Jump to content

bezorgdebelg

Members
  • Content Count

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bezorgdebelg

  1. Ah goed idee! ik was alleen niet zeker of het kleinere plantje misschien net de optimale afstand stond van de lamp, omdat dit geen tekens toont van krullend blad etc..( in tegenstelling tot de rest) ? -ja klopt lamp hangt er duidelijk wat te dicht op.. kan de lamp helaas niet meer hoger hangen.. had voor hogere tent moeten gaan..:)
  2. 3 verschillende autoflowers, allemaal van RQS - Blue cheese - Green Gelato - Northern Lights
  3. oh ok, ik heb gewoon basis universele potgrond gebruikt van compo sana volgens mij, potten zijn wel maar 7-8 liter ofzo, met veeel perliet erin, dus ik dacht dat de voedingsstoffen ondertussen wel bijna allemaal weg zouden zijn.. Begon verbrande puntjes te zien op uiteinde blaadjes... (toch geen overvoeding dan?) top! ga ik gelijk kopen Ik volg zeker nog op met wat foto's wanneer ik terug bij m'n dames ben morgen
  4. Hahaha my bad jongens, ik had blijkbaar 2x thread gepost waarvan maar 1 met foto’s incl Ondertussen vrij zeker dat het lichtschade was door lamp die te dicht stond toch bedankt, en excuses! ps: moesten jullie toch even de update willen zien .. (alle hulp/kritiek/tips welkom!) Andere thread
  5. Btw, jullie zien waarschijnlijk (als ik het juist heb) tekens van nutrient burn.. ik zie de plantjes helaas de laatste maand maar 1x per week, dus moet ze telkens genoeg geven voor langere periodes..
  6. Hi holy! Thx voor de tijd te nemen om even te checken! vlekjes waren (volgens mij) het gevolg van te hoge lichtintensiteit, heb de lamp gewoon veeeel te dicht gehangen toen ze nog klein waren, die vlekjes van in het begin zijn allemaal weg denk ik.. Heb idd ondertussen 2 kleine pc fans gehangen, (wel niet ronddraaiende, ga ik zeker bijkopen) en ja de par map, ik snapte het ook totaal niet waarom de intensiteit hoger zou worden op hogere afstand, daarom dacht ik, ik zet het er even bij :))
  7. Beste, -ik heb 3 auto’s staan in een tent van 60x60x140, met een lamp van 100w ts600 mars hydro -Vochtigheid zit meestal rond de 40% -Temperatuur schommelt tussen 20-29C - 2 zachte ventilatoren die niet ronddraaien, maar ook niet rechtstreeks op de planten blaast -ik geef ze ongeveer om de dag water wanneer de pot te licht aanvoelt, dus geen overwatering momenteel nu, ik merk de laatste week dat mn plantjes extreem gekartelde randjes hebben, de onderste bladeren gelig worden, en de bovenste als een klauw naar beneden staan. afstand van lamp tot plant bedraagt momenteel meer dan 60cm en is maar 100w lampje.. waar ben ik in de mist aan het gaan?
  8. Beste, -ik heb 3 auto’s staan in een tent van 60x60x140, met een lamp van 100w ts600 mars hydro -Vochtigheid zit meestal rond de 40% -Temperatuur schommelt tussen 20-29C - 2 zachte ventilatoren die niet ronddraaien, maar ook niet rechtstreeks op de planten blaast -ik geef ze ongeveer om de dag water wanneer de pot te licht aanvoelt, dus geen overwatering momenteel nu, ik merk de laatste week dat mn plantjes extreem gekartelde randjes hebben, de onderste bladeren gelig worden, en de bovenste als een klauw naar beneden staan. afstand van lamp tot plant bedraagt momenteel meer dan 60cm en is maar 100w lampje.. waar ben ik in de mist aan het gaan?
  9. update; -thermo/hygro is onderweg -vanbinnen komt er nog een mini ventilator -lamp staat momenteel op 50cm, is dit oke? (foto van lampproducent hieronder) -moet ik nog een fan fixen die verse lucht aanzuigt of komt er genoeg via de luchtopeningen ad zijkant? (niet meer dan 2-3cm marge met muur) -is het veilig om mijn lamptimer hier gewoon op aan te sluiten?
  10. Top dan ga ik deze bestellen, ontzettend bedankt! kleine vraag nog voor de fan: "deze wordt zonder kabel geleverd" , is dit gemakkelijk om zelf te monteren dan of zou dat een miskoop zijn
  11. Nee hoor, dit is persoonlijk eigendom! Ondertussen tent en lamp geinstalleerd, staat er prachtig (fotos volgen) edit: zou dit iets kunnen zijn? https://www.eugardencenter.com/nl/g-tools-mini-fan-pk2600-mini.html Filter: https://www.eugardencenter.com/nl/can-lite-koolstoffilter.html 150m3 OF https://www.eugardencenter.com/nl/prima-klima-koolstoffilter.html 160m3 OF https://www.eugardencenter.com/nl/garden-highpro-proactiv-250m3-100mm.html Fan: https://www.eugardencenter.com/nl/garden-highpro-profan-inline-fan.html?id=247786014&quantity=1 (geen stekker)? of https://kwekenmetled.nl/winflex-buisafzuiger-163m3 Bedankt voor de reactie!
  12. Beste, Na de topics doorgenomen te hebben ben ik al heel wat wijzer geworden maar ik zou me toch beter voelen moest er een veteraan (of eender wie met ervaring) mij het groen licht geven om volgende producten te bestellen : ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Opmerkingen: ik heb recentelijk een verloren hoekje in huis ontdekt (zie fotos) en besloten om 1-2 planten te zetten. Ik heb al enkele grows ervaring met autoflowers buiten, maar dit is mijn eerste echte binnenkweek. Aangezien dit eerder een testkweek is (en ik momenteel vrij blut ben), zou ik liefst zo weinig mogelijk geld uitgeven aan deze groeikast, maar ik wil ook geen gebrekkig product dat kortsluitingen etc kan veroorzaken. Beschikbare ruimte is 65cm breed, 62cm diep, en de hoogte maakt niet uit, maar 120-140 lijk mij perfect zodat het niet de hele muur inneemt (zie foto)(zou dus langst alle kanten maar weinig marge hebben tss tent en muur, probleem?) Ik zou er 2 planten zetten in 10l potten, met zaadjes van RQS ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- lamp ; mars hydro ts600 + tent: mars hydro kweektent 60x60x140 https://marshydro.eu/products/ts-600-led-grow-light-60x60x140cm-grow-tent/ OF tent Mammoth lite 60 https://www.ledgrowshop.eu/mammoth-lite/mammoth-lite--60--60x60x140cm/ lamp mars hydro ts600 https://marshydro.eu/products/mars-hydro-ts-600-led-grow-light/ ventilator + filter : https://kwekenmetled.nl/buisventilator-met-filter-185m3?gclid=Cj0KCQjwmuiTBhDoARIsAPiv6L9xPpybp_Mk7uLEMhOQwiiLJ4pGUTqEw7OT0Oh8l8ZVq_3FnDCYVoQaAly_EALw_wcB OF https://kwekenmetled.nl/ghp-buisafzuiger-met-filter-200m3?gclid=Cj0KCQjwmuiTBhDoARIsAPiv6L8udf7n_JU7kE1xnH1ir5fR8a6UTa6UOWvF8FTLV3JKFxyjqJ405DoaAmSMEALw_wcB PH meter: https://www.bol.com/be/nl/p/gluxury-digitale-ph-meter-2021-ph-meter-digitaal-zuurstofgraad-meten-2-batterijen-nl-gebruikshandleiding-ph-test-inc-3-kalibratiepoeders-inc-2-batterijen-tds-meter-voor-zwembad-aquarium-drinkwater/9300000045835394/?bltgh=iws-pVVfJYEGZBLgiddKXw.2_42.44.ProductImage hygrometer: https://kwekenmetled.nl/garden-highpro-hygrothermo-medium self timer: in bezit --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- zijne deze merken aan te raden? Hebben jullie betere/veiligere alternatieven? Mis ik nog zaken totaal over het hoofd of heb ik hiermee alle benodigdheden? Alle hulp is zeeeer welkom! ps, Ik ga vanzelfsprekend deze ruimte nog heel grondig kuisen , don't mind the dirt =-) bezorgdebelg
  13. Even jullie expertise gevraagd, de cola ziet er zo uit: (zie onderstaande afbeelding) klaar om geoogst te worden? Kan ik deze al laten drogen en de rest nog verder laten bloeien dan? ps: ik zoek eerder een body stoned/ couch lock dan een mental high Bedankt! en sorry voor mijn vele vragen
  14. Bedankt voor de snelle reactie, feminised autoflowers in een medium potgrond. 11l potten- ik heb me laten wijsmaken dat autoflowers in dit klimaat niet meer nodig hebben dan 11l, de anderen staan in grotere potten. Ik dacht deze binnen maximum 2-3 weken te oogsten (ik koop morgen een X60 loep, en ga eerst nog eens kijken voor ik oogst).. dus nog een weekje voeding geven en dan flushen?
  15. beste, Afgelopen dagen zijn mijn gorilla glue en royal cheese van RQS beiden beginnen zwaar te vergelen/groenen. ze staan beide ongeveer 3-4 weken in bloei momenteel. Kunnen jullie adhv onderstaande foto's zeggen of ik gewoon extra voeding moet geven? Het zijn 11l potten die niet helemaal vol zijn dus ik neem aan dat het wel mogelijk is dat ze alles van voeding (in de aarde) hebben opgenomen: dit is bloeimiddel dat ik heb staan, kan dit evt dienen? ps: een haze die ik een maandje geleden heb geplant, loopt er de laatste week zeer treurig bij, bladeren altijd naar beneden.. er was geen sprake van overwatering of underwatering, dus is er iets anders dat ik mis doe?
  16. @Fearghus @FoolOnTheHill wat denken jullie van onderstaande blue cheese? topjes blijven precies zeer klein? (zeker in tegenstelling tot de royal gorilla) Doe ik iets verkeerd? laatste foto is royal gorilla ter vergelijking, ze staan evenlang
  17. update, ben er een weekje tussenuitgeweest maar de plantjes hebben in deze hittegolf toch lekker kunnen bloeien.. Any thoughts?
  18. Beste forumleden, Ik vroeg me af of jullie voor mij kunnen verduidelijken hoe ik de verhuis van indoor naar outdoor best moet aanpakken. 1: Momenteel krijgt mijn autoflower al 2 weken lang 24h per dag licht. Hier en daar lees ik dat als ik de plant zo weinig mogelijk wil stressen, ik de lichtcyclus dag per dag moet aanpassen vooraleer hem buiten te zetten. (klopt dit? zo ja, hoe snel?uren/dag) 2: Ik lees dat het plotse intensiteitsverschil van (kleine) groeilamp naar zonlicht ook iets is om rekening mee te houden. Eerste dag een paar uurtjes zon max, en elke dag een uurtje bijdoen, en voor de rest in de schaduw laten staan? (klopt dit?)
×
×
  • Create New...