Jump to content

koffiegeit

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About koffiegeit

  • Rank
    zomaar een lid
  1. mooi! heb dit jaar ook buitenplantjes, mijne schieten nu pas in de voorbloei en ben bang dat het al te laat is...hoegroot is de kans dat de oogst gaat lukken denken jullie? vorig jaar vijf buitenplanten van gehad, dat was echt fantastisch maar net zoals in dit topic te zien, leek het vorig jaar veel sneller te gaan!
  2. Bij mij heeft het echt geholpen. als je twee wietsoorten naast elkaar legt, haal je de mandarijnenwiet er met je ogen dicht uit, ook echt de geur zoals ik net al beschreef is onwijs aanwezig! De beschrijving van wiet als spons verwoord deze techniek inderdaad wat beter denk ik, ik weet niet welke processen er plaatsvinden, of welke stoffen van de schillen nou in de wiet terecht komen (zijn er mensen die dit wel weten hier? welke stoffen bevatten zich vooral in schillen? verdampen die? etc..), maar probeer het maar is! je zult merken dat echt na een uur, je wiet al weer 'kleddernat' is, dat met die uitgeholde meloen lijkt mij iets teveel van het goede, er is dan zo'n overmaat aan vocht dat de silicagel het nooit allemaal op kan nemen, mits je echt om de twee uur de hele lading silicagel ververst.
  3. ik heb vorig jaar heel wat grammetjes van een holland's hope gehaald. nu had ik dus een selectie van de fijnste toppen, na het drogen tussen mandarijnenschillen gelegd (met opgevemoment silicagel, in toiletpapier gerold zodat ze niet de toppen aanraken). wat je krijgt, je droge wiet wordt weer nat door de schillen die zich in de bak bevinden (ik gebruikte een dichte tupperware bak.) en nemen een heleboel smaak op, vervolgens als de wiet dus te nat is (hier moet je een beetje gevoel in krijgen) de silicagel toevoegen, en in no-time heb je drogen toppen met extreme smaak en geur! bij het openen van de bak alleen al (toen de chillen er al uit waren) kwam een heerlijk frisse geur vrij, bij het brokkelen van de wiet wist je niet wat je overkwam! De wiet was echt om te smullen, en ga het dit jaar zeker ook weer doen met oa grapefruit en citroenschillen!! (natuurlijk puur door de waterpijp )
  4. vergeet geen gaten in de onderkant van je metselbakken te boren!
×
×
  • Create New...