Jump to content

kwekeling

Full member
  • Content Count

    2,005
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About kwekeling

  • Rank
    V.I.P.

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Interests
    Bedenk eens waarom ik hier zit...

Recent Profile Visitors

956 profile views
  1. Als de lamp aan is houd de temperatuur dan rond de 25-26 graden, 's nachts houd ik hem rond de 17-19 graden.
  2. Dat klopt, het ligt gewoon aan de opname van de plant. Zo doseren ze in de professionele tuinbouw ook. Er wordt een analyse gemaakt van het drainwater. Aan die analyse is exact te zien per element of sporenelement wat de plant niet heeft opgenomen. Op die manier wordt het constant bijgesteld. Want een plant neemt op wat die nodig heeft.
  3. Ik denk dat het vrij lastig is om je verdamping iedere keer te meten met een weegschaal, want zoals je zelf al zegt zit je met het probleem dat de plant zwaarder wordt. Ik denk dat je dit één keer in de week of vaker als je dat zelf wilt kunt doen. En dan door de plant eerst uit te laten drogen tot de bladeren slap hangen, door dan een bepaalde hoeveelheid water te geven en dan weer uit laten drogen tot de bladeren slap hangen. Doordat je na de eerste keer uitdrogen de tara functie van de weegschaal gebruikt weet je het gewicht van de gift. Op die manier weet je in welke tijdbestek de plant een aantal milliliters verdampt. Aangezien de omstandigdheden in je hok niet zo drastisch veranderen als buiten is het denk ik op die manier redelijk te sturen. Als de plant er bijvoorbeeld 3 uur over doet om 150ml water te verdampen dan zo ik de pompen instellen op druppelbeurten van 170ml per 2,5 uur. Zodat je toch een drain krijgt.
  4. Even een foto ter toelichting op het weegschaal idee.
  5. Ik denk dat je vooral de verdamping en de gift goed op mekaar moet afstemmen, en zorgen dat je ongeveer 10 a 20% drain hebt. Als je weet hoeveel er verdampt dan weet je ook hoeveel erin moet om zo optimaal de lucht/waterhuishouding in je substraat te bewaren. Wat je zou moeten meten is hoeveel water de plant verdampt. Op mijn stagebedrijf staan 2 substraat matten op weegschalen. Zo wordt gewogen hoeveel water de plant uit de substraat mat haalt.
  6. Ikzelf denk dat vooral perliet een hele goede kans maakt in de teelt van cannabis. In vergelijking tot steenwol heeft perliet toch een aantal voordelen. Het substraat is beter te sturen omdat je geen droge plekken kunt krijgen. Als steenwol namelijk droog slaat op een bepaald punt, dan is het op dat punt niet meer nat te krijgen. Met perliet heb je hier geen last van. Ook maakt perliet het gewas wat generatiever zoals in het artikel stond. En als we ergens voor gaan in de cannabisteelt is het wel de bloei. Verder gaat het ook een stuk langer mee. Ik ken een komkommerteler die al jaren zijn perliet substraat gebruikt. Het enige dat hij doet is stomen van de bakken. Met perliet hoef je ook niet persé in zakken te telen. Je kunt het gewoon in een bak gebruiken. Het enige nadeel is dat als je een bak of zak laat vallen je meteen een teringzooi hebt. Daar heb je bij steenwol nietzoveel last van.
  7. kwekeling

    Plantjes

    Ja stengel begint te verhouten, een zege voor jou en je plant. En jij bent het met je lak aan het ver----EDIT----en, dus je doet er het beste aan je lak weg te halen.
  8. Bij opties, volg dit onderwerp.
  9. 't zijn niet de lampen maar de aansluitingen, als je het gewoon netjes afwerkt en dat doe je al heel gauw met maar één lamp is er weinig kans op brandgevaar.
  10. Ga ik wel mooi zo'n kas beheren
  11. Tijd om ze om te hakken.
  12. Wat denk je dat als je geen voeding geeft dat je plante dan geen fosfor kalium stikstof e.d. binnenkrijgt? Zonder die "rommel" komt je plantje er niet.
×
×
  • Create New...