Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Frits Bom

06 mei 2013-22:19 Politie houdt razzia in coffeeshops Limburg

Recommended Posts

Door het verkopen van wiet aan buitenlanders in coffeeshops waren dealers eindelijk weer uit het Limburgse straatbeeld verdwenen, maar dat kon de politie weinig schelen: deze avond vielen agenten coffeeshops in Maastricht binnen.

 

De agenten kwamen met tien busjes naar de Wilhelminakade, waar onder andere de drijvende coffeeshop Mississippi gevestigd is. Daar bevonden zich op dat moment 15 buitenlandse klanten. De eigenaar van de coffeeshop is opgepakt en meegenomen naar het politiebureau, meldt L1.

 

Sinds gisteren verkopen Limburgse coffeeshops weer drugs aan buitenlandse klanten. Dit is wettelijk niet toegestaan. De gemeente Limburg had al eerder gedreigd met maatregelen, maar deze waren tot nu toe uitgebleven.

 

 

BRON

Share this post


Link to post
Share on other sites

Politie in actie tegen wietverkoop Maastricht

De politie in Maastricht is maandagavond in actie gekomen om de verkoop van cannabis aan buitenlanders tegen te gaan. De coffeeshops in Maastricht verkochten weer wiet aan Belgen en Duitsers, maar dat mag officieel niet.

 

Volgens de politie is er een inval geweest bij één coffeeshop, namelijk de Mississippi. Daar zijn drie mensen aangehouden, zijn de gegevens van buitenlandse bezoekers genoteerd en is de voorraad in beslag genomen door de politie. Marc Josemans, voorzitter van de Verenigde Officiële Maastrichtse Coffeeshops (VOCM) meldde eerst meerdere invallen, maar achteraf bleek alleen de Mississippi bezoek te hebben gehad.

 

De uitbaters van de shops in Maastricht, Roermond en Sittard waren uit protest weer wiet gaan verkopen aan bezoekers uit de andere landen. Ze voelen zich gesteund door een recente uitspraak van de rechter, die oordeelde dat coffeeshop Easy Going in Maastricht onterecht was gesloten nadat die had verkocht aan buitenlanders.

 

Burgemeester

Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht, had al aangekondigd op te treden tegen coffeeshops die het verbod zouden breken. Ook een woordvoerster van de gemeente Sittard-Geleen waarschuwde dat wordt ingegrepen zodra een overtreding wordt geconstateerd. Roermond was voorzichtiger: ''Eén Duitser in de coffeeshop is niet genoeg om de zaak te sluiten'', aldus een woordvoerder daar.

 

De Maastrichtse coffeeshops kondigden maandag aan alleen Belgen en Duitsers toe te laten. Mensen die verder weg wonen, wordt de toegang ontzegd. Volgens de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht geldt dit 'buurlandcriterium' totdat de coffeeshops verplaatst zijn naar de stadsgrenzen. Om overlast tegen te gaan, beperken de coffeeshops in Maastricht de openingsuren van 12.00 tot 24.00 uur.

 

De burgemeesters van enkele Belgische gemeenten bij Maastricht willen dat de Nederlandse coffeeshops gesloten blijven voor buitenlanders. De burgemeesters kondigden ook aan hun controles aan de grens te handhaven. ''De invoering van de wietpas heeft wel degelijk zijn vruchten afgeworpen", aldus de burgemeester van Lanaken, Marino Keulen. ''Het aantal drugstoeristen is hierdoor drastisch verminderd.''

 

Zijn ambtgenoot uit Riemst, Mark Vos, zit op dezelfde lijn: ''De overlast was nu een pak minder, dus moet het verbod blijven gelden. Wij zullen in ieder geval de controles aan de grens handhaven. Want ondanks de maatregelen in Maastricht, is het illegale circuit nog steeds actief en doen we nog regelmatig vangsten.''

 

Straatdealers

Uitgelaten criminele straatdealers zijn maandagavond volgens ooggetuigen van coffeeshops naar coffeeshop in Maastricht getrokken om daar hun blijdschap te laten blijken over het ingrijpen door de politie bij coffeeshop Mississippi.

 

''Ze staken hun handen de lucht in en reden juichend langs'', zei voorzitter Marc Josemans van de Vereniging van Officiële Coffeeshops in Maastricht (VOCM) maandagavond.

 

De straatdealers hadden zich zondag en maandag niet laten zien toen de coffeeshops wiet aan buitenlanders verkochten. Maandagavond waren ze er weer, bekeken de inval van de politie in de Mississippi en applaudisseerden daarbij, aldus ooggetuigen.

 

''Burgemeester Onno Hoes zorgt ervoor dat deze jongeren bakken met geld verdienen, dat verklaart hun bijdschap'', zei Josemans. ''Ik snap zo'n burgemeester niet.''

 

Opstelten

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) liet eerder op de dag weten dat hij ervan uitgaat dat gemeenten het best weten hoe ze de regels rond coffeeshops kunnen handhaven. Hij zegt te vertrouwen op de handhaving in Maastricht.

 

bron

 

Criminelen/Hoes/Opstelten: 1 punt

Burgers/transparante coffeeshops/buitenlui: 0 punten

Edited by Ponix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...