Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Guest Wietforum2013

hoeveel lampen kan ik op normaal stopcontact doen?

Recommended Posts

Je verkoopt een hoop onzin, elke kabel waar stroom doorheen gaat is onderhevig aan dezelde slijtage, of dat nu YMVK kabel is of gewone draden in een buis, ze hebben allebei hun eigen toepassingen, maar de ene hoeft niet beter te zijn dan de andere, alles staat of valt met de juiste toepassing en uitvoering.

O ja omdat volgens jouw electrabuis met draden slechter is zijn er hele huizen mee vol gestopt

Ik zou de nen 1010 eens lezen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het gaat er niet zo zeer om wat beter is, maar wat gemakkelijker is. Als je draden door elektrapijp moet trekken in een bestaande situatie dan moet door allerlei bochten vaak tussentijds knoopdoosjes plaatsen vanwege de vele bochten. En in elk knoopdoosje moet je lasdoppen of lasklemmen gebruiken. Een YMVK-draad van 50 meter krijg je mee op een rolletje, muurclips stop je in de dashboardkastje. Dat is heel wat gemakkelijker te vervoeren dan lengtes van 4 meter elektrapijp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lezen extreme

 

Er werdt beweerd dat YMVK beter/veiliger is, daar reageerde ik op.

 

Elk heeft zijn eigen toepassing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij heb ik best goed gelezen. Beide systemen zijn even veilig, mits op ambachtelijke wijze aangebracht. Maar gemak dient de mens nietwaar? Kijk maar naar metalen "zadeltjes" voor elektrapijp. Je kan ze met 2 schroeven vastzetten of met duim en wijsvinger "dubbel vouwen" en met 1 schroefje vastzetten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tot en met de teller moet er aangesloten worden door een gecertificeerd installateur. Alles wat erna komt, groepenkast, elektra- gas- en waterleidingwerk, mag je zelf uitvoeren.

Maar dan daarna wel laten goedkeuren! Je mag wel zelf aanleggen maar er zal toch altijd een electricien aan te pas komen om de huisinstallatie te keuren. Je kunt niet zomaar prutsen aan je vaste installatie. Als je dat doet met brend tot gevolg en je hebt het niet laten aanleggen of keuren en het komt door je gepruts met elektra dan kun je de verzekeringsuitkering ook wel vergeten. Dat is ook meestal het geval bij oneigenlijk gebruik van de woning of installatie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze keuring is uitgevoerd in 2 fasen. Bij de 1e keuring werd het leidingwerk gecontroleerd aan de hand van de installatietekening. Dan kijken ze tevens of de las- en knoopdozen nog bereikbaar zijn na het aftimmeren. De 2e keuring betrof de deugdelijkheid van de aansluiting van de wandcontactdozen.

Overigens gebruik ik nog steeds ouderwetse lasdoppen en geen lasklemmen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...