Jump to content

smoke2joints

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About smoke2joints

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik heb zojuist de plantjes met een plantenspuit besproeit zodat hopelijk alle beestjes eraf zijn. Daarna heb ik ze in een schuurtje gezet voor het raam. Op de plek waar ze eerst stonden zag ik allemaal kleine vliegjes, weet iemand wat dit voor beestjes zijn en wat ik kan doen zodat de beestjes weg blijven bij de planten?
  2. Oke, bedankt. Enig idee bij hoeveel weken ze naar buiten kunnen? het zijn tenslotte autoflowers. Ook misschien een idee om de huidige problemen op te lossen of te verbeteren?
  3. Slecht nieuws, toen ik vanmorgen naar mijn plantjes keek zach ik dat het niet zo goed ging met 3 van de 4 plantjes. Gelukkig is wel de amnezia autoflower boven de grond uit gekomen. Hieronder foto's van de 4 plantjes die nu 2 weken oud zijn. Graag tips wat hier tegen te doen is. (Het plantje dat ik er goed uit vind zien.) (Ik vind deze erg licht van kleur en de blaadjes hangen vrij slap.) (Er zitten wit/bruine puntjes op 2 blaadjes en het blaadje krult een klein beetje naar onderen.) (Hier heeft iets aan een blaadje gegeten, ik vermoed zelf dat het een slak is geweest aangezien ik er hier 2 van heb gezien in de tuin gisteravond.) Zoals jullie kunnen zien gaat het niet zo goed, tips en info zijn welkom!
  4. Hallo, dit is mijn eerste kweek, alles ging goed totdat ik vanmorgen naar mijn plantjes keek. 3 van de 4 plantjes zien er niet zo goed uit en hebben allemaal iets anders. Soortje: Verschillende soorten (autoflower mix van royal queen seeds) Stek of Zaaiing: zaailing Aantal weken oud: 2 weken na ontiemen Veel water gegeven of weinig: Plantjes krijgen water zodra de aarde droog aanvoelt en krijgen sinds vorige week wortel stimulator. Andere bijzonderheden: Ze staan buiten in een plastic broeitentje, aan de onderkant kan er een beetje lucht door en dus ook ongedierte... Plantje 1 Ik zal maar beginnen met de gezonde plant, hopelijk krijg ik hier ook geen commentaar over Plantje 2 Dit plantje is opvallend lichter van kleur dan de andere plantjes en laat de bladeren wat slap hangen, graag tips of hier iets aan te doen is of dat het niet veel uit maakt. Plantje 3 Gister avond was me opgevallen dat dit plantje wit/bruine puntjes op het blad heeft, iemand enig idee wat dit kan zijn en hoe dit te bestrijden is? Plantje 4 Tot mijn grote schrik zag ik vanmorgen dat er iemand aan mijn blaadje geknabbeld heeft, ik vermoed dat dit het werk van een slag is aangezien ik er gisteravond 2 gezien heb achterom, en daar staan de plantjes ook. Is het misschien iets anders en wat is een goede manier om dit te bestrijden? Zoals ik al zei, dit is mijn eerste kweek en vind het super leuk om dit te doen, helaas ben ik best wel teleurgesteld toen ik vanmorgen naar mijn plantjes keek. Hopenlijk kunnen jullie me wat tips geven zodat de plantjes vrolijk groter kunnen worden. Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite. Als julle geïnteresseerd zijn in het kweekverslag van deze plantjes, klik dan hier.
  5. Alle 4 de plantjes zien er iets anders uit, een ziet er wat lichtgroen uit en een andere steekt de blaadjes omhoog, graag reacties of de plantjes er goed uit zien of dat ik iets fout doe.
  6. Bedankt voor de info, heb zelf nog geen grote problemen ervaren. Welke aanbieder van zaden gebruik jij? Misschien een tip voor de volgende keer.
  7. Vandaag heb ik het slappe plantje en het zaadje dat niet uit wilde komen weg gedaan. Maar niet getreurd, ik heb een nieuwe amnezia haze automatic van royal queen seeds gehaald en ze liggen al tussen de watjes. Ik zal aanstaand weekend weer een foto plaatsen als ze 2 weken buiten hebben gestaan, ze groeien erg goed!
  8. Ohh dat is raar, van de 5 zaadjes waren er bij mij al 4 ontkiemd binnen 24 uur. Hoop voor je dat ze nog hun worteltje laten zien! Mijn slechte plantje is er weer bij gaan liggen. Ik als hij komende week niet meer aansterkt dan zal er plaats gemaakt worden voor een nieuwe zaailing.
  9. Zien er al goed uit! Misschien een idee om erbij te zeggen wat je allemaal nog gedaan hebt (voeding etc.). Ik ga je topic volgen en kijken hoe je dames groeien! Check ook mijn topic eens als je zin hebt Wat zijn die blauwe korrels eigenlijk?
  10. Ik kon het eerste bericht niet meer aanpassen dus ik ga vanaf hier maar de updates plaatsen. (Sorry dat de foto's 90 graden gedraaid zijn, behalve de eerste) Zaterdag 4 juni Vandaag het kweektentje opgezet, verder niks speciaals gedaan. (Eerste dagje onder het tentje, hopelijk word het weer wat beter en zullen de resultaten zichtbaar worden!) Zondag 5 Juni Vandaag was het erg goed weer, en dat was ook te zien aan de plantjes, s'avonds toen ik keek waren al 3 plantjes bezig met nieuwe blaadjes aan te maken. Foto's en update op het forum komt morgen, erg druk weekend gehad. Maandag 6 Juni De plantjes groeien met de dag, de temperatuur is rond de 24-26 graden in het kweektentje en ze hebben veel zonlicht opgevangen gisteren. Vandaag ben ik even naar de winkel geweest en heb de dames wortelstimulator en voeding gehaald. Helaas zit er geen schema bij en op de verpakking staat dat er 10ml in 1 liter water moet, ik heb zojuist 1 liter water gemengd en de helft aan de plantjes gegeven zodat ik nog wat over heb voor morgen of overmorgen. (Is dit teveel, te weinig of is dit een goede hoeveelheid?) (Alle plantjes op een rij) (Het slechte plantje. ik heb er mijn twijfels over ) (Deze wortelstimulator en voeding heb ik vanmiddag gehaald.)
  11. Thanks, voor de eerste ervaring is dit inderdaad voldoende. Ik doe dit omdat ik het erg leuk vind en de kosten voor mezelf wat lager te houden dus er hoeven ook geen grote bomen te komen. (Wel leuk als ze groot worden ). Ik heb net bezoek van familie gekregen en die hadden nog iets leuks voor me, een doorzichtige koepel voor over de plantjes. Ik zal vanavond of morgen even een foto plaatsen.
  12. Helaas dat ik dit bericht nu pas zie, ik heb gewoon de grond in de pot gedaan, redelijk aangedrukt, daarna de plantjes erin gezet en de zijkanten opgevuld met aarde. De grond heb ik dus niet vochtig gemaakt, is dit heel erg? Ik heb mijn eerste bericht geüpdatet en een foto toegevoegd, dus je kunt eens een kijkje nemen hoe ze er nu bij staan als je wil. Zullen heus niet doodgaan dont worrie Ik zie dat jij ook de rqs automixpack hebt mijn jongste bbys zijn ook 2 van die mix pack . Ik heb nu een quick one staan , en een royal bluematic en de diesel zijn aan het ontkiemen op hun gemakjes . Zoals ze zeggen geef maar om de 4 dagen bij mooi weer water de eerste 2 weken en miss best met een wortelstimulator erbij , ik gebruik bv canna rhizotonic (2/3) van de aanbevolen hoeveelheid . Hoe groter en sterker de wortel hoe groter en sterker de plant . En geduld is het belangerijkste . Het kan plots hard gaan , vooral bij mooi weer Succes nog greets Bedankt voor je bericht, maar is het niet al wat laat om wortelstimulator te gebruiken aangezien ze al een week oud zijn of is dit juist het goede moment om dit te gaan gebruiken?
  13. Helaas dat ik dit bericht nu pas zie, ik heb gewoon de grond in de pot gedaan, redelijk aangedrukt, daarna de plantjes erin gezet en de zijkanten opgevuld met aarde. De grond heb ik dus niet vochtig gemaakt, is dit heel erg? Ik heb mijn eerste bericht geüpdatet en een foto toegevoegd, dus je kunt eens een kijkje nemen hoe ze er nu bij staan als je wil.
  14. Dit is ook mijn eerste keer dus ik weet ook niet zo goed wat wel en niet zo goed is. Ik heb nog niet gepland om speciale voeding te geven, ik heb alleen grond speciaal voor groenten en kruiden. Daarnaast heb ik wel wat opgezocht over voeding, en als ik een keuze zou moeten maken zou ik dit pakket pakken van plagron: http://www.dutch-headshop.com/nl/top-grow-box-100-bio-plagron-p-627.html Bedankt, ik zal later vandaag nog even een foto plaatsen zodra ik ze omgezet heb in de nieuwe potten.
  15. Ik heb vanmorgen de grond gevoeld en de toplaag is nog goed nat. Maar ik heb de 11 liter potten binnen gekregen en wil ze vandaag gaan ompoten, moet ik dan wel water bijgeven als ze in de nieuwe grond zitten of zullen ze nog voldoende hebben aan het water dat al in de grond zit waar ze nu in staan?
×
×
  • Create New...