Jump to content

psyjunk

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About psyjunk

  • Rank
    Groentje
  1. ja een plc heb ik ook al het een en ander over gehoord!!! ben me er nu ook pas een tijdje in het verdiepen!!!
  2. nou ik vraag al niks meer ik heb gewoon niet zo veel verstand van electro spul!!! niet mijn vak als je er geen zin in heb om een klein beetje van je ervaring en kostbare tijd met mij/ons te delen krijg ik gewoon nooit een fancontroll ik heb gewoon wel eens hier en daar ergens een ? bij, als ik zo zit te brainstormen over iets. maaruh... als ik zo`n 5 trappen controller wil maken wat heb ik dan nodig ?? stepdown travo en een 5 standen thermostaat????? zou je hier iest meer uitleg over kunnen geven!!??
  3. is zo`n step down trafo dan goed voor zo`n 5 trapen controller te maken??? want dat is nou eigenlijk wat ik nodig heb!!! thanx Whazzup
  4. waar kan ik het best mijn klei vandaan halen??? lang de water kant of van het boeren land??? en wat verstaan juliie onder compost??? ik heb geen composthoop ofzo erzijn dus wel meer mensen die niet weten wat ze nou het best kunnen doen met hun grondje en waarom!!!
  5. dus het is ook hellemaal geen traploze controller met zo een met 4 potmetrs??? werk die dan met zo`n stepdown trafo??? ik heb geduld en ik blijf net zo lang kutten to ik mijn eigen (liefst) traploze fan control heb gefixt, kom er wel maar het duurt effe er wordt steeds iets meer duidelijk!! met wat hulp van Whazzup natuurlijk
  6. thanx rataplan dus wat zeggen jullie van dit grondje: 10% all-mix 20% zaai&stekgrond 15% bosgrond (toplaag) 20% wormenmest 15% klei 10% seramis 10% cocosvezels + schimmels en bacto en 3% bio-mix van rhizosys (restante van de druiventeelt) waar kan je het best de klei vandaan halen langs de water kant?? en kan ik nou beter me ec laag houden of zou ik die dan nog omhoog brengen met profi-mix van bio-nova??? iemand ervaring met dit goedje??? `t is mij ook een beetje prijzig 1/3 seramis door je grond!
  7. ik heb vandaag seramis gekocht 90l moest er 84 euro voor neer leggen en ik heb ook nog 10kg biomix van rhizosys (restante van de druiven teelt)75 euro Wordt wel het duurste grondje ooit! wat zijn nou goeie verhoudingen (1/3 zaai&stekgrond 1/3 coco 1/3 seramis) als jullie er ervaring mee hebben en er tevreden over zijn dan wil ik het ook wel proberen!! kan je niet beter meer grond gebruiken??? ik zou zelf ook niet weten waarom . ik wil gewoon even wat verhoudingen waar ik me aan kan houden!
  8. op die tekening staat onder aan een klein plaatje van de dimmer module is toch duidelijk tezien dat dat een 2600w is??? @whazzup: goed lezen dus als ik het goed begrijp kan je de dag/nacht relais aansturen met de klok van de thermostaat!! en waar door word dan tussen de potmeters geschakeld en waar word die door gestuurd? de thermostaat?, want die moet dan 4 potmeters schakelen, je kan toch maar 1 relais aan sturen met 1 thermostaat dus 2 potmeterjes??? ik snap het niet helemaal
  9. zo ik heb vandaag die seramis gekocht 90l en nog wat kleine spullentjes 110 euro!! maar ik vindt het wel een beetje achterlijk duur voor me grondje ik hoop er minstens een jaar mee te doen!! als ik telkens 15 cm ververs na elke kweek .. maar ik lees hier veel over een mix van aarde seramis en coco + wormenmest of batmix wat voor verhoedingen gebruiken jullie??? ik wou 1/3 aarde 1/3 coco 1/3 seramis + 25 liter wormenmest en profi_mix van bionova gaan gebruiken + schimmels en bacto natuurlijk en zou het nou nog nut hebben om er perlite door heen te doen of is dat echt iets teveel van het goede??? graag komentaar en/of reactie wat jullie voor je grond gebruiken!
  10. oke wat heb ik nodig om een traploze dag/nacht fan controll ???? 4x potmeter 10k 40 euri 1x instel potmeter 100k 0,30 1x power controll 2600w 25 euro (prijzen van www.conrad.nl) 1x thermo controll pro 2 voor reptiele 50 euro en dan nog relais ik heb laatst nog 20 euro betaald voor 1 relai hij wou me er eerst een aan smeren van 40 euro ik snap je tekening bijna alleen van die thermostaat is me nog een beetje onduidelijk ik weet dat hij aangesloten moet worden op de relai die de potmeters aanstuur!!! maar dat haal ik niet uit je tekening en met de led lampjes is ook nog een beetje onduidelijk voor me!
  11. Goed bezig whazzup lijkt me ook wel leuk projectje.. heb ook zo`n standen buisvent. zo`n fan controll + thermo zijn echt niet te betallen in de shop!!! maar hoe zit het nou met koelen want op die thermostaat die jij heb zit ook een koel functie lijkt me leuk om zo kast ook zelf te maken alleen dan gelijk met aansturing voor kachel en evt. airco (FanKlimaatControll) ik vindt echt altijd al interessant (electro) maar nooit echt goed inverdiept!! wel een opleiding metaal/electro gedaan maar `k ben door gegaan in de metaal!! ik blijf je volgen, en ga zo door
  12. misschien een oplossing om stukjes schelpen van het strand door je aarde te mengen die geven toch langzaam kalk af????? heb ik ooit wel eens ergens gelezen weet iemand hier meer van???
  13. ja ik heb ook nog biomix van Rhizosys(restante van de druiven teelt) kan ik dan niet beter 250l zaai/stekgrond-seramis-cocos mengen met 25l wormenmest + 2%/3% biomix en een kleinere verhouding profi-mix of zou het allenmaal wel mee vallen met een te hoge ec??? perlite is zeker overbodig omdat het grondje al luchtig genoeg is door de cocos en de seramis (seramis is dat ook goed voor de luchtigheid van je grondje?)
  14. ik kweek in een grote aarde bak !! ik ben van plan om met een mix te werken van 1/3 zaai & stekgrond 1/3 seramis en 1/3 canna coco met schimmels en bacto en ik heb profi mix gekocht van bio-nova er staat op de verpakking dat 5kg (inhoud hele zak) voor 500liter grondmengel (400l grond + 50l wormenmest + 50l perlite) en zou ik me gewoon aan de verhoudingen kunnen houden van de verpakking (5kg/500l aardmengsel) of zou er dan teveel aan voeding in zitten door dat de zaai & stekgrond en de seramis ook al mineralen en voedingstoffen bevatten??? waar moet ik nu op gaan letten als ik mijn eigen grondje ga maken ph en ec??? zo ja op welke ec moet ik dan ongeveer uit komen???? en heb iemand nog ervaring met profi mix van bio nova want ik had bio nova opgebeld en die vertelde dat ik wel moest oppassen met water geven inverband met overvoeding!! alleen de aarde nog effe inoorde krijgen en dan gaan we aan de slag met de killing fields
  15. leuk hokje rataplan over die cooltube!!! kan je beter niet met een y stuk doen want als je de lucht eerst door het filter zuig naar de vent. en dan door de cooltube blaas koel hij veel beter als dat je de warmte er uit gaat zuigen! en je heb minder last van stof enzo door dat je het eerst door je filter zuig!!!!
×
×
  • Create New...