Jump to content

anno

Members
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About anno

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  • Birthday 09/09/1987

Contact Methods

  • Website URL
    http://-

Profile Information

  • Location
    Enschede
  1. is het misschien ook een idee om een lijstje / tabelletje te maken met de bekende / bekendste planten die wel dan wel niet getopt kunnen worden? Power plant kan in ieder geval wel, ik ga nu waarschijnlijk afghani proberen, of heeft iemand hier al negatieve ervaringen mee gehad?
  2. anno

    Ph-waarde

    je kan het best de ph van de grond meten en hier de ph die je de plantjes geeft op aan passen. Maar daarvoor heb je 2 ph meters nodig. Daardoor meten de meesten alleen de ph van het water omdat de ph van de grond wel op de achterkant van pak vd grond staat.
  3. Neej ik heb ze niet overgepot, ze staan nu een 2-3 weken in 10,5L potten. Ze gaan nu de bloei in en zijn ongeveer 25cm. Ik heb een keer gespoten met water + groene zeep + spiritus + knoflook. Wanneer die puntjes ontstaan zijn, tsja, dat weet ik eigenlijk niet. Volgens mij was het / begon het al voordat ik gespoten had. Foto komt eraan!
  4. Hallo, Mijn plantjes hebben gele bladpuntjes. We hebben een week geleden een spintaanval uitgeroeid. De aarde zag er aan de bovenkant best vochtig uit maar toen ik mijn vinger erin stak voelde het aan de onderkant wel droog. Echter toen ik ze vandaag 180ml gaf stroomde het water wel door de pot heen (er zitten nog geen wormen in). Ik heb ze in het begin rootbooster gegeven (2-5ml per L aanbevolen, 3.5ml toegevoegd), en de laatste week heb ik ze alleen afgezuurd water gegeven. Soortje: Power Week Bloei / Groei : groei + getopt Zaaiing of stekje: 5 stekjes Medium(aarde/mapito enz): aarde pH van het medium : 6.2 (het water) EC van het medium : - Temperatuur : 25-26 Luchtvochtigheid : 90 - 100 %. De lv was te hoog, er zat condens op alle muren. Komt waarschijnlijk omdat het om een kleinere groeikast gaat. We kweken in die groeikast op 2 x 18W TL
  5. wat zijn roofwantsen? is dat een soort roofmijt? Dat Ecolizer zal ik volgende keer dan zeker gebruiken! Bij die GS hebben mijn plantjes tot nu toe ook elke keer / heel vaak het mozaik virus gehad. Komt mijn beschrijving trouwens overeen met zwarte bladluis? In dat geval bespuit ik ze liever met water + groene zeep + nicotinedinges + evt een beetje spiritus.
  6. hmm.. net nieuwe planten, net nieuwe kast, dacht dat het niet kon, heb ze dan denk ik van mijn growshop mee gekregen en ga daar dus niet meer heen. Maar goed, er zitten aardig wat zwarte stipjes (0.1 mm - 1.5 mm) op de onderkant, ik dacht dat het nog wat modder was van het overpotten, maar na hele goede inspectie zag ik er een paar bewegen. Ik zie echter nergens op de bovenkant beestjes lopen. Ik heb tot nu toe op 2 plantjes een minuscuul webje (beter een paar draadjes te noemen) kunnen ontdekken bij de overgang van stengel naar blad. Wat kan ik doen om van die krengen af te komen?
  7. Hallo, Ik heb net 5 nieuwe plantjes, maar ze hebben nu al een probleempje. Er zitten allemaal witte stipjes op het blad. Volgens mij is het geen meeldauw en ik kon op het forum en internet verder ook niets vinden waarvan ik dacht dat dat het zou kunnen zijn. Ik had hetzelfde probleem bij mijn andere plantjes, die bij dezelfde growshop wegkomen. Er is verder met de plantjes niets bijzonders gebeurt wat gevolgen op ze zou kunnen. Ik vraag me af of iemand van jullie mij kan vertellen wat het probleem is..? Soortje: Power Plant Stek of Zaaiing: Stekje Aantal weken oud: 1 Meet je de pH: ja, van het water Zo ja wat is de pH: 6.0-6.2 EC: -- Veel water gegeven of weinig: tijdens het potten door gespoelt, daarna ietsje minder dan nodig volgens het kweekschema hier (zit nog genoeg in de potten). Andere bijzonderheden: --
  8. harstikke bedankt mensen! ik heb ze nu tussen 1 en 2 met mijn nagels 'afgeknepen'. Na het weekend maar ff zien hoe het ermee gaat ! ut blijft vreemd voelen hoor die topjes eraf halen. Ik heb PP en post mijn ervaringen nog.
  9. handig topic is dat joh! Het is mij alleen nog niet helemaal duidelijk waar ik nou precies moet toppen. Is het plaats 1, 2 of 3? ik zet trouwens mijn geld op 2 Wat gebeurt er eigenlijk als je iets teveel wegknipt bij het toppen?
  10. ik heb er maar 5, dus spuiten is te doen. Ik zal die panty ook wel even proberen! Zal ik die krengen vandaag us de eerste lading geven! Dat ze hardnekkig zijn weet ik, dit is mijn 2e contact met die beesjes.. Maar is het beter om te spuiten met groene zeep + spiritus of is het beter om met knooflookwater te spuiten?
  11. bedankt voor de reactie! Een kruimeldief heb ik niet. Stofzuiger ben ik eerlijk gezegd te bang dat ik die bladeren naar binnen zuig. Kan ik ook niet wat groene zeep spuiten en dan kort daarna afspoelen met gewoon water? De planten zitten trouwens kwa bloei ongeveer in de zesde week maar mijn huisgenoot heeft de plantjes ook 2 weken (via het irrigatiesysteem) water gegeven en heeft het water toen veel te veel afgezuurd. Gevolg was dat de bodem van de planten veel te zuur was en de planten een magnesium te kort ontwikkelden en eventjes stil hebben gestaan kwa bloei .. Ik verwacht ook dat het nog 2,5-5 weken duurt voordat ik ze kan oogsten.
  12. Hallo, Ik heb een ongedierte probleem met mijn plantjes. Ik weet dat ik bladluis heb, ik vraag mij alleen of of er ook meeldauw bij zit. Ik kan hier zelf geen uitsluitsel over geven na wat plaatjes gezien te hebben. Aangezien duizend woorden minder zeggen dan een plaatje hier een foto van een van de ergere bladen : Spint is goed te zien aan het begin van de bladen, de twijfelachtige wittige vlekjes op het blad zelf. Als de foto te onduidelijk is dan kan ik proberen een betere te maken. Wat denken jullie, is dit alleen bladluis of zit er ook meeldauw op de blaadjes? En over bladluis, ik had een tijdje terug gelezen dat je dat kon verwijderen met water + groene zeep + een scheutje brandspiritus of wasbenzine. Nu lees ik net dat het ook met knoflookwater kan. Welke van die twee is het meest effectief? info over de plantjes : Soortje: Victory Week Bloei / Groei : 6 รก 7 weken bloei Zaaiing of stekje: stekje Medium(aarde/mapito enz): Potgrond intratuin pH van het medium : ~ 5,5 (onnauwkeurig), geef water met ph 6.0-6.2 EC van het medium : -- Temperatuur : 23-25 Luchtvochtigheid : ~ 50-60% (Een of twee weken terug een weekend vergeten kacheltje uit te zetten met als gevolg : temp 30+ en LV ~ 30% ) Anno
  13. anno

    Pc Fan Aansluiten

    je kan uit een computer voeding ook 7V halen, de 5V moet je dan als grd gebruiken. Masternick ik heb zelf ook pc fans in mijn kast, ik zou niet weten waarom dat niet goed kan? Ik heb een kleine kast, zon afzuiger is gewoon te groot..
  14. Hallo, Ik heb wat informatie bijgevoegd..sorry voor de korte/beperkte info! Ik ben net naar de growshop geweest en heb een ph meter gekocht op zijn advies. Het water was een 6.6, op de voeding 5.2-6.2 als aanbevolen. Lijkt mij niet heel erg afwijkend toch? Nu nogmaals mijn vraag, wat denken jullie wat het is, is het wel de ph of toch iets anders?
×
×
  • Create New...