Jump to content

toerist123

Full member
 • Content Count

  598
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by toerist123

 1. Ziezo dat was een lekker stukje. Hoog tijd om er weer tegenaantegaan.
 2. druk druk druk Bij naderinzien zou het mogelijk kunnen zijn dat nr2 en nr3 nr3 en nr 2 zijn.
 3. Kerst.Het is weer de drukste periode van het jaar. Voor het jaareinde nog eens een lekker stukje proberen persen.
 4. Tentje met 1 stekje op 18u. 4 stekjes 2 weken op 12u. 9 stekjes 4 weken op 12u. Alle stekjes komen van dezelfde moeder en zijn gelijktijdig gestekt. Het is iets minder vol dan de bedoeling was , vooral bij de 9 .
 5. 2 kleine hashplantjes tonen leuke kleurtjes en de yumbolt blockhead x jbf3 is een blockhead.
 6. Voor de verandering eens alles wat fijner gemaakt boven de zeef. Eerste wasje is dan gelijk veel maar het derde wasje is dan gelijk wat groenig.
 7. Jaar of 5. Gebruik het vanwege de metalen zeef. Vooral voor materiaal met takken en takken alleen. Het is voor kleine hoeveelheden. Een zeefraam geeft veel betere resultaten voor blad en top.Bij mij toch. Mocht ik veel meer materiaal hebben bv van een buitenkweek; dan zou ik voor mijn blad een pollinator aanschaffen ,gelijk 500g ofzo,dat wel. Naar mijn ervaring is het echt belangrijk dat het materiaal goed droog is .Vandaar dry-sift.De kou is een bijkomend hulpmiddel.
 8. Ja , als je knipsel erg fijn is dan komt er veel bladmateriaal mee en plakt de hash niet. Misschien eens olie maken? Volgende knipsessie misschien eens je kleine topjes niet door de knipmachine maar ongeknipt laten en dan door de wasser(al of niet droog).
 9. De warme fles methode is goed tot een gram of 30 , vanwege dat het nog in je handen moet passen bij het kneden , ook moet de kwaliteit wel redelijk zijn. Inpakken en verwarmen en dan met een deegroller wat rollen lukt wel met stukjes tot een gram of 10. Bankschroef werkt ook als je er 1 hebt. Kleine hoeveelheden tot een gram of 5 in je schoen gaat ook. Zo zijn er nog diverse werkwijzes. Ik wou eens een blokje van 100g persen. Vandaar deze pers. Hydraulische pers werkplaatspers raamwerkpers - shop press - 6 Ton | bol.com
 10. Ja , het is erg werk besparend maar het heeft ook zijn nadelen en om een goed resultaat te bekomen moet je net als bij de iceolator een beetje weten wat je doet.
 11. Een jaar is eigenlijk nog niet zo oud als alles een beetje goed ingepakt en donker en koel bewaard werd dan kan alles goed gerijpt zijn en de stuff kan dan wat smaken naar de stuff van vroeger-bij dry sift dan toch.
 12. Al eens gedacht aan toppen of buigen? Nu te laat al , maar volgende x? Of een steun netje? Kan nu nog.
 13. Ja , ziet er stevig uit, een metalen zeef is echt wel handig hoef je je geen zorgen te maken over eventuele takken. Een paar muntjes of metalen balletjes erbij en lekker buiten in de kou laten draaien.
 14. Ha ja ik ken dat. Is het knipafval droog of nat? Droog gewoon eens 250g in de machine en eens 1x 6 of 9minuten draaien dan door de zeef en dan een 2de maal 1x15 minuten. Eventueel een derde x en dan ook 15 min. Kun je zien wat het resultaat is waarna je eventueel de volgende x dan langer of korter of vaker kunt draaien met dezelfde hoeveelheid of iets meer of minder. Nat 300 of 400 g. Blijft het allemaal zo groenig hoe kort je ook draait dan zul je een andere methode moeten gebruiken om de hash te verkrijgen of anders gaan knippen en sorteren.
 15. Tja , hangt een beetje van je materiaal en eigen voorkeur af. Ik gebruik het voor materiaal met takken. Mijn zelfgemaakte zeef werkt veel beter voor toppen en blad. Het is natuurlijk arbeid besparend en terwijl het draait kun je andere dingen doen. Het is al jaren geleden aangeschaft,zal eens moeten kijken of het 150 of 180 is .
 16. Was een Franse site. Het merk staat op het kaartje. https://www.pollenextractor.com/
 17. 180 g droog maar nog vers materiaal van 5 plantjes, geen zin om te knippen dus alles zonder de takken in de wasser. 6 x gewassen 1,2,3 en 4 door de zeef 5 en 6 niet; ook 5en6 vieze plakboel. Donkerder dan anders vanwege het aanwezige blad. Hopelijk weer genoeg om te verbranden tot het einde van de maand.
 18. Wasje 2 van gisteren ziet er wel lekker uit.
 19. Vandaag weer iets gemaakt.
 20. ID Liever iets minder dan geklooi met rot.
 21. Had de plantjes graag nog een dagje of wat laten staan voor betere en meer hash maar vanwege de luchtvochtigheid en het omvallen...
 22. 5 arme kleine plantjes bezwijken onder het gewicht van toekomstige hash. Hopelijk kan ik ze snel uit hun lijden verlossen.
×
×
 • Create New...