Jump to content

Whitewidow88

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Whitewidow88

 1. Nu week 7 sinds ze bovenkwamen. Groeien als kool en voorlopig niet echt problemen op hier en daar een geel blad. De ene is wat hoger omdat ze eerder boven is gekomen, had ze beter wat lager gehouden. Wat denken jullie? Ik gok nog 2, misschien 3 weken. Ben nu laatste week voeding aan het geven (in totaal 2 weken bloeivoeding, geef niet graag te veel, heb ook maar helft van de aangegeven hoeveelheid gegeven), en dan spoelen.
 2. Nog klein updateje. Ze zijn nu ongeveer 5 weken oud en doen het heel goed. Het herma probleem is voorlopig wel onder controle, komt zo goed als geen balletje meer bij! Sorry foto wilt niet laden http://imgur.com/a/4IGTF
 3. Geef momenteel geen voeding buiten wat in de grond zit, volgende week begin ik met bloeivoeding. Er zit nu wel power roots en ph min in het water. Is tijdens de dag ongeveer 28,5, nacht 22. Lampafstand 30 cm. Weer update van gisteren :
 4. Zijn 3 weken verder, en de Autoflowers (had Bubble Gum en OG Kush maar de kat had ze onder handen gekregen ) doen het allevier goed. Ze verschillen wat in grootte doordat de ene wat langer op zich liet wachten als de andere. 1 plant heeft wel wat opgetrokken randjes, heeft het waarschijnlijk even wat te warm gehad, heeft er zo te zien wel geen last van. Begin ook wat voorbloei te zien Ruiken ook mooi en ze staan op 18/6. Jullie meningen? Heb ook nog een paar opmerkingen/vragen. -Geef nu ongeveer 250ml per plant, ze lijken dit goed te vinden, dus geen hangende of dorstige blaadjes, geen verkleuring. Is dit voldoende? Beter te veel als te weinig maar weet niet hoeveel er ongeveer gegeven wordt. 11 liter pot geef een uur nadat het licht wordt. -Sommige blaadjes staan er wat raar bij, of hangen een beetje, weet niet hoe dit komt, maar kleur enzo ziet er nochthans wel goed uit.
 5. Heb vandaag de grond aangekregen, heb de potten gevuld met Light mix en in het midden 2 handvollen zaai en stekgrond voor als ze jong zijn, mbt voeding in de grond. Ga morgen voorwateren met power roots, en terwijl ook de zaadjes ontkiemen. Daarna de grond in op 24u tot ze boven zijn.
 6. Ik hoop op een 150 a 200 gram, maar stel me ook realistisch in en vermoed dat het eerder wat lager gaat zijn, gezien de eerste kweek Dat is wel een idee dat ik ga uitproberen we Thanks!
 7. Zijn 2 regs, dan heb je verkeerd gekeken denk ik. Weet dat ze pas in bloei gaan nadat ze op 12 12 gezet worden maar laat ze gewoon minder lang groeien. Check eens straight to 12 12 reviews, Veel goede ervaringen mee. Ik doe nu gewoon eerst voor de zekerheid 2 weekjes voor groeien omdzt het mijn eerste kweek is.
 8. De afzuiger is degene die standaard in het pakket zit, zal wel op elkaar afgestemd zijn? staat nu ook nog maar op 50 procent sterkte, kan dus nog wel wat. Ja tuurlijk schema is ideaal gezien maar gaat meer een richtlijn zijn, kan altijd afwijken. 12/12 lichtschema is wat ik bedoel, maar ipv het van het begin te doen (is blijkbaar een methode die toch vruchten afwerpt, mensen die het gedaan hebben zweren erbij), ga ik eerst nog 1 a 2 eken voorgroeien om toch nog wat extra groei te hebben
 9. Hallo, Het is zover. Binnenkort start ik met mijn eerste binnenkweek. OPSTELLING Ik heb een Mammoth Classic (60x60x170) kweektent aangeschaft met 250W HPS met hamerslagkap en VSA. Deze en de afzuiging en koolfilter (Standaard filter = Prima Klima filter 360m³ Coco ECO ø125mm max 420m³ 1x Vents TT Buisfan + fancontroller 280m/h³ 125mm bromloos), zijn elk apart aangesloten op een stopcontact voorzien van digitale timer. verder is er nog een kleinere clipfan van secret jardin die in de tent hangt. Ik heb een passieve instroom van lucht dmv een buis, de koolfilter hangt in de tent met een buis naar buiten waar de fan zich bevindt. LOCATIE EN TEMPERATUUR De tent staat in een berghokje en ben nu bezig met de temperatuur in orde te krijgen. 's nachts is ze 20,3 (dus ideaal), maar als de lamp aanstaat stijgt ze tot rond de 29 graden, wat volgens mijn toch een graadje lager staat. De fan blaast wel maar op 50 procent ga dit zo proberen te houden. Ook laat ik de lucht uitblazen in de kamer omdat er geen venster is. Laat hem wel voldoende luchten. EDIT: met kartonnetje erover geeft hij nu 27,5/28 aan. ideaal dus! KWEEKSCHEMA Als methode heb ik gekozen voor de 12/12 methode, maar met 1 a 2 weken groei. Na die week gaan ze dus op 12 12 lichtschema om zo een kleiner eindproduct te willen bekomen. Zodra de derde node zich laat zien wil ik fimmen, en een week erna die gefimde toppen nog 1 maal toppen, om zo hopelijk op 8 hoofdtoppen uit te komen, dewelke ik nog ga LST'en. Ik hoop dat het strakke schema dit toelaat. GROND Als grond heb ik gekozen voor lightmix van Plagron in 11 liter potten. De ontkiemde zaadjes meteen hun 11 litertje in met in het midden een kuiltje met zaai en stekgrond, om ze wat te laten wennen aan de voeding. De eerste 4 weken power roots erbij, en in de bloei Canna Terra Bloei erbij, en naar het einde toe PK13 14. Voor het water heb ik Ph min Zo , dan zijn jullie wat op de hoogte. Deze week waarschijnlijk van start, wacht nog op een paar producten. Als jullie tips hebben voor de temperatuur ideaal te maken let me know. See you soon Foto's:
 10. Bedankt allemaal voor de reacties. Ik heb 2x Blueberry en 2x OG Bubble Gum van Zambeza, welke ik 2 weken ga laten voorgroeien, fimmen en nog eens toppen, en dan op 12 12 gooien en wat LST toepassen. Hier mag voor mij een slotje op.
 11. Lezen vind ik ook een actieve manier om aan info te komen. Waarom moet er nou meteen weer neerbuigend worden gedaan? Iedereen is toch als groentje begonnen? Probeer je in te leven en denk terug aan de tijd dat je zelf begon en door alle tegenstrijdige meningen en adviezen op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zag. @ topicstarter: de essentie van een autoflower is dat die na verloop van tijd vanzelf gaat bloeien, ongeacht het aantal uren licht per etmaal. Meestal vormt zich 1 hooftop. Bij toppen zorg je ervoor dat er meer toppen ontstaan en dat de plant lager blijft. Dit is dan ook de enige overeenkomst met een autoflower. Luister niet naar je kennis, die praat poep. Je moet sowieso nooit met iemand over je kweekactiviteiten praten. Ik weet wel wat een autoflower is, denk dat je dat verkeerd verstond. Zowiezo nooit af's toppen en ik ga van begin 18/6 doen. Hij zei gewoon dat als je die stappen volgt dat je gewone plant even snel als een af zou klaar zijn en Dus ook al zo vroeg in de bloei zou gaan. Had gewoon mijn bedenkingen of dat niet te stresserend zou zijn voor de plant.
 12. Ik zal zwijgen. Bedankt Orange. De reden waarom ik hier nog eens vraag is omdat zelfde de beste foute methodes hebben, je promoot toch research? Vandaar dat ik de mening vragen van anderen. Mijn vrouw zaagt niet om het minste, je weet toch niet hoeveel ik al heb opgezocht? Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer en dien je specifiek een antwoord op je vraag te krijgen. Neem maar van me aan dat als ik iets doe, ik enorm veel opzoek. En het is niet omdat ik niet antwoord op andere topics dat ik niet lees hoor. Je kan opbouwende kritiek geven, maar je kan ook neerbuigend en grof zijn. Ik neig er het eerste, maar helaas zijn er mensen die zonder de situatie te weten hun mening al geven.
 13. Ik lees veel hoor, je zou mijn vrouw eens moeten horen. Maar soms wil ik gewoon ee op maat gemaakt antwoord. En luister niet naar eender wie hoor, die vriend kweekt enorm goed en krijgt sample zaadjes van sites om te reviewen, heeft nu 4 zalige bonsai plantjes klaar, meer top als plant.
 14. Ja de eerste nu (met Auto's) zou ik gewoon behandelen, de tweede eventueel na 3 weken al in de bloei zetten icm 2 maal toppen. Of geeft dit te veel stress aan de plant?
 15. die heb ik al, dit idee wordt dan met gewone planten bij de volgende
 16. Hallo, Was net met een kennis bezig over autoflowers. Nu ga ik binnenkort mij' eerste kweek starten met 3 royal dwarf autoflowers, dit vanwege de beperkte tent (60x60x170) en omdat ik ze niet te lang willen laten doen en te groot willen laten worden. Nu zei hij (heeft wel wat ervaring) dat je een gewone plant ook als autoflower kan laten gedragen en dat hij meer oogst als een gewone autoflower. De manier waarop is door ze na 2 weken groei als op 12 12 te zetten, en de grootte door zo na week 1 en week 2 te toppen. Is dit een goede methode? En zoja, was mijn bezorgdheid dat je na week 1 de eerste keer zou moeten toppen maar dan heb je toch nauwelijks iets om te toppen? Of hoe moet ik het me inbeelden?
 17. Probleem is dat die batmix en zo (echte specifieke kweek grond) je hier nergens kan kopen en bestellen heb ik nu genoeg gedaan, is er een soort grond die ongeveer dezelfde eigenschappen heeft en je in de tuinzaak kan kopen? is er niet een te groot verschil met de cocos (geen voeding) en gewone mest grond (voldoende), heb niet veel zin om zitten bij de voeden, enkel in de bloei als het even gaat.
 18. Hallo, ik wou morgen gaan kijken voor grond om mijn eerste indoor kweekje op te starten. Ik ga werken met een mammoth classic (60x60x170), pakketje gekocht me 250w hps met elt vsa. Daarin zal ik 3x autoflower royal dwarf kweken. Ik wou als eerste kweekje werken met gewone substraat omdat ik daar al 2 buitenkweken heb gedaan. Nu vroeg ik me af of ik gewone potgrond kon kopen met wat voeding in, deze heb ik namelijk gebruikt bij mijn buitenkweek en had in toch degelijke resultaten mee. Ik zou deze vermengen met perliet voor doorlatendheid. Het midden zou ik ook met een stukje gewone stekgrond vullen voor het jong plantje, dat het niet te veel voedingsstoffen binnenkrijgt. Ga verder ook geen groeistoffen gebruiken, enkel bloei en pk 13 14, en ph min voor het water. Lijkt dit jullie een goed begin/aanpak mbt voedingsstoffen en substraat? Tjanks! Een enthousiaste beginneling
 19. snap niet goed wat je bedoel sorry. Het gaat om een kamertje waar wat prul staat en het afzuigsysteem, geen ramen. healthbox 2 is het toestel in kwestie.
 20. Bedankt voor jullie hulp allemaal. Ik heb een nieuwbouw woning dus ik vermoed dat alles wel in orde zal zijn, is pas 2 maanden oud. Maar ik zal toch eens overwegen om erin te investeren. Nu had ik nog een bijkomend vraagje. Ik heb geopteerd voor de 250W lamp vanwille de hitte (tentje is 60 op 60), en de kamer waar hij instaat is een soort berghok in het midden van het huis, dus constante temperatuur. Nu was ik aan het denken, hoe gaat de weggevoerde lucht de temperatuur van het kamertje beinvloeden? Het is er nu constant 21 graden en hoop dat het niet te veel omhoog gaat zodoende dat de nacht temperatuur niet te hoog ligt voor de plantjes. Ik was ook aan het denken om de afzuiging aan te sluiten op de box die ook in die kamer staat en die de afzuiging van het huis regelt. Even checken of het gaat, er is nog een gat vrij dat ongeveer de grootte is van de buis van de tent.
 21. Hallo, Ik zou voor de 250 watt gaan, denk je dat dit goed zal zijn? Zou een stekkerdoos met beveiliging ook voldoen? Zo'n schakelkast kost toch behoorlijk wat geld lijkt me.
 22. Ik ben op deze set uitgekomen, in bijlage heb ik zowel de standaard set als de opties die ik erbij heb gekozen. Met dit zit ik dus normaal gezien goed?
 23. Hallo, Ik wil binnenkort aan mijn eerste binnenkweekje beginnen en heb momenteel 4x autoflower royal dwarf zaadjes. EDIT : Ik heb een startsetje gevonden voor een interessante prijs, met materialen op elkaar afgestemd, ideaal voor ene noob als ik. Mijn hoofdvraag is nu of ik voor de 250 of 400 watt lamp zou gaan, aangezien het een oppervlakte van 60 op 60 is, en ik niet weet of 400watt de extra stroomkosten en zoverder waard is. Ik ben van plan om de Secret Jardin Dark Street 2 te kopen, dewelke 60x60x170 cm omvang heeft. Ik heb al wat opgezocht en zie door de bomen het bos niet meer qua benodigdheden. Met name wat allemaal past op de tent en wat te groot/klein is. Ik zou graag van jullie expertise genieten en slorp jullie tips graag op! Hieronder plaats ik een lijstje met wat ik denk dat de volledige setup is, en wat ik voorlopig al op mijn lijstje heb staan. Kunnen jullie checken of dit in orde is en wat beter/anders kan. Ik heb een niet al te groot budget. btw ; Ik zou alles van GrowExpert bestellen. Tent secret Jardin Dark Street 60 Lampen voor 4 plantjes zou ik een 400 watt set kopen, led of HPS? ik heb deze zien staan : Zelfbouwset 400w ELT + Osram Nav-T super bulb + Hamerslagkap Ik weet ook niet of deze te groot is voor in de tent, zie er geen afmetingen bijstaan. Moet hier ook een VSA bij? Ventilatie en aanvoer en afvoer Clip ventilatortje voor ventilatie, moet ik voor aanvoer ook een ventilator? en afvoer, weet niet genoeg om te zeggen welke specificaties. fancontroller ; geen idee hoe krachtig deze moet zijn. Koolfilter EMPIRE CLASSIC C2600/250 250M³ (25CM Ø125MM) Ik ga de buis aankoppelen aan het afzuigsysteem van het huis (Healthbox), zo kan de lucht mee naar buiten samen met de afvoer van keuken/wc/badkamer enzo. heb ik dan een filter nodig? Meet apparatuur en diverse Ph meter Hygrometer en Thermometer Alles om de verlichting aan te sluiten (kabels,stopcontacten, timers) Ik ben enthousiast om eraan te beginnen en kan niet wachten om een verslagje te maken om deze autoflowers te showen aan jullie! Thanks!
×
×
 • Create New...