cheeks 0 Posted July 9, 2006 Ik heb gehoord dat je de smaak van de wiet aanzienlijk kan verbeteren door honing toe te voegen aan het water. Ik zit nu in de laatste 3 weken bloei en wil daar aan beginnen maar ik zou niet weten hoeveel ik moet gebruiken en of het schadekijk is voor de plant. Ik wil nu natuurlijk niet dat de plant kapotgaat dat zou erg zonde zijn.. gr Cheeks Quote Share this post Link to post Share on other sites
mono 1 Posted July 9, 2006 Dat is echt onzin. Zijn zowiezo de verkeerde suikers. Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Afghany Warrior 0 Posted July 9, 2006 Drogen met blad en al doet wonderen ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
cheeks 0 Posted July 9, 2006 dus jij gaat pas knippen als ze droog zijn??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
cheeks 0 Posted July 9, 2006 Een stukje geplaatst door sweedy Potentieverhogende methodes voor de buitenteelt nog een stukje van highlife: Door suiker toe te voegen aan het voedingeswater, neemt de potentie van de bloemtrossen toe en krijgt deze een zoete smaak. Om ervoor te zorgen dat de marihuana een zachte, zoete smaak krijgt en om de bloemtrossen nog potenter te laten worden, passen we in de laatste week (voor de oogst) een trucje toe. We lossen suiker op in warm water, mengen dat met koud water en geven dat vervolgens aan de plant. Als suiker gebruik ik gewone witte kristalsuiker. Hiermee heb ik de beste ervaringen opgedaan en ik ben er van overtuigd dat de opgeloste suiker een heel gunstige invloed heeft op de kwaliteit van de marihuana; deze wordt namelijk zoeter van smaak en daardoor nog lekkerder, terwijl ook de potentie zal toenemen. Op één gieter met water voeg ik zo’n 150 à 200 gram kristalsuiker toe. Zorg er wel voor dat de suiker volledig in het water is opgelost zodat de plant het water met daarin de opgeloste suiker gemakkelijk kan opnemen. Een andere succesvolle methode van het verhogen van de potentie van de bloemtrossen is het 'stressen' van de plant. Bij deze methode laten we de plant één of twee dagen voordat we gaan oogsten, als het ware merken dat haar einde nabij is, waardoor zij al haar laatste krachten aan de vorming van de bloemtrossen besteedt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mono 1 Posted July 9, 2006 Ook Highlife kan blijkbaar uit hun nek lullen. Want kristalsuikers zijn echt totaal verkeerde suikers voor je plant. Steek jij maar is kristal suiker in de fik. Dit wil je echt niet roken! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
nederwierie 4 Posted July 9, 2006 kristalsuikers zijn niet te gebruiken voor de cannabisteelt. volgens mij wel biologisch bietensuiker, volgens mij zijn er speciale extracten van te koop,merk weet ik niet. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cheeks 0 Posted July 9, 2006 Waarom zijn dit verkeerde suikers dan mono. Ik ben namelijk wel van plan om het te doen maar als jij me weet te overtuigen van het tegendeel Quote Share this post Link to post Share on other sites
mono 1 Posted July 9, 2006 Ik heb er in het verleden al is over gelezen op dit forum miscien wel. En volgens mij zit er in sommige voedingen al bepaalde suikers. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cheeks 0 Posted July 9, 2006 Nou ik denk dat niemand het zeker weet dus zit er maar een ding op. Uitproberen Ik ga over twee weken een plant met honing doen en dan geef ik als het droog is een smaak test Quote Share this post Link to post Share on other sites
mono 1 Posted July 9, 2006 Sja..... Hou er dan wel 1 naast zonder honing. Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Afghany Warrior 0 Posted July 9, 2006 @ Cheek, Uiteraard droogt TAW met blad en steel ... zo leeft de plant als het ware verder zelfs na het doorsnijden van de oarta klopt het bloed door in haar vezels. Er wordt beweerdt dat na het verwelken voor het oogsten dit de laatste aanmaak is van geur en aroma ... Mijn wiet trekt echt aandacht als je het verkruimelt ... Dat betekent dat mensen van meters verderop komen smeken om een trekje .... De smaak en geur zijn juist in die laatste 2 weken dat zij droogt aan het pieken ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
stijlloos 5 Posted July 9, 2006 Ik heb dit een tijd geleden ook eens geprobeerd(was eigenwijs), 2 planten apart gevoed. 1 met zoetjes ander met honing. Het resultaat lag na 1 haaltje in de prullebak, echt niet te roken en zonde van je oogst en je honing. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cheeks 0 Posted July 9, 2006 oke thanks stijlloos we gaan dus gewoon zonder door en ik ga drogen met de bladeren eraan Quote Share this post Link to post Share on other sites
stijlloos 5 Posted July 9, 2006 Drogen met de bladeren eraan merk je zeker, knip er voor de gein maar eens 1 en laat een ander zonder bladeren drogen Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rastafarih 0 Posted July 9, 2006 ik heb ooit wel eens rietsuiker mee laten goeien bij een wietplant in de pot ze zeiden mij dat dit een goede biologische manier was om je wiet zoeter te maken maar ik heb niet veel verschil gemerkt in smaak Quote Share this post Link to post Share on other sites
jopie 4 Posted July 9, 2006 @ Cheek, Uiteraard droogt TAW met blad en steel ... zo leeft de plant als het ware verder zelfs na het doorsnijden van de oarta klopt het bloed door in haar vezels. Er wordt beweerdt dat na het verwelken voor het oogsten dit de laatste aanmaak is van geur en aroma ... Mijn wiet trekt echt aandacht als je het verkruimelt ... Dat betekent dat mensen van meters verderop komen smeken om een trekje .... De smaak en geur zijn juist in die laatste 2 weken dat zij droogt aan het pieken ... 100% waar, je wiet blijft ook beetje plakkerig. Ik laat na het drogen met tak, de wiet vaak nog een paar weken in een glazen pot zitten, en lucht m 1 a 2 keer p dag. Zo wordt smaak en potentie nog beter. Quote Share this post Link to post Share on other sites
soca 36 Posted July 9, 2006 Goede kennis van me uit Nieuw Zeeland zet z'n meiden de laatste 4 weken onder 10 uur licht, 14 uur donker. Hij zegt dat het ook helpt. De planten geven hun laatste energie aan de bloemen, omdat ze "denken" dat hun einde nadert. *edit: Sorry, bij nader inzien, onzinnige reactie. Heeft niets met honing te maken Quote Share this post Link to post Share on other sites
johan14 0 Posted November 1, 2006 hallo ik heb gehoord dat je de laatste keer water geven pure flessen limonade siroop erbij moet gooien. ze zeggen dat de toppen dan veel zwaarder worden maar over de smaak durf ik niks te zeggen.heeft iemand daar ervaaring mee? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harry M 0 Posted November 1, 2006 hee cruiff ....... lijkt me niet verstandig .......... tenzij je wiet in een glas water wilt hangen en dan op drinken ......... ik weet wel dat weed soms in gespoten wort met suiker water tijdens de droog , de oplichters mzzl harry Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest gewoon Tom Posted September 28, 2018 Beste iedereen, Hetgene dat gebeurd is het volgende : de laatste 2-3 weken van de bloei deelt de plant zijn suikers niet meer met het bodemleven. Hierdoor valt het bodemleven terug in activiteit, slaapmodus. Het is het bodemleven dat feitelijk alles voorziet voor de plant en de plant communiceert ook direct met dit bodemleven, doet aan ruilhandel. Wanneer we nu "suikers" in die laatste weken gaan toevoegen zorgen we ervoor dat het bodemleven bezig kan blijven en dus de plant blijft voorzien van alles wat eventueel nog nodig is. De beste suikers komen van melasse van suikerriet, propvol met extra mineralen, ijzer en verschillende soorten suikers. De suiker gaat niet rechtstreeks naar de plant, wordt dus niet opgezogen in de toppen, helemaal niet. De suiker zorgt enkel voor een boost voor het bodemleven, wanneer de plant niet meer wil delen omdat ze alles zelf wil gebruiken om keihard te bloeien. Prachtig toch hoe de werkelijkheid in elkaar zit. Ik pas dit al meer als 10 jaar toe en het is magnefiek hoe juist dit is. Ik raad iedereen aan van het bodemleven en zijn wisselwerking met de plant eens deftig te bestuderen. Het is ronduit wonderbaarlijk, kweken wordt veel eenvoudiger aangezien je echt weet wat er daar beneden aan het gebeuren is. Ik wens iedereen monsterplanten toe :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
macerror 2,515 Posted September 28, 2018 moi wa kweek ie ? tzoekerbeitn ? hoe kan je dat van boven af zien dan ? ik zie een laag aarde meer niet bro > kan nie under de grund kiekn boi . Quote Share this post Link to post Share on other sites
oude bekende 6 Posted October 4, 2018 Niet geprobeerd maar wel van gehoord dat men wel eens planten die gerooid waren met stam in een emmer water met bv sinaasappelschillen is gezet en dat door de cappilaire werking van de stam er een smaak verschil ontstond met planten van dezelfde oogst die niet deze " behandeling " ondergingen. https://www.cnnbs.nl/zo-geef-je-wiet-elke-smaak-die-je-wil/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
HUFFnPUFF 2,179 Posted October 4, 2018 ja dan ruikt het naar zure schillen, maar als je suiker in je plant laat opnemen, en je het dan oprookt, dan verbrand je suiker en dat is niet lekker dus zo werkt het niet helemaal Quote Share this post Link to post Share on other sites
BIK 6 Posted October 5, 2018 Weet iemand hoe dat dat zit dan met al die smaakjes wiet in de shop enz ? Pineapple Kush Strawberry Haze en wat voor soort combi's Heb het een keer gevraagd en volgens hun was het zo gekweekt. Dus gemaakt door het kruisen. Maar als je hydro kweekt dan kan je toch zo een smaakstof oid toevoegen? Cnnbs heeft daar meerdere artikelen over geschreven meen ik. Quote Share this post Link to post Share on other sites