Jump to content

BassDoctor

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About BassDoctor

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Hi All, Even een vraag. Sinds 21 jun ben ik aan het verduisteren. De planten staan inmiddels mooi in de bloei. 1 plant lijkt wat achter te blijven in de bloei en ontwikkelt soms ook rare topjes. Zie foto: Zijn dit herma verschijnselen of is dit iets anders? afknippen of laten gaan? De andere plant doet het beter en begint paars te worden!
  2. De larven zitten inderdaad binnenin het blad. Als je goed kijkt zul je ergens een kleine verdikking zien. Daar even goed knijpen met je nagels.
  3. Die slierten op de laatste foto heb ik zelf ook gehad. Die ontstaan door larven die in het blad zich al etend een weg banen. Zoek maar eens op mineervlieg. Je kan ze er uit halen als je goed kijkt. Of druk ze plat. Kunnen die stipjes niet door luizen ontstaan? Ik had ook wat luizen op mijn planten. Heb daarvoor compo karate spray bij een tuinwinkel gehaald. Dit werkte erg goed!
  4. Lostchild, thnx voor je reactie. De bruine plekken zijn niet veel erger geworden. Wel vind ik op sommige bladeren nu ook bruine slieren Na kort kijken vond ik op een van de bladstelen dit diertje. Zou dit de dader zijn?
  5. Dag mede-growers, Dit is mijn eerste kweek. Ik bespeur bladproblemen en heb jullie hulp nodig! Hieronder even de facts. Soort: Frisian Dew (uit zaad) Zag voor het eerst het licht: 09-04-2016 (bijna 6 weken oud dus) pH/EC: Onbekend Medium: Aarde, Plagron Royalty Mix in Smartpot 10 gallon. Op 30-04 overgepot, daarvoor potgrond. Volgens plagron is de royaltymix voorbemest voor 6 weken. Ze zitten nu bijna 4 weken in deze aarde en daarom heb ik tot nu toe enkel kraanwater gegeven. Kraanwater geef ik zo’n 2 keer per week 7 tot 8 liter per plant. Qua voeding heb ik klaar staan: Plagron Alga Grow, Alga Bloom en Green Sensation. Ik heb bewust gekozen voor de Alga lijn omdat hierbij het bodemleven de PH regelt en ik dus nog geen ph-meter hoef aan te schaffen. Zoals jullie op de foto kunnen zien ontstaan er roest achtige plekken op de bladeren. Na wat zoekwerk op het internet werd het (naar mijn mening) vrij snel duidelijk dat dit op een calcium tekort duidt. Hierbij vind ik de volgende oorzaken. 1. Te weinig of verkeerde bemesting. 2. Teelt op calcium fixerende grond. 3. Te zure grond Nou snap ik niet helemaal waar bij mij de oorzaak ligt en welke oplossing hierbij schikt. 1. Bemesting: Ik gebruik voorbemeste grond en zit bijna aan het einde van week 4. Is de grond van Plagron toch niet zo goed voorbemest als ze beweren? 2. Calcium fixerende grond: Wederom Plagron, ik neem aan dat dit aarde van kwaliteit is waarbij geen calcium fixatie optreedt? 3. Te zure grond: Ik geef enkel kraanwater, hierdoor lijkt de grond mij eerder tegenovergesteld van zuur. Wat zijn jullie ideeën hierover? Moet ik al beginnen met voeden, wellicht enkel calcium? PH plus of minnen? Ik hoor het graag. BassDoctor
  6. Hallo mede-growers! Hierbij zal ik mij ook even voorstellen. Ik ben BassDoctor. Ja de naam deed het al vermoeden, ik hou van muziek met bas. Voornamelijk Drum & Bass. In mijn vrije tijd ben ik hierin ook producer en dj. Iets anders waaraan ik mijn vrije tijd tegenwoordig ook besteed, is het groeien van die prachtige planten. Deze zomer zal mijn eerste kweek zijn en wie weet ga ik in de winter wel binnen verder. Al een lange tijd lees ik mee op dit forum, nu vond ik het wel eens tijd om een account te maken. Ik ben hier voornamelijk om te leren, maar wellicht kan ik op den duur ook mijn kennis gaan delen. Mijn buitenkweek zal ik jullie zeker niet onthouden. Groet, BassDoctor
×
×
  • Create New...