Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Groen Gif

Politie stuurt 81 maal drone omhoog

Recommended Posts

De politie voerde vorig jaar 81 vluchten boven Nederland uit met drones, onbemande, en vooralsnog onbewapende, vliegtuigjes uitgerust met dag- en nachtcamera's. Dit blijkt uit antwoorden van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie op vragen van D66.

......

......

Opstelten schrijft dat in 'enkele' henneponderzoeken de beelden van de drones hebben geleid tot vervolging. Met een warmtecamera speurde een Raven een kwekerij op. De politie ontdekte vervolgens meerdere wietplantages. De beelden van de drone zijn opgenomen in het strafdossier.

.....

.....

Meer op: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnen...het-begin.dhtml

Share this post


Link to post
Share on other sites
vooralsnog onbewapende

 

Mag het wel hopen ja :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

als je de ruimte van alle kanten met mylar beplakt, steenwol en of piepschuimplaten daarachter hebt , en je warme afvoerlucht in het riool dumpt...

 

of als je met gesloten syteem een isolatie werkt..dan is er theoretisch niets te zien toch.

 

?

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE De Nederlandse justitie werkt aan een aparte drone-afdeling bij de politie. Die formele UAS-organisatie (Unmanned Aerial Services) is momenteel in oprichting. Ter voorbereiding daarop worden nu enkele medewerkers van de politie opgeleid en geëxamineerd voor de opleiding Basistraining Rotorcraft UAS-vlieger bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) in Amsterdam.

media_xl_1645051.jpg

© anp.

Een politiedrone

 

Dit blijkt uit antwoorden van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie op vragen van D66.

 

De politie voerde vorig jaar al 81 vluchten boven Nederland uit met drones, onbemande, en vooralsnog onbewapende, vliegtuigjes uitgerust met dag- en nachtcamera's.

 

Defensie beschikt over 75 drones van het type Raven, die op 300 meter hoogte het landschap kunnen afspeuren naar verdachte activiteit of vanuit de lucht mensenmassa's in de gaten kunnen houden. De vliegtuigjes worden aangestuurd door een getrainde 'expert operator' van Defensie vanaf de plek waar ze worden opgelaten en kunnen maximaal een uur in de lucht blijven. Volgens Opstelten zijn de beelden van de dag- en nachtcamera niet scherp genoeg om gezichten te herkennen.

 

De minister van Justitie kan op verzoek van een burgemeester of officier van justitie een aanvraag indienen bij Defensie voor het lenen van een toestel. De minister is in dat geval eindverantwoordelijke. In 2012 keurde Defensie 14 aanvragen voor binnenlandse inzet goed. Van de 112 geplande vluchten gingen er uiteindelijk 81 door. Of een vlucht mogelijk is, is afhankelijk van de weersomstandigheden, schrijft Opstelten.

 

Openbare orde

Een burgemeester kan een drone aanvragen als het gaat om het handhaven van de openbare orde, bijvoorbeeld als waarnemer in de lucht voor crowd control. De officier van justitie kan gebruikmaken van de vliegtuigjes voor strafrechtelijk onderzoek. Opstelten schrijft dat in 'enkele' henneponderzoeken de beelden van de drones hebben geleid tot vervolging. Met een warmtecamera speurde een Raven een kwekerij op. De politie ontdekte vervolgens meerdere wietplantages. De beelden van de drone zijn opgenomen in het strafdossier.

 

De minister noemt geen andere gevallen van vervolging op basis van dronebeelden. Uit de brief blijkt niet precies voor wat voor andere strafrechtelijke doeleinden de onbemande vliegtuigen worden ingezet en wat de verhouding is tussen het aantal vluchten als ondersteuning bij crowd control en het aantal vluchten voor politieonderzoek.

 

Toename

De politie beschikt zelf ook over 'enkele' onbemande vliegtuigjes. Ze worden ingezet voor 'innovatiedoeleinden en onderzoek'. Opstelten benadrukt dat die drones niet zijn ingezet voor politieonderzoek of ordehandhaving. De politie is momenteel bezig met de ontwikkeling van een 'politiebrede visie' op de inzet van drones. De huidige vluchten zijn slechts het begin van het dronegebruik in Nederland, blijkt uit de brief: 'In de toekomst wordt een toename van het aantal vluchten met onbemande luchtvaartuigen verwacht.'

 

Naast de drones van Defensie vliegen er ook particuliere op afstand bestuurde vliegtuigjes boven Nederland. Volgens Opstelten bestaat die 'sector' uit ruim 100 bedrijven. Lokale overheidsdiensten zoals de brandweer en Rijkswaterstaat kloppen niet aan bij Defensie maar maken gebruikt van deze particuliere diensten.

 

Het gaat dan om operaties zoals 'beeldrapportages vanuit de lucht van gebouwen, terreinen of evenementen, inspecties van industriële objecten, windmolens, hoogspanningsmasten, pijpleidingen, luchtobservaties van mensenmassa's, branddetectie en -monitoren, milieuhandhaving in natuurgebieden, opsporen van drenkelingen, en landmeetkundige diensten voor onder andere gemeentes en projectontwikkelaars'. Opstelten noemt geen aantallen van deze commerciële vluchten.

 

media_l_1644878.jpg

Edited by GroeneShizzle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan gebruik je toch gewoon je eigen drone om de politie drone aan te vallen? Hehe. Gewoon een net met een houder monteren onder je eigen heli. Dan even dat net verstrikt laten raken in de rotortjes, hoppa.

 

Ben ik zelf niet van plan, maar je kunt tegenwoordig als hobbyist een hoop zelf doen. Die remote control technologie is zoveel beter geworden en vooral goedkoper.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik denk dat je beter met radiofrequenties kunt kloten. mss dat ze dan spontaan uit de lucht donderen :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

en weg is dat beetje privacy wat men nog had.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup.

en als ze met dit speelgoed de wietkweek proberen aan te pakken dan zijn veel mensen hier de lul, ook de buitenkwekers

want het oog kijkt mee

the-eye-of-sauron.jpg

Edited by GroeneShizzle

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol:

 

Toen Zeus zijn oog op Io liet vallen, veranderde hij haar in een koe zodat zijn vrouw Hera niets zou merken. Maar deze laatste vertrouwde het niet en gaf Argus de opdracht Io "in het oog" te houden.

 

Argus werd door Hermes gedood nadat Hermes hem door zijn fluitspel zo diep liet inslapen dat al zijn ogen dichtvielen. Hera plaatste later als eerbetoon zijn honderd ogen op de staart van het haar toegewijde dier, de pauw, wiens staart immers vol ogen zit, en wiens waakzaamheid spreekwoordelijk is.

( Creative Commons )

 

 

FUCK DAT OOG ! , hermes ? iemand ? hehe .. p.s Io ? (i Vo ? :lol: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...