Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

coolradijsje

Groen Geld Wit Wassen

Recommended Posts

Ik zat net ff te denken wat kwekers met neem nu 2 kg. wiet of meer om de 2 maanden doen met hun geld.

Ik ben namelijk ook van plan om binnen hier en een jaar ook serieus te kweken maar ik vroeg me nu zo af hoe die kwekers dat geld op de bank zetten.

 

neem nu dat je 5000 euro per 2 maand verdient aan je planten dan is dat toch een serieus bedrag op het eind van het jaar en als je telkens om de 2 maand met 5000 euro of meer bij de bank komt aandraven of op het eind van het jaar een koffertje vol geld wil afgeven valt dit toch zo op dat er iets niet klopt...

 

Hoe doen jullie dat?? :rofl

 

Ik denk ook niet dat het verstandig is om al je geld op te sparen en niks op de bank te zetten want neem nu na 10 jaar en je wilt bijv. er een huis mee kopen of een duure auto, dan is dit toch ook raar dat je dit bedrag cash betaalt.? :specool <_<

Edited by coolradijsje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daar zit ik dus ook nog steeds stevig over na te denken.

 

In ieder gevalzoveel mogelijk boodschappen doen en spullen kopen en dergelijke van het groene geld.

Dan kan je je andere inkomsten al een deel sparen.

 

Zit zelf over een bedrijfje te denken.

Maar wat voor bedrijf kan ik starten zonder er iets voor (of niet teveel) voor te hoeven doen ernaast.

 

Bij iemand op de loonlijst komen, je betaald hem dan je afgesproken salaris , de belasting haalt er een deel vanaf en je hebt wit geld.

Maar ja, vind zo iemand maar.

 

Sta zelf ook open voor goede ideeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOOIT geen zwart geld naar de bank brengen. Dat is wel het stomste wat je kan doen. Als je ooit een keer last van de belastingdienst krijgt leg dan maar eens uit waar je dat geld vandaan hebt. Ook je boodschappen moet je gewoon het liefst pinnen. Zo kunnnen ze je nooit pakken op het feit dat je al een hele tijd geen boodschappen meer hebt gepint als je dat anders wel altijd deed.

 

Zwart geld moet je gewoon lekker opmaken aan leuke dingen die de buiten wereld eigenlijk niet ziet.

 

uit eten gaan

stappen

vet plasma scherm kopen

nieuwe meubels

kleren

enz.enz.

 

 

Dit volgende staat op

http://www.zibb.nl/finance/overzicht_artik...1928/index.html

 

 

Zwart geld in 13 vragen

Wat is het en waar laat u het

Niemand heeft het, maar er is in Nederland volgens schattingen ongeveer 4,5 miljard euro aan zwart geld in omloop. Wat is zwart geld precies en waar laat u het?

1. Wat is zwart geld?

Geld dat zich onttrekt aan het oog van de fiscus, met als doel ontduiking of ontwijking van belasting.

2. Wanneer ontstaat het?

'Met of zonder bonnetje meneer?' Dat is dé vraag bij zwarte handel. Is het antwoord 'zonder', dan weet u zeker dat het geld in het zwarte circuit verdwijnt. Op twee fronten wordt dan de belasting ontdoken: de koper betaalt geen BTW en bij de verkoper komen de inkomsten niet in de boeken en dat scheelt hem belasting. Uiteraard betekent 'met bonnetje' nog niet meteen dat het koosjer is, want de koper kan altijd met zwart geld betalen.

 

3. Hoeveel zwart geld bezitten Nederlanders eigenlijk?

Zwart geld onttrekt zich aan elke controle, dus over de hoeveelheid is weinig met zekerheid te zeggen. De schatting is dat in Nederland ongeveer 4,5 miljard euro zwart geld in omloop is. Daarnaast hebben Nederlanders een veelvoud van dit bedrag op buitenlandse rekeningen ondergebracht.

 

4. Waar gaat het zwarte geld naar toe?

In ieder geval niet op een Nederlandse bankrekening. Want dan is zeker dat de gegevens bij de fiscus terechtkomen. In landen als Luxemburg en Zwitserland kunt u hoogstwaarschijnlijk nog tot in lengte van jaren uw geld discreet kwijt. Luxemburg bijvoorbeeld wil wel meewerken aan de verlangens van de EU, op voorwaarde dat Zwitserland dat ook doet. Maar de Zwitsers piekeren niet over een opheffing van het bankgeheim.

 

5. Is geld op een buitenlandse rekening zwart?

Meestal wel. Het geld staat niet zomaar op een voor de fiscus onbekende buitenlandse bankrekening. Deze spaartegoeden zijn zwart, terwijl het vaak als wit geld op de rekening is gestort. Kapitaal dat voor vertrek naar het buitenland al zwart was, blijft dat uiteraard.

 

6. Hoe komt dat zwarte geld in het buitenland?

Op twee manieren. De eerste is het contante geld achter in de kofferbak gooien en naar een buitenlandse, discrete bank rijden en het daar op een rekening storten. De tweede manier is het geld overmaken via informele overboekingskantoortjes, die migranten veelal gebruiken om geld naar het thuisfront te sturen. In de praktijk houdt de fiscus niet veel toezicht op deze kantoortjes. En de grotere bedragen zijn natuurlijk allang geparkeerd bij een bank in belastingparadijzen als de Kanaaleilanden of de Kaaimaneilanden.

 

7. Valt er met zwart geld, zakelijk gezien, iets te doen?

Meer zwart geld verdienen met nog meer zwarte handel en dat is het zo’n beetje. Witte handel met zwart geld is uit den boze, want dan wordt de fiscus wakker geschud. Er worden dan zaken gedaan met geld dat volgens de gegevens van de Belastingdienst nooit is verdiend.

 

8. Wat is er privé met zwart geld te doen?

Slechts één ding: spenderen aan zaken die de ficus niet opvallen. Een aangename straf dus. Het is simpelweg een kwestie van geld verbrassen aan zaken die de fiscus nooit te zien zal krijgen. Saint-Tropez of Marbella zijn leuke bestemmingen om zwart geld zo snel mogelijk kapot te slaan. En dan niet alleen op de terrasjes, ook vakantiehuisjes kunnen zonder problemen contant betaald worden in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje.

 

9. Wanneer krijgen zwart-geldbezitters de FIOD op de koffie?

Als ze veelvuldig zwart zaken doen met veel verschillende bedrijven. Op een gegeven moment komt de zwart-geldstroom bij een zwakke schakel. Daar valt de FIOD binnen en dan komen de heren vroeg of laat bij de zwart-geldbezitters terecht. De top-3 van zwart-geldindicatoren bij de FIOD zijn: een te laag winstsaldo, te hoge privé-inkomsten en een negatief kasboek.

 

10. Is de kans op fiscaal bezoek groot?

De kans dat de FIOD langskomt, lijkt statistisch gezien niet zo groot. Maar wie een bezoekje van de FIOD krijgt, is vrijwel zeker de klos. Trouwens, als de FIOD niet langskomt, wordt de zaak niet vergeten. De Belastingdienst handelt de kwestie dan alsnog af. Ook tips van bittere ex-echtgenotes zijn goud waard voor de FIOD, evenals tips van rancuneuze ex-werknemers.

 

11. Hoe zit dat met die horeca-tenten waar zwart geld wordt wit gewassen?

Bedrijven waarin veel contant geld omgaat, kunnen worden gebruikt om crimineel zwart geld te witten. De omzet wordt dan kunstmatig verhoogd. Het gat in de omzet wordt daar gevuld met zwart geld en is daarmee weer wit en in de bovenwereld. Om de inkoop gelijk te houden met de zogenoemd verkochte hoeveelheden wordt bier met vaten tegelijk in het riool weggespoeld. Of de bedrijven worden zo snel weer opgeheven, dat controle niet mogelijk is. Wit wassen vindt alleen plaats in de criminele sfeer.

 

12. Kunnen degenen die spijt hebben van hun zwarte geld nog terug?

Jawel, zij kunnen tot inkeer komen. Ze betalen dan slechts de achterstallige belasting plus rente. Voorwaarde is wel dat de fiscus hen niet op het spoor is, want dan gaat het hele feest niet door.

 

13. Breekt de Melding Ongebruikelijke Transacties (MOT) nog potten?

Nee, niet echt. In verband met de invoering van de euro is de hoeveelheid meldingen weliswaar gestegen, maar het aantal daaruit voortvloeiende fraudezaken zal wederom minimaal zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOOIT geen zwart geld naar de bank brengen. Dat is wel het stomste wat je kan doen. Als je ooit een keer last van de belastingdienst krijgt leg dan maar eens uit waar je dat geld vandaan hebt. Ook je boodschappen moet je gewoon het liefst pinnen. Zo kunnnen ze je nooit pakken op het feit dat je al een hele tijd geen boodschappen meer hebt gepint als je dat anders wel altijd deed.

 

Zo is het !!!!!!!!!!!!!drents diep Leven van je zwarte geld en je witte daar van sparen voor auto en of dure auto <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 woorden Holland Casino, 5000 valt niet zo op en het is nog belastingvrij ook. zat beroepsgokkers toch en desnoods wissel je 1x 2.000 en de rest op een later tijdstip, de meldplicht begint geloof ik pas bij 15 ruggen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuurlijk, en je plasmaatje en nieuwe meubels vallen ook niet op ?

 

ik ken gevallen waar de smeris een kijkje ging nemen na een tip.

ok, iedereen blij, want de kweek was niet op het woonadres, maar ff vergeten dat er wel erg mooie spulletjes in huis stonden. van je uitkering of gewone baan niet te betalen tenzij je een lening hebt, maar die krijg je nergens vanwege een negatieve BKR.

hoe leg je dit uit ?

 

ra ra ra

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tuurlijk, en je plasmaatje en nieuwe meubels vallen ook niet op ?

 

 

 

tenzij je een lening hebt, maar die krijg je nergens vanwege een negatieve BKR.

hoe leg je dit uit ?

 

ra ra ra

 

 

he petfinder, kan het hele verhaal volgen, maar ze zullen toch echt geen bkr check gaan doen hoor. ( i.v.m. wet op de privacy ) dit is verboden. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach je kunt opzich nog best ver gaan met contant geld, Laats stonden er een paar in de sportzaak 2 complete snowboards, voor 1200 euro in briefjes van 50 <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk dat bedoel ik dus............... geld opmaken aan dingen die de buiten wereld niet zo gauw ziet.

 

Ben dit jaar ook op wintersport geweest. Vakantie geboekt via internet. Last Minute. Moest dus het huisje pas betalen bij de receptie van het vakantie park(groen geld). Zijn zelf met de auto heen gereden dus tanken met groen geld. Tijdens de vakantie skis gehuurd, skiles gehad, ski passen gekocht, elke dag uit eten, wat sterke drank :specool gekocht voor thuis, beetje gewinkeld daar, en op te terug weg weer tanken. En dat allemaal betaalt met het groene geld.................... :rofl

(En ik heb daar een geld over de balk gegooid, dat wil je niet weten........... :rofl :) :rofl <_< )

 

Kijk en daar maak ik mijn "zuur verdiende" centjes dus aan op.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat denk je van af en toe een reisje, kzou nu wel in bv india willen zitten, zeker als ik naar buiten kijk

<_< ganjajan :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

als je een uitkering hebt en een plasmaatje aan de muur gaat er een belletje rinkelen.

de uitkerende instantie kan ff gaan suffelen en kijken waar je de centjes vandaan haald.......

 

a. je hebt hem op afbetaling... dus geen negatieve BKR

b. je hebt hem gewoon betaald,dus heb je vermogen en krimpt je uitkering.

c. geloof nou aub niet in de wet op privacy.

 

idd, vakantie last minute, of een goedkope vakantie, camping bijvbeeld en dan daar ter plekke duur doen merkt niemand op.

ook je familie niet.

 

ik zelf doe er meer de extra dingen van die niet zo makkelijjk te achterhalen zijn.

of.... koop een auto met een lening. de betaling gewoon van je rekening laten afschrijven.

je groene centjes gebruik je dan om dat gat op te vullen met aankopen in het dagelijks leven, stappen, kleding, iets voor het vrouwtje, uitje met het gezin, lekker duur doen op je goedkope vakantie adres, etc etc etc.

 

oja, je kan er ook je belasting schuld mee afbetalen. ik had daar in ieder geval de grootste lol mee <_<

regelingetje treffen, je kent het wel.......

 

of, een rete goedkope vakntie boeken op papier en daar terplekke een vet hotel boeken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nou, het heeft bij mij bijna mijn BKR toetslicentie gekost!!!! je hebt ten alle tijde toestemming nodig van de gene die getoetst wordt / moet worden. dus JA, ik geloof nog steeds in deze wet.

 

 

kijk, als ik wil toets ik mijn hele familie, bekenden, desnoods de hele straat, maar vergeet niet hoveel ELLENDE je je ermee op de hals kan halen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat van dat casino is wel handig om 1 malig in het jaar ofzo een bedrag naar je spaarrekening te krijgen.

Maar denk dat het opvalt als je dat iedere 2 maanden doet.

Of niet?

 

lijkt me wel makkelijk om beroepsgokker te worden en zo aan mijn inkomsten te komen.

Of krijg je dan ook problemen met de belasting?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb trouwens ook wel eens geld door mijn ouders overlaten maken. Gewoon gezegd dat ik wat zwart geld overhad en dat ik op de bank geld tekort had. Dat zwarte geld had ik toen verdiend met wat beunhazerij. ( :rofl :) :rofl ) Dus ik een dikke enveloppe daar achter gelaten en zij hebben dat geld toen op hun rekening gestort en naar mijn rekening overgemaakt. Ik zal dit zeker niet te vaak doen maar zo af en toe kan dat

 

Je ouders mogen per jaar een bepaald bedrag belastingvrij schenken.

Dit volgende heb ik ergens op internet gelezen

 

Vraag:

 

Hoeveel mogen wij als ouders belastingvrij schenken aan onze kinderen? Kunnen mijn ouders ook een belastingvrije schenking doen aan hun kleinkinderen. En mag jaarlijks een belastingvrije schenking doen of is dat éénmalig?

 

Antwoord:

 

U kunt ieder jaar een bepaald bedrag belastingvrij schenken aan uw kind. In 2005 is dit bedrag € 4.303,-. Hiervoor moet u wel voldoen aan de voorwaarden die de belastingdienst aan belastingvrij schenken stelt (zie ook www.belastingdienst.nl) Het geld moet bijvoorbeeld gestort worden op een rekening die op naam staat van het kind. Hiernaast kunt u, wanneer u kind tussen de 18 en 35 is, eenmalig € 21.506,- schenken. Grootouders kunnen € 2.582,- per 24 maanden schenken aan hun kleinkind.

 

Maar nogmaals dit doe ik dus alleen als ik echt in geld nood zit. Voor de rest weet ik echt wel raad met mijn groene centjes. Diegene die dat trouwens niet weet mag het ook aan mij geven hoor. <_< :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

schenken lijkt mij ook een goede manier <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Datis inderdaad een goede.

Eens in het jaar een schenking van 4000, eens in het jaar casino.

Genoeg om te sparen op die manier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat doel steunen mijn ouders zowiezo <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar word het wel doorgegeven door een autobedrijf als je bijvoorbeeld een auto van 28 duizend in briefjes van 50 contant betaald.

Krijg je daar last mee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat ligt denk ik aan het autobedrijf, je hebt er bij waarbij je best kunt zien dat 't niet helemaal eerlijk gaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pfffffff.

 

Maar wat doen al die reuze kweekerijen met dat geld?

Of vette drugsbaronnen, die wonen toch ook allemaal in dikke villa's en rijden met hun limo naar de bakker <_<

 

Hebben die dan zoveel geld dat ze alles en iedereen omkopen ofzo :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik laat me auto altijd zwart doen en cash geld is dan een must en als je aan de dealer vraagt of je hij het cash wil of via z'n rekening dan willen ze meestal wel cash, enja dat komt in kleine copures uit de muur.

Vakantie werkt het beste ,gaan gemiddelt 4 keer per jaar .

Soms vragen mensen waar ik het van doe en dan is mijn antwoord steevast ; die paar honderd euri die je kwijt ben aan vakantieboeken moet je sparen en of we nu thuis zitten of op vakantie zijn eten moet je toch .

Groet , Buble <_< :rofl :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die hebben gewoon een hele goeie boekhouder..........

 

ennuuuh een garage bedrijf die die iets doorgeeft......... <_< die gasten zwemmen zelf ook in hun zwart geld.......!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...