Jump to content

lumen

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About lumen

  • Rank
    zomaar een lid
  1. lumen

    Probs

    Hoi, Zeker een Ado fan die maat van je Maar ben het met kwekeling eens. Zou die lamp maar eens goed vastdraaien.
  2. Mee eens, maar ik ging ervanuit dat de fase geschakeld werdt. En zelf schakel ik de nul ook mee met een meerpolig relais. Indien de ruimte er is zelfs de fase verdeeld over meerdere polen om het vastzitten van het relais te voorkomen door vonken.
  3. Bedankt voor de heads up jupiter. Was nog geen slak tegengekomen waarbij de filter los zat, dus twijfelde ff.
  4. Als die witte buis een temperatuurregelaar is (en ik kan me weinig anders voorstellen) dan zou je zeggen dat dat losse draad in die kroonsteen bij die zwarte moet. De aarde en nul samen met fase op het schakeldraad gaan dan direct de motor in. De fase over de schakelaar schakelt tenslotte de laatste bruine draad die de motor in loopt. Maar het is een gok; kortom; zet em niet op dezelfde groep als je lampen als je het probeerd P.s.. kan ook een onstoorfilter zijn bedenkt ik me net, maar als het goed is veranderd dat qua schakeling niet. Suggesties iemand?
  5. Gaan we 'get the picture' spelen Lijkt alsof ie alleen in die rechter kroonsteek kan passen, maar zonder meer info (meer uitzoomen) kan ik der weinig van maken.
  6. Wat je denkt is correct. Aan de lamp maakt het op zich weinig uit welk draad aan welk contact, maar het is gebruikelijk de fase op het binnenste/diepste contact te houden. Dit om te voorkomen dat als je de lamp eruit zou draaien terwijl hij aan staat; je het schroefdraad aan zou raken en een opdonder kan krijgen. Lamp en afzuiger mogen op hetzelfde stopcontact, maar mijn voorkeur is dat op gescheiden groepen te doen. Mocht de groep van je lampen overbelast raken en eruit klappen; dan werkt je afzuiger tenminste door. VSA kan gewoon op hout, maar misschien een idee om achter de plaat wat piepschuim of noppenfolie ofzo te plaatsen ivm met het eventueel resoneren.
  7. lumen

    Geurhinder

    Was een te snelle en stomzinnige reactie van me zag ik net. Ik bedoel 800 kuub voor 400 watt. Dus 2 maal zoveel kuub als je aan wattage heb. Dit om de afzuiger niet constant voluit te hoeven hebben. Maar da's wat ik geleerd heb. Zullen ongetwijfeld andere manieren zijn om het te berekenen. Wat die actieve kool betreft; dat was hetgene waar ik geen idee van heb. Ik druk die filters meestal uit in lengte, maar als het zelfbouw is zou ik niet weten waar te beginnen. Als ik er niet zoveel rommel van kreeg, zou ik zonder moeite een filter voor je doorzagen
  8. lumen

    Geurhinder

    Die gast gebruikt die wasmand als buitenste buis. Misschien omdat die koolstof dat makkelijker te vervangen is zonder al te veel teringzooi. Maar wat je zegt met die aluminium buis zal ook wel werken, mits je er 2 over elkaar maakt. Afzuiger op de binnenste, koolstof tussen de 2 buizen en dichtlassen/plakken die handel. Voor 1x400 is 1 kuub ruim voldoende, maar wat de capaciteit van die zelfbouw filter is Maar als chemist zou je uit moeten kunnen rekenen hoeveel koolstof je nodig heb toch
  9. lumen

    Geurhinder

    Wat misschien een mogelijkheid is; ik weet dat er van die platte buizen voor luchtafvoer zijn. Als je die naar een ander hok kan leiden en het daar via je filter uit te blazen. Mits je financien dit wel toelaten uiteraard.
  10. K; ik ga niet tegen beter weten in rommelen. Bedankt voor de tips. Dan ga ik voor de hygrometer zodra ik et spaarvarken halal geslacht heb.
  11. Mee eens, maar tegen die tijd zal ik e.e.a voorzichtig proberen met de halogeen dimmers. Weet niet precies hoe die nevelaars werken, maar als de frequentie van de trillende platen bepalend is voor de werking, zal een dimmer misschien rare effect geven. Voordat je het door heb loop je met ulf onderzeeërs te storen
  12. Lol, Dan mot je wel een goeie klant wezen voor die service In ieder geval bedank. Ik ga er op termijn wel ff mee spelen. Keep you posted.
  13. Hoi, Bigwillem, had jij die dimmer nog geprobeerd? Zit zelf te denken om een paar van die jongens te halen, maar zou handig zijn als je dimmer-truc werkt. T.i.a.
×
×
  • Create New...