebruiker thuis afgeleverd, veelal bij mensen die lijden aan ziektes als MS of aids en die zeggen veel baat te hebben bij een 'blowtje' tegen de pijn. In ons land alleen al zijn er vijftienduizend mensen die wiet zo gebruiken.

 

Het eerste zakje op doktersrecept werd afgehaald door de Groningse Wim Moorlag, de MS-patiënt die landelijk grote bekendheid kreeg door de nog altijd lopende juridische strijd over zijn thuisteelt van wiet. Hij is verheugd over de officiële wietwinkel, die de illegale thuisteelt overbodig kan maken. Initiatiefneemster Fleur Woudstra is na jaren strijden tevreden.

 

"Het is te hopen dat verzekeraars weer in actie komen, want die hebben het veelal uit het pakket gegooid." Sinds 2003 is het in ons land mogelijk via de gewone apotheek cannabis te krijgen, maar volgens Woudstra was de cannabis daar vaak erg duur. ,,Patiënten zochten noodgedwongen hun toevlucht tot goedkopere cannabis in coffeeshops waarvan de kwaliteit niet is gegarandeerd. "

 

In de Cannabis Apotheek kost de wiet zes euro per gram. "Een derde goedkoper dan in de reguliere apotheek", aldus apotheker Lisette Wijnkoop.

 

Bron: Telegraaf 20-01-2007

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm... Ben benieuwd naar de kwaliteit ÉN kwantiteit ervan. Of dit nou veelal beter is dan een lekker home-grown-wietje, weet ik zo net nog niet. Groentjes...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar de vraag is niet wie het mag verkopen..

 

De vraag is wie het mag leveren aan de verkooppunten?

 

Aangezien het probleem blijft ten aanzien van de achter-deur-problematiek ben ik eigenlijk wel benieuwd naar deze apotheek.

 

En heeft iemand anders wel eens apotheken benaderd voor zijn oogst?

 

De vragen op het juridisch gebied blijken alleen maar te groeien in omvang en gevolg.

 

Misschien moeten we een juridische denktank organiseren voor dit soort zaken.

 

(Hebben jullie trouwens het voorbeeld gezien waarbij de juridische studenten voor automobilisten op grond van normale, burgerrechtelijke vertegenwoordiging (ipv juridische vertegenwoordiging) verkeersboeten wil aanpakken. Dit zou ook een goed idee zijn voor kwekers die geconfronteerd worden met willekeurig overheidsoptreden.)

 

 

Groeten uit Eindhoven,

 

AS Grow

Share this post


Link to post
Share on other sites

In ieder geval een vooruitgang voor de medische gebruikers die nu voor een redelijkere prijs hun medicijn kunnen kopen, ben wel benieuwd naar de kwaliteit!

 

gr.speed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was al een topic over bij Nieuws;

 

Eerste cannabisapotheek in Groningen

 

 

 

 

 

GRONINGEN - De eerste cannabisapotheek van Nederland opent vrijdag officieel zijn deuren in de stad Groningen.

 

Chronisch zieken kunnen bij de apotheek aan de Oostersingel op recept medicinale cannabis kopen tegen coffeeshopprijzen.

 

De cannabisapotheek, die geen andere medicijnen verstrekt, is opgezet door de Stichting Medicinale Cannabis Nederland (MCN), die als doel heeft mediwiet zo goedkoop mogelijk te leveren aan patiënten. Voor 6 euro per gram wordt wiet van staatskweker Bedrocan in de cannabisapotheek verkocht. ''Dat is gelijk aan de prijs van wiet in coffeeshops,'' zegt initiatiefneemster Fleur Woudstra.

 

Sinds 2003 is medicinale cannabis al verkrijgbaar bij de apotheek. ''Het is daar echter wel veel duurder dan de wiet in de coffeeshops. Chronische patiënten, die vaak in de bijstand zitten, bleven daardoor aangewezen op de coffeeshops'', aldus Woudstra.

 

Als gemeenteraadslid maakte Woudstra zich drie jaar geleden sterk voor een cannabiswinkel. ''Het was een lange moeizame weg, maar het is nu een volkomen legale apotheek waar een fulltime apotheker de zaak runt.''

 

Medicinale cannabis wordt gebruikt om lichamelijke klachten te verminderen. Het is onder meer werkzaam bij spierkrampen bij multiple sclerose (MS), misselijkheid en verzwakking bij ----EDIT---- en aids en tics bij het syndroom van Gilles de la Tourette. (ANP)

 

uit het parool van 13-01-2007

 

 

Een goeie zaak.

Hopelijk een positieve doorbraak voor de cannabis teelt!

 

 

Zeker een goede zaak

Goed om dit te horen

 

Jah guide and protect

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiet van de appotheek kost voor 60 gram €452.06 = € 7.53 per gram ipv € 6,00 maar wordt vergoedt ziektekostenverzekering en met verklaring kan je dan ook reizen en op vakantie.

 

Dus wat is het voordeel van andere manier.

 

 

 

Zoals een bekend nummer al zegd "Legelise It and I will advertise IT "

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...