Jump to content

bigwillem

Members
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About bigwillem

 • Rank
  Hang hier wat rond lid
 1. dacht ik al, leek me al zo vaag
 2. ik bedacht me dat je een afstandsbediening waar je verlichting in huis mee kan schakelen wel eens zou kunnen tweaken om het vervolgens tussen je schakelbord te knoeien. Als je 'm voor de timer, of eerst naar een relais, zou zetten kun je op elke gewenste plek in huis je installatie schakelen. altijd handig als de bel gaat en er iemand in een Essent jasje voor de deur staat
 3. nou, zal ik je vertellen; ik wou daar mee aan de slag, maar dat ding was er uit zichzelf mee op gehouden. ik vet balen, terug naar de growshop... heb een nieuwe gekregen vet chill van die lui! dus het draait weer maar ik durf er nu geen dimmer meer tussen te plaatsen. heeft voor mij toch geen zin aangezien ik dat ding op z'n max wil hebben. Hoe die nu stuk is gegaan weet ik nog niet, misschien was het water wel te heet geworden ofzo.
 4. Mijn ervaring is dat je moet gaan shoppen. prijzen verschillen ontzettend. En dat is verneukeratief, als je draad incl. stekker wilt hebben kan dat her en der alweer heel wat schelen. Soms zie ik 3 x 2,5" voor 80 euro cent per meter liggen terwijl ik 'm ook voor 35 euro cent kan krijgen. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dompelpomp voor een geeltje of één voor 65 euro. Nadeel is wel dat je je hoofd elke keer weer in de diverse growshops moet laten zien. Maar ik schat dat als je gaat shoppen je makkelijk 25% goedkoper uit kan komen dan wanneer je alles bij één growshop koopt.
 5. zal er morgen eens één tussen hangen en kijken wat ie doet.
 6. jongens, niet zo'n angst. Angst is een slechte raadgever. Denk je echt dat ze een helicopter de lucht in sturen voor een hokje met 2 lampen? Alsjeblieft zeg, die gaat alleen de lucht in voor aanvullend bewijs tegen die boerenschuur die helemaal vol staan. Enige voordeel van 's nachts draaien is het te beheersen klimaat. Over nachtstroom weet ik ook nog wel iets leuks; er zijn stekkers op de markt die de 24uur per dag een nachtstroom pulse door het net sturen. Gewoon per direct beginnen met wat je wilt hebben, geen gezeur. wat moet er 's nachts gebeuren dan?
 7. zou je denken, er wordt namelijk een voeding bij geleverd zoals je ook wel bij halogeen verlichting ziet.
 8. die 3 voudige gaat veel te raar voor die vierkante meter... tenzij je idd voor constante afzuiging gaat. misschien gaat het dan prima. je kunt ze niet instellen. het is of aan of uit.... succes
 9. heb je dan wel ruimte voor een membraam vernevelaar? that one goes with a huge bucket filled with water u know
 10. waarom moet de afzuiging aan? het is aan te bevelen de afzuiging in de eerste twee weken uit te laten danwel een paar minuten per etmaal te laten draaien. Dit om de lv hoog te kunnen houden. Als de afzuiger constant aan staat is de lv niet zo hoog te houden
 11. Nope, In het stopcontact heb je te maken met Wisselspanning, Wisselspanning is het potentiaalverschil (spanning) tussen twee punten waarbij de spanning wisselt van polariteit. Bij wisselspanning noemen we één van de polen 'nul'. We meten de spanning van de tweede pool, de 'fase', ten opzichte van de deze stabiele waarde. De gebruikelijke ideale vorm van een wisselspanning is een sinus. De vorm van een wisselspanning kan met een oscilloscoop worden waargenomen. Een wisselspanning kan onder andere worden opgewekt door een magneetveld in een spoel te bewegen. Dit wordt onder andere toegepast bij dynamo's, generatoren, windmolens en microfoons. De tegenhanger is gelijkspanning, hierbij is sprake van een stabiel potentiaalverschil. Gelijkspanning is een elektrisch potentiaalverschil tussen twee punten waarbij dit spanningsverschil in de tijd stabiel blijft. Dit in tegenstelling tot een wisselspanning, waarbij het potentiaalverschil meestal met een vaste frequentie wisselt. Gelijkspanning wordt opgewekt in bijvoorbeeld een batterij en zonnepaneel. Er kleven nog wat gevaren aan gelijkspanning. Als er sprake is van elektrocutie zullen de spieren verkrampen waardoor het slachtoffer niet los kan laten, dit is te zien bij Charlie Chaplin films als ze voor de grap de deurkruk onder spanning zetten. Bij wisselspanning heeft het slachtoffer een schokreactie en zou op het moment van fasedoorgang kunnen loslaten, ware het niet dat dit moment te kort is. Beide stromen zijn boven een bepaalde sterkte levensbedreigend. Ook zijn de vonken van gelijkstromen langduriger. Een voorbeeld hiervan is bliksem. De contacten van relais en schakelaars die gelijkstroom schakelen moeten hiervoor speciaal ontworpen worden.
 12. bigwillem

  wat voor kap

  huh..? da's 1 lamp per vierkante 50cm... beetje teveel van 't goede als je 't mij vraagt
 13. plus dat je een defect relais meteen herkend omdat de lampen dan aanstaan...
 14. mooi schakelbord Wel een beetje zielig voor dat vsa'tje in z'n 1tje zo, hij kan het wel koud krijgen... Die cl01 schakelt met liefde er nog vier vsa'tjes bij, krijgen ze 't ook lekker warm vsa'tjes schoef ik nooit tegen de wand maar heb ik bij voorkeur liggen op een tafeltje o.i.d. op maximale afstand van het bord.
 15. Het valt me op dat de prijzen bij de diverse growshops ontzettend kunnen verschillen. Prijsverschillen van 100% heb ik gezien. Ik maak er dan ook een sport van zo goedkoop mogelijk te shoppen. Wat vind jij goedkoop of juist duur bij jou in de buurt. zelf ben ik momenteel wel te spreken over de 600watt Zelfbouw + Philips lamp voor 70 eurotjes.
×
×
 • Create New...