Jump to content

boinius

Members
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Positief

About boinius

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Nog niet veel verder gedaan. Zit ook met verbouwingen in huis en ben eerst men buiten kweek aan het oogsten Heb de luchtinlaten erop gemonteerd. Ben toch voor gewone roosters gegaan. Werkt ook goed. Daar dan ook een koolstofatomen tussen gestoken. Ga denk ik voor de 4x 75W gaan. Heb de set up die ik nodig heb op papier helemaal, nu nog bestellen . Moet zeggen dat greensell echt goed advies geeft. Zal proberen deze week wat foto's te posten
 2. Owke dank je voor je tip! Nu ben ik aant zoeken en denk dat alles zo een beetje duidelijker wordt. Voorlopig denk ik aan volgende set up: * Softbox 500m³ met Can Filter *Uniteck plug and play trafo klimaatregelaar 1.5 A ( is het nodig om een 2.5A te nemen? En is er echt een kwaliteitsverschil tussen deze en de S-vent) *DV-12 Schakelkast *Garden HighPro Clipfan ECO 15cm *Starlight reflector 4 x 55W (Of zijn er nog betere op de markt? ) Voor 30euro meer kan ik deze nemen T-NEON 2x75Watt Armatuur denk dan dat dit een beter keuze e Iemand een idee of dit goed is? Of sla ik de bal compleet mis hier. Alleen voor men luchtinlaten weet ik het nog niet zo goed De g-tools luchtinlaten spreken me wel aan, maar kan ik bvb die buis iets verlengen zodat ie door 45mm plaat gaat? Of is een rooster dan een betere oplossing? cheerz
 3. Voila Het eerste werk zit er al op. Ik heb ze dit weekend in elkaar gestoken en ik vind dat het best wel meevalt! Nu moet ik beginnen nadenken over de gaten enzo. Ik ben nog aan het twijfelen of ik mijn afzuiging binnen( wat minder luid zal zijn) of buiten(wat dan meer ruimte geeft) ga hangen. Is er zo iets als een gouden regel ivm luchtinlaten? In het kastje van smokeyB gebruikt hij zo van die roosters, is dit voldoende en kan daar dan geen licht door. Of kan ik iets als http://www.g-tools.n...ls-luchtinlaat/ gebruiken. Maar mijn wand is wel 45mm dik.. Of wel iets totaal anders. Heb ook gezien dat veel mensen met een lichtlabyrint werken, maar dan verlies ik weeral ruimte in de kast. Kan ik mijn elektronica buiten het kastje ophangen? En is dit dan niet veiliger ook. Maar het belangrijkste eerst, foto's! Zou iemand me kunnen zeggen of dit goed materiaal is voor de reflectie? Of moet ik dan toch nog beter radiatorfolie gebruiken. Nu eindelijk een beetje van de zon genieten met wat La chouffe en Automazar, ideale combinatie:)
 4. Ja die wil ik gaan gebruiken. Iemand toevallig goede ervaringen mee?
 5. Hoi Dit zullen mijn eerste stappen zijn in het binnenweken. En het micro gedeelte spreekt mij het meeste aan! Ik heb al een 3-tal buitenweken gedaan. Deze zomer heb ik met automazar en critical + 2.0 zitten spelen, dit met redelijk succes. Toch is de constante gedachte aan een ambetante buurman of welriekende voorbijganger iets wat ik wil vermijden in de toekomst. Ik lees al een paar jaar mee en vorig jaar had ik het idee om zo een g-tools bonanza te kopen. Ik heb hier al mooie verslagen gezien hierover, Tjoe had me bijna overtuigd. Alleen vond ik de aankoopprijs iets te veel voor iets waar men toch nog een extra luchtinlaat moet zetten. Als ik hier in de micro sectie snuister, kom ik altijd terug op smokeyB zijn kastje. Dit overtuigde me dan ook om zelf te beginnen knutselen. De totaalprijs zal mss iets meer zijn, maar ik knutsel graag en denk dat dit dan ook langer mee gaat. En iets zelf maken is toch o zo leuk Via men werk kan ik geïsoleerde panelen en alu profielen op maat krijgen. Dus dit zit al snor hopelijk:) Mijn afmetingen heb ik ook al. Het beste voor mijn locatie is H140 B:82 D:55 De kast ga ik dit weekend in elkaar steken, maar ik wou toch al wat hulp vragen. Daar ik met een hoogte van 140 zit, kan ik dan alles in de kast steken? Of kan ik mijn afzuiging beter buiten zetten. Ik dacht dan aan een softbox, of een S-vent met een silentfan frafo. Een variac passeert hier ook meermaals, wat is hem nu het verschil? Voor de verlichting gaat mijn voorkeur ook uit naar 4x 55w Tneon om dan te scroggen. Het klinkt allemaal nog wat vaag,maar ik zit momenteel nog in de bouwfase, dus ik heb wel nog ff tijd. Maar op een gegeven moment zie ik het bos door de bomen niet meer en vrees ik om domme vragen te stellen, dus wees maar al voorbereid. Maar ik kijk er naar uit om veel bij te leren en het ideale micro kastje voor mezelf te kunen maken, met goed advies: Ik zal dit weekend de eerste foto's posten om jullie een idee te geven Alvast bedankt en een fijn en wie weet, droog weekend
 6. Mooi! Staat je tweede deel nog niet in bloei? Hier staat ie denk ik net eerste week in bloei. Ga is dat spul ook zoeken, dankje voor de tip!
 7. Welk spul van Bayer is dat? En kan dat kwaad in de bloei. Hopelijk houdt mooi weer nog FF aan
 8. Denk dat we ons rondes echt gaan kunnen vergelijken... Heb vandaag ook eerste rot uit dikke toppen gehaald. Wel nog maar 4 weken bloei Denk je dat het rot wat is tegen te houden of niet? Is wel raar, want men critical heeft nog niets van rot.
 9. Denk je niet dat het eerder door die serre komt en niet door de soort? Ondanks alles ziet het er toch nog goed uit! En je hebt nog een 2e ronde he
 10. Beste silverboxx Ik denk dat je wel eens gelijk zult hebben. Dankje voor het advies. Vanaf nu zal ik ze wat aandachtiger bekijken altijd! Nu is de vraag wat te doen ter bestrijding. Ik lees hier veel over neemolie, nog nooit van gehoord:), maar dit is alleen van' toepassing in de groeifase als ik correct ben? Er zullen wel veel spullen in de winkel te vinden zijn, maar dan eerder chemische en ik neem aan dat die niet goed zijn voorde smaak ook. In een oude topic hier vond ik iets terug over kamille bloemenextract. En daar staat men tuin met vol. Dit al eens proberen. Tabaksextract, mag dit nog tijdens de bloeifase? Of met natuurlijke vijanden? Maar kan je bvb lieveheersbeestjes kopen in de winkel? Of moet ik op zoek naar die 5 resterende in de tuin?
 11. Azo drankje. Ik droog ook op zolder en ook met trap open en beneden een venster open, dus we zijn aan elkaar gewaagd dan .
 12. Is de luchtvochtigheid belangrijk bij het drogen? Moet die hoog of laag zijn?
 13. Voila weer eens tijd voor een update. We hebben wel wat minder weer, maar dat kan de fun niet bederven . Na een beetje last te hebben gehad van toprot een paar weken geleden in mijn Roadrunners heb ik daar de besmette toppen van geknipt en die zijn nu goed droog en smaken lekker. Gelukkig heb ik de overige toppen laten verder afbloeien en daar zijn nog mooie aangezwelde toppen aangekomen! Die gaan dit weekend om, mjammie. Eindelijk het wachten waard. Nu staat mijn Automazar een week of 2 in bloei en is de critical ook mooi begonnen nu. Wel heb ik gisteren een verkleuring opgemerkt bij mijn AM1. Kan iemand me zeggen wat dit is? Is het iets van watertekort of eerder aan de voeding? Ik merk dat door over te schakelen op bloeivoeding het gelijk begonnen is.. Mijn critical heeft ook last van iets. Ben nieuw in deze materie dus echt goed snap ik het nog niet allemaal. Is dit dan meeldauw of eerder iets van insect. Ze staan nu in dit weer altijd binnen, anders zet ik ze in het zonnetje. Iemand zei me dat ik melk met water moet mengen en dan de blaadjes moet bestuiven ermee. Ik hoop alleen op beter weer voor die toppen om goed te groeien critical + 2.0 Samen in de tent, ze zijn beide iets van een 85cm nu, niet te hoog, eerder ideaal zoals men buurman zegt Nog een laatbloeiertje Is dit iets ergs?
 14. Dat is jammer van die toprot. Denk dat we er niet echt omheen kunnen met dit weer zeker.. Maar ze geven beterschap he!, denk naar volgende week 25+ graden. Los daar van ziet het er toch echt mooi uit he. Die 2e oogst gaat dan toch pas tegen oktober klaar zijn zeker?
 15. Heb de mijne 2 dagen onder zeil laten staan met dat weer. En arghhh, beginnend toprot. Zo goed werkend vind ik die serres niet met die condens altijd... Als ik constant die raampjes openlaat kan ik ze toch evengoed buiten in de openlucht zetten? Je planten zien er trouwens vet uit. Gaan mooie toppen worden. Dit verslag lezen sterkt me in men keuze voor automazar. Echt mooi!
×
×
 • Create New...