Jump to content

Pumba

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutraal

About Pumba

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Recent Profile Visitors

214 profile views
 1. De vliegjes worden minder en minder! Heb de grond goed laten uitdrogen en de wijn heeft ook zijn werk gedaan Als het blijft duren volg ik de tip! Nu heb ik af en toe iets nattig op mijn planten en het is geen water. Wat kan dit zijn of waar komt het vandaan? Verder gaat het prima in de tent. Paar plantjes maken minder grote bladeren, maar maken evenveel zijtakken als de andere. En het gaat tenslotte om de toppen @HUFFnPUFFDe nieuwe hortimeter toont inderdaad een lagere Rh!
 2. Na wat opzoeken ben ik erachter gekomen dat het fruitvliegjes zijn!! Het plan is om een dunne laag metselzand te leggen en een glas wijn neer te zetten. Suggesties? De planten hebben ondertussen hun vrouwelijke kant laten zien =)
 3. Ik weet het niet. Paar dagen geleden hingen er allemaal druppeltjes aan de bladranden. Maar de tent voelt verder niet erg vochtig. Ik ga een tweede hortimeter kopen en eens vergelijken. Ja, dat heb ik ook gelezen! Maar ze delen dezelfde grond en hebben hetzelfde water gekregen ... dus dat zou dan niet kunnen. Enkel de bovenlaag door de lamp, de rest is nog nat genoeg!
 4. Een week later, De planten doen het goed. Ook de afghaan in de 4l pot die een stuk minder licht krijgt. 2 planten hebben wat rare trekken gekregen in het blad, hopelijk iets genetisch waar ze snel overgroeien! Ik merk dat er een paar vliegjes rondkruipen in de tent. Waarschijnlijk met de aarde mee? Probleem? Heb ook even fotos getrokken van de spectrabox specs. Peace
 5. Gegroet De grond is eindelijk bijgevuld! En ook de 5de plant heeft een nieuwe pot! De nieuwe, kleine blaadjes zijn wat hasjkleurig. Hopelijk is dat een goed teken en worden het echte afghanen! Nu groeien maar! Ps: weet er iemand hoe je deftig foto's maakt met led licht? In het echt is het allemaal zo veel mooier! =)
 6. Dacht bij te vullen en hopen dat de wortels de aarde zouden vinden. Maar dus beter om ze er even terug uit te halen, aarde bijvullen en terug in te planten? Dan doe ik dat!
 7. 2 dagen later, lamp stond vanaf dinsdag op de volle 180 watt (bloei). Heeft de planten duidelijk deugd gedaan. Ik ga dit denk ik een week behouden en dan omschakelen naar de groei stand en 18/6. Gegroet
 8. Ja ga de zak zeker nog bijvullen. Heb erop gerekend dat ze gaan strekken =p
 9. Heb gisteren de bekers weggehaald en de zaden dan maar direct in de aarde gestopt. 4 van de 5 zaden hebben zich al ontpopt tot plantjes. Numero 5 is op de goede weg. Echter had ik niet verwacht dat ze allemaal boven gingen komen en nu heb ik een plantje over. Vind het moeilijk om hem zomaar weg te gooien. Maar zelf als ik hem in een kleinere pot doe gaat hij denk ik op langere termijn geen licht meer krijgen. Als ik hem in een 5 liter pot steek en langs de zijkant zet, heeft hij dan een kans? Tot nu toe een vlotte start en goed begonnen is half gewonnen =))
 10. De groei stand gebruikt blauwer licht, maar het is moeilijk te zien op de foto's. Ik heb de lamp verlaagd en de planten wat verhoogd! Op volle bak ga ik hem helaas nog niet kunnen zetten want de bloeistand gebruikt andere kleuren. In de lamp zelf zitten ook 2 ventilatoren die lucht uitblazen, ik dacht dat dit voldoende zou zijn. Maar nu ik het zo zie is een ventilator aanschaffen inderdaad geen slecht idee. De eerste kopjes zijn komen kijken! De temperatuur is nog steeds te laag, maar de luchtvochtigheid is uitstekend =p *update ik heb de verwarming zojuist gemaakt! Dus nu even spelen met de kamertemperatuur zodat ik rond de 22 graden zit =))!
 11. Heel de tent gaat niet lukken, maar de kleine potjes ga ik op een krukje zetten! Bedankt HUFFnPUFF
 12. De zaden zijn ontkiemd! Ik heb ze in kleine bekertjes met wat lossere aarde gedaan. Is het heel erg dat de bekertjes doorschijnend zijn? :/ De aarde heb ik voorbereid met kippenmest. Wanneer de planten het aankunnen ga ik ze hier zo snel mogelijk in overpotten. De tent is met de minder straffe groeistand 18 -19 graden warm wanneer hij dicht is. Is dit voldoende? Ik krijg hem voor nu niet warmer. Nu is het vooral hopen dat ze de weg vinden. Altijd een spannend moment! Ik heb er één extra voor de zekerheid ontkiemd. Maar afwachten dus!
×
×
 • Create New...