Jump to content

sticky finger

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About sticky finger

 • Rank
  zomaar een lid
 1. ok, opletten dus met lichtvervuiling. Zelf heb ik rondom mijn tuin drie (ja 3) fuckin lantaarnpalen staan. de plant blijft groeien en geraakt op deze manier soms enkel aan de schaduwrijke (onder)kant in groei... terwijl de top volledig vruchtloos blijft. ik heb zitten prutsen met zeilen, vuilniszakken en dergelijke meer om zo uiteindelijk slechts eind oktober toch nog een kwartje kilo er uit te halen. Het is een gans gedoe en gezever die je kan vermijden door eerst en vooral een goede plaats uit te kiezen om je plant de volle grond in te duwen. schaduw (via lichtpolutie ) van een boom, struik of gebouw zorgt voor een wereld van verschil. Normaal zijn planten in de natuur omstreeks de 3e week van juli (niet juni) in voorbloei en tonen zo even hun geslacht. de 3e week van augustus, wanneer het natuurlijk licht de 12/12 (effectief 23 september) begint naderen, schiet de plant de uiteindelijke bloei in. Laat de plant rustig een 7tal weken uitbloeien en begin niet te rap te oogsten. In een week tijd kan er nog heel wat gebeuren. ongeduldig zoals we zijn kan je onderaan al een mager topje afsnijden en ff drogen in de oven...om zo de gemoederen nog even te bedaren. uit ervaring weet ik dat er toch een groot verschil blijft tussen buitenplanten in potten of buitenplanten in volle grond. Potplanten zijn mobiel en handig om op het gewenste moment in bloei te duwen. "moestuin"plantjes zijn steviger, kunnen tegen een stootje en zijn vooral groter.
 2. kzegget... westvlaamske potgrond... tbeste dat er is!
 3. howla snelle reacties hier... fijn. bedankt in ieder geval. stressfactor daalt bij deze weer onder nul. nu de oogst van vorig jaar op is... wordt er weer 4maand niet geblowed. misschien aan te raden voor menig posters hier... vanaf welk stadium mag er getopt worden? en dan nog een kleine offtopic vraag: mensen die ervaring hebben met swinters simpelweg in de slaapkamer een plantje of 2-3 te laten groeien. Maw. aan de ruit zonder extra verlichting (hoogstens de tl lamp boven mijn tekentafel ) geen afzuigsysteem, andere kweekaanverwanten of tout court extra kosten te gebruiken?
 4. hallo Het is nu mijn tweede maal dat ik buitenplanten kweek. bij mijn vorige "sessie" was het zo dat de vrouwelijk planten een sterkere geur af gaven dan de mannelijke( eenweizgheid thc?) en dat de mannelijke planten in het algemeen meer "plantachtig" (djees ) roken dan "wietachtig". Nu heb ik maar 2 plantjes die ongeveer een weekje of 4 aan het groeien zijn en al een 30 cm hoog zijn. beide plantjes geven echter weinig of geen geur af... en voorbloeiverschijnselen zijn er nog helemaal niet. moet ik hierover stressen of niet? is geur al dan een niet een indicator van het geslacht? en verder: vorig jaar waren mijn planten om en bij de 3 meter hoog en hadden een stam van 10 cm doorsnede ( ik moest ze zonder zever met een bijltje om legeen). ze staan in de moestuin van mamie en papie in volle grond. dus mijn vraag: hoe houd ik deze planten iets lager tegen de grond zonder een al te groot verlies aan opbrengst. toppen? of somehow eerder in bloei trekken?
×
×
 • Create New...