Jump to content

Klavertje

Members
  • Content Count

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Klavertje

  1. Die tafel... Ik meen inderdaad via marktplaats, Ze zijn nog wel te krijgen idd. ff goed zoeken!
  2. goedemorgen, Het is bijzonder simpel te vinden. Klaverblad Hoevelaken (a1/a28) afslag Hoevelaken.n dan naast Restaurant Tirol! Maar ga anders even naar onze contactpagina. Vul je adres in en de route wordt voor je opgezocht. Helaas kan er in onze shop idd geen bier geschonken worden. Een dubbele vergunning was GEEN Optie. Dus wellicht tot ziens als dit een niet al te grote belemmering vormt
  3. Hoi, Ik weet niet of hij nog bestaat........ Maar de V.I.P. op de amsterdamse straatweg was altijd erg goed! Ook de BREAK kan ikje aanbevalen, je mag daar alleen afhalen maar de wiet en vooral de superpollem zijn VET!
  4. Ha Lullo met overduidelijke mening. Als je nou ook mans genoeg bent om deze mening te onderbouwen, zullen we ervoor zorgen dat tijdens je volgende bezoek (als deze mening uberhaupt op een bezoek gebaseerd is...... ), alle terechte kritiek van je verholpen is. We horen graag van je! Help ons, onze shop nog beter en vetter te maken! Thanx, Team 'T Klavertje
  5. Nieuw in Amersfoort! *coffeeshop 'T Klavertje* Zie http://www.coffeeshopklavertje.nl/ voor de route, hele site volgt snel! Ideaal bereikbaar vanaf A1/A28, 70 zitplaatsen en open elke dag van 10.00 tot 24.00 AANRADER!
  6. Weer wat foto'tjes van 23-10 (dus 19 dagen sinds 1ste bloeiverschijnselen) : Hier zijn de gele bladeren goed te zien De toppen gaan zich een beetje opvullen Hier de voeding die ik gebruik
  7. Dus wanneer krijg ik mijn stekken rata ben benieuwd of het allemaal lukt. Veel succes
  8. Bij mij gaan er toch echt 16 x 10l potten per m2. (25x25cm) Dus op 2,5 m2 gaat maximaal 40 x 10l.
  9. Ze staan vanaf eerste bloeiverschijnselen nu 16 dagen, vanaf 12/12 31 dagen. Dus bloeiweek 4 als je telt vanaf de lampen op 12/12 gaan of bloeiweek 2 als je telt vanaf de eerste bloeiverschijnselen. Ik heb het advies gekregen nat/droog te kweken in letterlijke vorm, dus wanneer de grond helemaal droog is dan pas weer bij te wateren. Ik denk ook wel dat het goed komt rata Dus nu nog spaarzamer met water. Ik heb tevens vandaag 10 stekken gekregen voor in een hokje van een kennis, zal daar ook eens wat foto's maken.
  10. Nieuwe foto's : Beetje vergelende blaatjes onderin, denk iets teveel voeding ivm de grote van de planten, doseer nu iets minder.
  11. Een buisventilator draait ook meer als 2x zoveel toeren als een slak met hetzelfde vermogen, deze is dan ook beter te dimmen. Ik ben er dan ook aan het denken om toch een buisventilator te nemen. Deze hebben ook dubbele schoepen en kunnen de tegendruk ook goed aan.
  12. Het probleem is met zo'n 500 m3 dat hij een relatief laag toerental draait, hij is daardoor slechter te dimmen als bv een 2500m3. 500m3 draait iets van 1076 toeren. Je merkt het wel als je de knop indraait maar het verschil is zo klein.
  13. btw hoediep gaat de tensiometer de grond in?
  14. Is het trouwens een idee als je 1 grote bak met aarde maakt om eerst een laagje hydrokorrels te leggen en daar de zand bovenop (ivm met mogelijke overbewatering). Of denk je dat het water hierdoor te zeer wegtrekt ivm het onderlangs bewateren? Ik heb vandaag ff een 500m3 slak getest met dimmer, ik moet zeggen dat hij niet al te best te dimmen is, het verschil lijkt klein tussen vol vermogen en bv half vermogen, ik wilde namelijk met lamp aan op vol vermogen gaan draaien en 's nachts op 1/3 van het vermogen. Ik denk dat de 500m3 slak gedimt nog meer wegtrekt als mijn afzuiging die ik nu gebruik. Ik denk dat ik de temparatuur van de aarde ook maar eens ga nameten. Anders misschien toch op een of andere manier bijverwarmen
  15. Dus als de lucht wat koeler is is dit geen probleem, als de aarde maar op temparatuur blijft???? De lucht die ik aanvoer komt gewoon van binnen dus is nooit super koud.
  16. FF iets heel anders, niet dat ik graag reclame maak, maar kijk eens op www.grownow.nl best goede prijzen. Bv thermo-dimmer 70 euro, superthrive 20 euro.
  17. wat voor slak gebruik jij rata, ik kreeg hier te horen dat een 500kuub slak slecht te dimmen is en met een thermo-dimmer niet goed werkt. ?? ik zit namelijk met lichten uit op 18 graden en ben bang dat het dadelijk te koud wordt, dus ventilatie snachts dimmen is een goede optie, zijn er meer mensen die een 500kuub slak dimmen???
  18. Sta op het punt om in ieder geval alvast nieuw systeem aan te schaffen, 500 kuub slak, 325kuub koolstoffilter (+ die wat ik al heb hangen dmv y-stuk), thermo-dimmer, passieve inlaten verspreid over onderlaag kast (dmv soort "labyrinth). Tevens heb ik een vraagje aan rata, als ik volgende keer de potten het hok uitgooi en 1 bak met aarde neem met tensiometer denk je dat ik dan niet gewoon met druppelsysteem kan werken, of denk je dat watergeven via onder essensieel is?? Misschien pleur ik anders wat dunne pvc buisjes de grond in waar ik de druppelaars inhang (stuk of 20). Nu ik het pompsysteem aangeschaft heb moet ik het natuurlijk ook gebruiken ik denk dat ik het wel hoor an je rata. zal trouwens komende week wat nieuwe foto'tjes plaatsen van de voortgang van de bloei.
  19. Klavertje

    Bouwverslag

    Je moet dit uiteraard zelf overwegen. Maar je zit ook met een te kleine koolstoffilter voor je afzuiger. Dit kan nare geurtjes veroorzaken. Ook moet je ff kijken als de stekken in de kast staan of je de afzuiging dan helemaal uit kunt zetten. Met 500m3 per uur afzuiging als er stekken in de kast staan lijkt me geen goed idee. Ivm de LV. Veel succes ermee
  20. Klavertje

    Bouwverslag

    70 euro: http://www.grownow.nl/dutch/ kijken bij klimaat mvg
  21. Je zou bv ook een grote bak gevuld met aarde kunnen maken. Je kunt dan pvc buizen onder de grond leggen waar je gaatjes in maakt, je schudt enkel het water in de buizen en klaar is kees.(ik geloof dat als je bij foto's indoor bij rataplan kijkt je een goed voorbeeld hebt) Afhankelijk van de lengte en breedte zou ik toch 2 x 600w nemen en zoveel mogenlijk plantjes zetten. Ikzelf heb er 20 staan onder 1 600w. Dus een 40 plantjes. Overigens als je de ruimte hebt en het hindert niet zet ook nog een paar plantjes extra erbij, ze krijgen misschien niet fatsoenlijk licht maar alles wat je eraf haalt is meegenomen. Als je 2 m2 gebruikt moet je er neem ik aan nog wel bijkomen. Zet de lengte en breedte maten even erbij. Een voorbeeldje zou zijn:
  22. Klavertje

    Bouwverslag

    ik heb een 500m3 slakkenhuis en een 450 m3 koolstoffilter. Ik zou 1 ding toevoegen aan de set-up namelijk een thermostatische dimmer, als je constant op volle toeren draait heb je het probleem dat het 's nachts te koud wordt en omdat je filter 450m3 is heb je kans dat je valse lucht gaat aanzuigen. Normaal raden ze op een 500m3 afzuiger een filter van 700m3 aan. Deze dimmer kost ongeveer 100 euro. mvg Voorbeeld thermostatische dimmer:
  23. Het nieuwe ventilatiesysteem is al samengesteld: 5 x Akoestische Sono-deck slang ø 203 mm, lengte per meter €38.75 1 x Koolstoffilter 800 m³ lengte 50 cm - flens ø 200 mm €124.95 1 x Ruck RK200A buisventilator 765 m³ flens ø 200 mm €89.95 1 x Ruck RK125L buisventilator 350 m³ flens ø 125 mm €68.95 2 x Flensbus metaal ø 200 mm €7.50 1 x Mr. Electronic Super Fan control 1300 klimaatbeheerser €121.50 Totaal: €482.85 (incl verzending)
  24. Sinds ik de lucht-inlaat hoger heb gemaakt groeien de planten beter door. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik volgende kweek mijn ventilatie-systeem niet ga aanpassen. De volgende foto's zijn van 8 oktober, de planten zijn nu gemiddeld een cm of 50. De planten staan nu dus 16 dagen in de bloei.
  25. 500 kuub effectieve afzuiging en 250 kuub inblaas zou toch voldoende moeten zijn? Tevens denk ik dat de lucht-circulatie uiteraard ook klote is. Helaas is nu alles weer veranderen erg moeilijk aangezien het een krappe ruimte is en alles nu vol staat. Ik heb alle flenzen in het hok 125mm alle slangen ook, dus dan zou ik meteen alles over de kop moeten gooien, de afvoer van de lucht zou ik dan anders moeten regelen omdat deze nu via de centrale afzuiging boven het huis uit geblazen wordt. Ik zou de filter, buizen, flenzen, ventilatoren moeten vervangen. Ik kijk het even aan, denk toch dat de groei niet meer fors zal stijgen in een paar dagen (indien ik het zal veranderen). Na deze oogst zal ik dan ook zeker kijken voor vernieuwen van de luchtcirculatie. Helaas kun je op de centrale afzuiging van het huis geen dimmer aansluiten. Overdag (lichten uit) zet ik meestal wel de afzuiging standje lager (vanuit de keuken schakelbaar). Bedankt voor je hulp rataplan
×
×
  • Create New...