Jump to content

TheDon

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About TheDon

  • Rank
    zomaar een lid
  1. Hey rata, Bedankt voor je reactie, de verwarming draait nu op een erg laag pitje en springt daardoor weinig aan. Verder is een olie gevulde radiator energiezuiniger als een klein verwarmingkje, deze trekken al snel 2000 watt, en draaien constant, zodra de elementen van mijn kacheltje warm zijn springt het kacheltje uit en gaat een ruime tijd niet aan. Ik denk dat hij van de 12 uren (timer) die hij aan kan er in totaal misschien 4 draait (600w) dus valt best mee. Wat de ventilator betreft ben ik aan kijken bij leafman voor zo'n klein 150 kuub ventilatortje wat je ook onder je lampenkap kunt bevestigen. De afzuiging ga ik pas aanpassen als de winter voorbij is. Ik geef de planten nu een weekje pk13/14 mee, en dan over een week of 3 / 4 kunnen de planten eruit. Dan zal ik eens kijken of ik volgende keer wel een mooi groen oppervlak kan creeren. Verder vervang ik de lamp ook even aangezien ik niet weet hoevaak deze is gebruikt (gekregen vandaar). Andere aanpassingen zullen ook nog volgen, en aanschaf van broeikastje, ph+ec eventueel enz.
  2. Beste atmo en/of rata, Mijn voormalige naam: NLXVenlo Word helemaal gek van de site, steeds als ik een bericht wil posten lukt het niet. Heb nu eindelijk een manier gevonden, ik moet eerst op add reply klikken en daarna pas inloggen. Als ik me eerst inlog krijg ik een bericht dat ik niet gemachtigd ben om te posten Nu even een update wat betreft de plantjes, Sinds de laatste post heb ik een verwarming geplaatst in het hok (zie foto's), ik heb een olie gevulde radiator (600w) geplaatst in een kastje van mdf, deze heb ik van binnen met reflectie folie bekleed (zelfde idee als anti-detectie folie). De lucht wordt van onderuit het kastje aangezogen, stroomt langs de radiator naar boven en gaat dan het hok in. Zo blijft de temperatuur met lamp uit op 20 graden, met de lamp aan zuigt hij de lucht aan via het voorschakelaparaat van de lamp, de lucht hier rondomheen is ook 20 graden. De toppen zijn nog redelijk bijgetrokken, ik weet nu echter wel waar het probleem lag in de onderontwikkeling van de planten. Namelijk een te lage luchtvochtigheid in de eerste weken en het feit dat er constant koude lucht op de plantjes blies. Ik heb de inblaasventilator er dan ook tussenuit gegooid en een passieve inlaat gemaakt (via verwarming), ook de ventilator staat niet meer direct op de planten. Voor de volgende kweek gebruik ik voor de eerste week/weken een kweekkastje waarin ik een laagje van 2 a 3 cm water met perliet als bodem gebruik met daarop de plantjes in potjes van 7x7x8 cm. Hierbij wat nieuwe foto's :
  3. Ik ben iid begonnen met ze meteen in de bloei te zetten. Het verhaal om me heen was toch nog dat ze te groot werden. Al ben ik wel de 1e die deze kruising erin heeft staan. Toch waren ze vandaag weer duidelijk een stukje groter. De volgende serie gaat ook ws. eerst 1 dag op 18/6 dadelijk. De voeding inmiddels verlaagd naar 1,4.
  4. Ze zitten op dag 12 nu. Topvorming is duidelijk zichtbaar. Ook de 1e aanmaak van thc op het blad is al waar te nemen. Plantjes groeien allemaal krom naar boven en blad staat er ook mooi bij. Moet alleen wel de voeding aanpassen, krijg iets verkleuring in het blad.
  5. Het vlottersysteem werkt iid erg goed. Voeding is ook mooi onder controle te houden. Moet zeggen dat ook de PH gemakkelijk stabiel is te houden. De slabs die staan onder 5 cm vrij en door de Grodan slab loopt het water erg snel in een vertikale opstelling. Het ziet er iig niet naar uit dat ze het te nat hebben onderin. De temperatuur in de ton word vooralsnog nog maar 3 graden hoger dan de temp van de kamer waar die staat. 1e week is om nu, zal kijken of ik er nog een foto van kan maken, ligt wat moeilijk met de tijden. Met het licht aan kun je er echt geen foto van maken.
  6. TheDon

    Kweekton

    Ten eerste is het niet de warmte van de lamp maar de warmte van de (2) lampen... Verder komt er een glazen 'Cool Tube' om de lampen heen waar op de bovenkant een buisventilator komt te zitten die de hitte die van de lampen afkomt gelijk uit de ton weg zuigt. De temperatuur in de ton verschild maar enkele graden met de temp die buiten de ton is. Er zit ook een buisvent bij van 325 m3, itt andere systemen die er een 225 m3 bij leveren....................... Over het aantal stekken valt zeer te twisten. Het zal vooral liggen aan welke soort dat je erin zet. Maar je moet ergens beginnen en dan begin ik maar in een volledige opstelling. De mensen die momenteel 1,5 kg of meer (top zelfs 2,3 ) pakken uit de ton hebben hem ook geheel vol staan. Eerst maar eens kijken hoe het mij afgaat. Als ik de kweek opzich onder controle heb wil ik iid wel eens gaan kijken wat het gaat doen met de helft van de stekken en ze dan te toppen.............
  7. Nu het eindelijk draait kunnen ook de stekjes erin. Hier het technische verhaal Het is een kruising tussen een k2 en een shiva. Zou dus opzich mooi kort moeten blijven. Om die rede ben ik ook eerst begonnen met een donkere periode, zodat ze ook meteen in de bloei schieten. De 1ste 2 dagen krijgen ze verder alleen water met wortelstim. en enzymen. Om ook meteen voor een goede bacteriecultuur te zorgen in de slabs zit er ook nog een extra sporenmix op. Daarna ga ik beginnen met voeden en hou hierbij een EC van 1,6 aan...... Voedingslijn geheel van House & Garden: Sporenmix Multi Enzym Roots Excelurator Aqua Flakes A&B DNA 1-2-3
  8. TheDon

    Kweekton

    Nu eindelijk alles af en lopend. Ik heb de kweekton op een kleine verhoging gezet, zodat ik een lekbak onder de drain kan plaatsen. Vanuit die lekbak geef ik ook voeding. De lekbak word op zijn beurt weer op niveau gehouden door een vlotter die vanuit het voedingvat water erbij laat lopen. Een stukje van het stroomgedeelte.......... 2 trafo's welke worden geschakeld door een magneetrelais. Daarnaast een secondertimer voor de voedingspomp. Ik kan op deze manier elke 15 min. een waterbeurt geven. Tot op de seconde precies af te stellen En dit is het totaalbeeld van de opstelling dan.
  9. TheDon

    Kweekton

    De opbouw is alsvolgt bij mij. De basis bestaat uit een zwarte buitenton en een witte binnenton. Het geheel is goed voor 224 planten. Voor het gemak om te plaatsen zijn bijde doorgezaagd. Dat heeft verder geen invoeld op wat dan ook. In de zwarte ton komen de slabs te staan. De bodem van de witte ton heb in zwart geverfd. Dit omdat door die bodem anders toch licht komt en er onder die bodem een behoorlijke alggroei ontstaat. Ik hoop dat op deze manier te kunnen voorkomen. Dan komt de witte ton in de zwarte en wordt naar beneden aangedrukt. Hierdoor komen de slabs mooi rondom vast te staan. Het alu-frame is voor de bevestiging van verlichting en cool-tube. De onderkant van de deksel heb ik ook geverft, om te voorkomen dat deze zich voltrekt met vocht. Het geeft ook wat extra weerkaatsing van het licht natuurlijk. Tot zover het systeem zoals ik het nu heb opgebowd. Dit weekende wordt de watervoorziening op het tonnetje aangesloten. Na het weekende de resultaten
  10. TheDon

    Kweekton

    Vertikaal kweken in de toekomst. Na lang wikken en wegen wil ik me er nu toch ook eens mee gaan bezighouden. Heb naar mijn mening nu het juiste systeem gevonden. De kinderziektes zijn er nu ook uit en her en der dingen naar eigenwens verder aangepast. (betreft eigenlijk alleen wat verf ) Het systeem dusdanig opgesteld dat er indien gewenst continue voeding op gezet kan worden. Geheel op recycle basis. Foto's die ik van andere heb gezien zien er zeer veelbelovend uit. Na enkele uren praten met die mensen heb ik er zelf ook wel het vertrouwen in gekregen.
×
×
  • Create New...