Jump to content

Talis

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About Talis

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Earth
 • Interests
  Herb, ganja, lamsbread, collie, sensemillia, bush, weed, cannabis, marijuana, ect.
 1. Talis

  Eigenaardig Bladprobleem

  http://www.wietforum.nl/topic/121569-mineervlieg-en-larve/
 2. Talis

  Bovenkant Wietplant Gebogen Erg ?

  En hoe is het gegaan?
 3. Talis

  Help! Onderhoud Van De Woningbouw

  Ik zou geen risico lopen en ze dan maar 1 nacht/dag bij jou ouders neer zetten. Het is minder goed voor je plantjes maar heel veel kwaad moet dit niet kunnen. Beter dan dat je het risico loopt op huis uitzetting toch.
 4. Talis

  Hoeveel Gram Denken Jullie ?

  Kweek voor je plezier en niet voor de opbrengst, dan krijg je automatisch een goede oogst!
 5. Talis

  Hoeveel Planten Mag Ik Nou ?

  Ik kan dit niet met 100% zekerheid bevestigen maar volgens mij worden 5 plantjes per huishouden gedoogd. Maar gedogen betekent nog niet dat het mag, maar dat is weer een andere.
 6. Mineervliegen De mineervliegen (Agromyzidae) zijn een familie uit de orde van de tweevleugeligen (Diptera), onderorde vliegen(Brachycera). Wereldwijd omvat deze familie zo'n 3000 soorten. Kenmerken Het lichaam van deze vliegjes is geelgroen, grijs of zwart. De imagines zijn klein, de lengte meestal zo'n 2 tot 3 millimeter tot een maximum van 6,5 millimeter. Leefwijze Larven van deze vliegen zijn bladmineerders. Ze boren gangen in bladen, stengels, zaden of wortels van planten, waarmee ze grote schade aanrichten aan landbouwgewassen. In de tropen hebben deze vliegjes een levensduur van slechts 2 weken. Voortplanting Met hun puntige legboor zetten de vrouwtjes tot 50 eieren af in plantenweefsels. Verspreiding en leefgebied Deze soort komt wereldwijd voor op stengels, bladen, zaden en wortels van planten en allerlei soorten landbouwgewassen. (Bron: https://nl.wikipedia...i/Mineervliegen) Natuurlijke Vijanden Miglyphus (Diglyphus isaea) sluipwesp tegen mineervlieg Mirical (Macrolophus pygmaeus) roofwants tegen mineervlieg, wittevlieg en andere plagen Pevrentie Insectengaas met een maaswijdte kleiner dan 0,8 mm over je gewast tot november. Besmette bladeren niet in de tuin laten slingeren. Bestrijding Als je overweegt om ze te bestrijden kan je natuurlijke vijanden inzetten (zie: Natuurlijk Vijanden) of bespuiten met Conserve® Garden.
 7. Talis

  Politie Aan De Deur Wat Te Doen ?

  Leuk en vooral interessant om jullie meningen hier te lezen. Intussentijd ga ik mijn tuin volzetten met 4000 papavers
 8. Talis

  Politie Aan De Deur Wat Te Doen ?

  Het gaat om een bomboklaat plant
 9. Talis

  Politie Aan De Deur Wat Te Doen ?

  Als ze in potten staan kan je ze binnen zetten, want het gaat om buiten planten en voor je achtertuin hebben ze geen beval voor huiszoeking nodig. Binnen is het natuurlijk een ander verhaal, ze mogen niet zomaar naar binnen. Maar het slimste is om ze gewoon om te hakken. En er is ook een verschil met koop huis en huur huis. En als je ze laat staan gewoon afstand van doen. Een maat van mij had zijn planten bijna oogst klaar toen de blauwe petten bezig waren bij de buren planten uit de tuin te halen. Hij had ze snel omgehakt en naar binnen gehaald, toen stonden ze even later in de tuin te kijken naar 2 stengels in specie kuipen.
 10. Talis

  Eerste Kweek Strekken

  Je kan ze altijd ondersteunen met een sate prikker. Maar licht is duidelijk een probleem, een gewone lamp en licht door je raam is niet genoeg. Zet ze zoveel mogelijk buiten want zelfs op een bewolkte dag is de zon feller dan de felste HPS lamp.
 11. Mooie kas, ik zou ze scroggen (volgende keer vanaf het begin). Een (kleune) zwenk ventilator kan helpen om de rot de beperken.
 12. Talis

  Eerste Kweek Strekken

  Krijgen ze wel genoeg licht? Waar heb je ze staan?
 13. Talis

  wat is dit???

  Danku ik weet wat ik ga eten vanavond
 14. Talis

  wat is dit???

  Ik heb ook gelezen dat 40% melk, 60% water of een andere verhouding 1 deel melk, 9 delen water tegen meeldouw werkt. Bij toprot wat ook schimmel is, knip ik de top weg en maak ik het takje met 7 delen water en 3 delen melk schoon. Kan iemand dit beamen?
 15. Ook de turfpotjes van ah moestuintjes gebruikt?
×