Jump to content

DutchDane

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by DutchDane

  1. Beste kwekers, Gaf altijd een PH waarde van 5,8 tot 6.5 maar lees nu dat bepaalde stoffen pas echt goed opneembaar worden vanaf PH 7 of hoger, maar op andere site's/forum's staat weer dat 5,8 tot 6,5 beter is. Zit nu net in de bloei en vraag me af wat is de beste PH waarde?
  2. Iemand ervaring met Jack Herer x Critical autoflower van Hy-Seeds.nl? Heb voorheen wel de Critical Jack autofems van Dinafem gehad via een andere leverancier en deze bevielen me wel, Nog nooit echt gehoord van iemand die hy seeds zaden gekweekt heeft.
  3. Krijg morgen een nieuwe PH meter binnen dus goed opgelost. Vroeg mij alleen af ik gaf altijd water met een PH waarde van 5,8 tot 6,5 is dat goed? Plantjes staan nu net in bloei, en lees op de site van High Supplies dat fosfor eigenlijk pas goed opneembaar word met een PH hoger dan 7 ? Lijkt me een beetje hoog? Zijn autoflowertjes, kweek bijna alles op kokos, maar sommige ook op potgrond. Gaf/geef zowel groei als bloeivoeding van plagron, welke PH kan ik het beste aanhouden tijdens de bloei?
  4. Mijn goede reviews komen er altijd door, geef een minder review over een product en komt niet op de site Jammer, erg jammer, ook nog geen mailtje terug van DHS na twee emails over barcode en ontvangst. Hoop morgen op een mailtje dat ze hem binnen hebben en een nieuwe op de post doen, omdat ze het probleem zelf ook in zien dan. Gaat nogal tergend traag naar mijn mening, en irriteert me vrij erg aangezien ze zo een nieuwe PH meter op kunnen sturen, dringend nodig, belachelijk dat zo'n ding al kapot gaat na iets minder dan 4 weken maar goed. Opgelost inprincipe hopelijk Made in Romania haha
  5. Morgen stuur ik hem retour naar DHS, hoop dat ze hem snel repareren/nieuwe sturen.
  6. Woon letterlijk op een van de meest afgelegen plekken van Nederland, hier is nergens een PH meter te koop. Dus ik bestel altijd alles, en kwam om 2 uur net van het centrum thuis wat 2,5 uur reizen is, dus dan ga ik ook niet even terug. Tevens ben ik ook door mijn geld heen, wil mijn rekeningen ook nog betalen, heb inmiddels een gigantische bedrag erin geinvesteerd. Kwam dus net van de shop af haha Hoop dat een mailtje terug krijg van DHS en die het even oplossen. Ga ik de komende dagen maar flushen, maar wel heel vreemd die PH meter .
  7. Kraanwater is niet geheel stabiel, kan elke dag verschil in zitten. Maar ben nu aan het flushen met kraanwater, en geef daarna wel een klein beetje voeding mee op gevoel tot ik een nieuwe PH meter heb, wel jammer ze zaten net lekker in een groeispurt.
  8. Kweek trouwens grotendeels op kokos, dus maar gewoon kraanwater geven nu zonder voeding wel zonde, koop niks meer van dat merk
  9. Ja nieuwe batterijen zijn goed had er 8 besteld gloednieuw. Wel mooi klote dan
  10. Betreft de ADWA AD-100 PH meter van DHS. Volgensmij kan deze niet gereset worden. et vervangen van de batterijen Als er in de display de error melding "Eb" verschijnt, dienen de batterijen vervangen te worden. Open het batterij compartiment boven aan de tester. Plaats de batterijen overeenkomstig de aangegeven polariteit (de + en de -) zoals aangegeven in het batterij compartiment. ERROR meldingen "Er" - De waarde ligt buiten het meetbereik van de meter. "Ec" - De ijk-vloeistof is (te) vervuild, gebruik een schone ijk-vloeistof. "Eb" - Batterijen moeten worden vervangen. Heel raar, denk dat ie dan maar terug moet.
  11. Mijn 4-5 weken oude PH meter werkt opeens niet meer, gaf steeds de melding EB met een batterij icoontje dus dacht empty batterys. Nieuwe besteld nieuwe batterijen erin, krijg nog steeds dezelfde melding, ben handleiding enz helaas kwijt, wie kan mij helpen kan het maar niet uitvogelen, me plantjes krijgen nu al een aardige tijd geen water aangezien ik het niet kan afzuren. Alvast bedankt Dutchdane Net even op internet gezocht blijkt inderdaad te zijn dat batterijen vervangen moeten worden, maar krijg nog steeds dezelfde melding :( terwijl plantjes net in bloei gaan
  12. Gaan nu allemaal 1 voor 1 legaliseren omdat er verschrikkelijk veel geld mee in te verdienen is voor de eerste landen die gaan legaliseren die willen de wereldmarkt overnemen, en Nederland de pionier blijft dom achter.
  13. Lostchild bedankt voor de uitleg, dat wist ik niet. Had wel een vermoeden dat het aan het zaadschilletje moest liggen omdat daar binnen alijd een groene laag zit. Opgelost inmiddels plantjes zijn nu mooi groen Voortaan maar weer op de geduldige manier kiemen
  14. Ik ben op zoek naar iets dat het zicht van de ramen bedekt maar wel licht door laat voor mijn planten. Ik heb een beetje gezocht en kwam uit op dun luidsprekerdoek of raam of badkamerraamfolie. Werkt dit goed of blokkeert dit teveel van het licht en wat kan ik anders het best gebruiken? Heb liefst iets wat wel er weer af te halen is zeg maar. Ben bezig met het opkweken van tomatenplaten etc. om te gebruiken om voor het raam te zetten zodat de wietplantjes erachter minder opvallen maar nog wel licht krijgen, dan kan ik namelijk het raam open houden, anders niet meer helaas. (buren vonden het vorig jaar prima lekker raam open en buiten staan, maar nu beginnen ze te zeiken). Weet iemand een oplossing? Buiten of kas zetten kan nog niet, later in het seizoen ga ik dit wel doen, en lampen ben ik nog aan het uitzoeken. alvast bedankt voor de reacties Dutchdane
  15. Klopt, was me expirimentje alweer vergeten. Komt vast door die Northern Lights Lemon is nu al vrij groen dus heb er weer alle vertrouwen in.
  16. LemonSkunk begint inmiddels geel te kleuren dus zal over een paar dagen wel groen zijn Heb het probleem inmiddels gevonden, had de bovenkant van de zaadjes al wat extra uitgegraven toen ze opkwamen in de hoop dat ze sneller zouden opkomen, is dus gebeurt maar onderontwikkeld.
  17. bedankt voor jullie reacties, heb twee dslr's met aardig wat foto's erop maar helaas als ik de usb kabel in de pc stop vind hij de cameras niet, allebei niet, vorige keer deed hij het nog wel. Alle zaden die ik hier voor kiemde +- 1 week terug waren perfect behalve nu deze 2 lemon skunks, neem net een kijkje bij de big bang auto en dat zaadje begint ook al een beetje open te gaan en zie al wat wittigs volgensmij is dat zaadje dan het zelfde helaas:( Zien er verder precies hetzlfde uit als normale alleen zijn spierwit. zie https://www.google.nl/search?q=marijuana+white+leave&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=-hIiU7-NDqSCzAP1nIDwDg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=557#q=wiet+zaailing&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=KNkqC3agTR84bM%253A%3BFfTpW9rKlLGz1M%3Bhttp%253A%252F%252Fwiet-zaadjes.nl%252F2.0%252Fwp-content%252Fuploads%252F2011%252F04%252Fvanzaadtotstek.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwiet-zaadjes.nl%252F2.0%252F%253Fpaged%253D5%3B326%3B262 zaad/plantje 5 vanaf links, zo ziet hij er ongeveer uit, gwn als normaal plantje maar witte lobblaadjes heel raar, ben bang dat ze niks gaan doen die plantjes echt zonde.
  18. plantje 1 is helemaal spierwit wortel lobblaadjes etc. plant 2 is ook helemaal wit op een klein stukje bij de nek na dat is nu paars geworden. Lob blaadjes zitten nog dicht (vandaag boven / uit zaadje gekomen zeg maar)
  19. Bedankt voor uw reactie. Gebruiken die veel stroom of valt dat mee?
  20. Beste kwekers, Enkele dagen geleden heb ik 2x Lemon Skunk auto zaadjes in twee kiemplugs gestopt. Gister kwamen ze boven, en vandaag lieten ze hun zaadjes al los, naar mijn gevoel heel erg snel als ik ook de worteltjes zie. Een van de zaadjes had een plek met allemaal grijzige haarjes op het zaadje zitten. Probleem is dat beide lobblaadjes spierwit zijn, en ook wat vettiger of fatsiger dan de rest zeg maar. Verder zien ze er wel normaal uit. Heb een beetje gezocht op het internet maar kon eigenlijk niet echt iets vinden. Maar heb dit nog nooit gezien en heb al aardig wat verschillende auto's gehad. Heb nog een stuk of 10-15 planten tegelijk gekiemd met de Lemon Skunk of een week a halve week eerder op precies dezelfde manier en deze zijn perfect dus aan die kiemplugs zal het niet liggen. Had ze nog niets gegeven alleen kraanwater. Aan het merk zaad zal het ook wel niet liggen want heb Northern Lights ook van hun en groeien als kool. temperatuur houd ik tussen de 19 en 23 graden. luchtvochtigheid 65-75%. Heb ze nu overgepot direct in een grotere pot samen, en water met een voor de zekerheid lage dosering seedbooster, maar zie nog geen verschil. Komt het witte gewoon door dat de plantjes de zaadjes te vroeg loslieten en dus nog onderontwikkeld zijn of kan het ook een andere reden hebben? Heb ze voor de zekerheid even donker gezet. Kleuren de plantjes na een paar dagen groen of niet meer? En moet ik ze donker zetten of licht geven? Hoop dat iemand het weet, en hoop dat ze nog groen worden snel, Dutchdane
  21. Bedankt voor alle reacties! Helaas is de lamp bij DHS niet meer leverbaar dus zal eens uitgebreid gaan kijken waar ik dan uit moet kiezen.
  22. Ook eens 125 watt spaarlamp voor bloei gehad, planten leken wel stil te staan. Weg gedaan en niet meer gebruikt dat ding, maar als een zaad fabrikant zegt de 22e van december zou hij klaar moeten zijn, kan je er gerust 2-3 weken bij optellen gemiddeld want het klopt bijna nooit wat ze er bij vermelden. Maar ik heb betere en veel dikkere toppen gehaald van autoflowers achter het raam zonder lamp, dus denk niet dat het aan je lamp licht want toppen zien er niet zo goed uit, zal wel aan de voeding, aarde of PH liggen ofz?
  23. @Wietefras heb destijds een spaarlamp 125 watt gehad maar de stroomkosten kwamen hoger uit dan verwacht, maar verder qua. opbrengst met me autoflowertjes veranderde er vrij weinig, leek zelfs wel stil te staan. Of een spaarlamp of LED efficienter is weet ik niet, maar de LED verlichting is wel bezig met een opruk. Maar vanwege de stroomkosten heb ik de 125 watt weggeven aan een vriend, heb de reflector en armatuur nog wel staan wie weet ooit handig. Kan binnenkort ergens anders gelukkig wel wat betere lampen gebruiken maar dan kies ik liever voor 400 watt HPS ofzo dan voor 125 watt spaarlampen, maar daar valt de stroom rekening etc. niet snel op. @djbroertje bedankt voor je reactie! Plantjes staan nu voor het raam en gaan gigantische hard, wil ze wellicht als het mooi weer is buiten zetten of in een zelf gemaakte kas, maar zoek dus eigenlijk iets tussen de 20 en 40 watt ongeveer om een beetje bij te lichten. Zit namelijk ook met de stroom, ga binnenkort op een andere locatie wel met zware lampen enzo kweken maar zit er hier helaas even niet in. @BigBangTheory bedankt voor je reactie zal er zo meteen even een kijkje nemen! Mijn gedachten was dus die LED lampen van 20-36 watt hebben 7 kleuren, paar verschillende voor de bloei, wit licht, blauw licht, UV licht etc, neem aan dat ze het verschil wel lekker vinden tegen over bijv. standaard kweek spaarlamp, maar corrigeer me als ik fout zit kan zijn dat ik er helemaal naast zit. Oja a.u.b. mensen bespaar de kritiek alvast over autoflowertjes achter het raam, word top kwaliteit, lekker fruitig 10-15 gr droog per plantje, vol THC heb nog foto's van de kweek van vorig jaar. Normaal gesproken als je zo iets op zo'n forum zegt krijg je gelijk een hoop 'slechte' reactie's helaas is mijn ervaring. Ik kies er voor om op de plek waar ik woon geen zware lampen of dergelijke meer te gebruiken dus zet ik lekker wat autoflowertjes achter het raam, 10-15 gr droog per plant ben ik al blij mee. Maar sowieso bedankt voor jullie reacties! Ga zometeen even op bonsaihero kijken en dan maar daar wat van of toch bij DHS, of beide maar bestellen en kijken welke het beste werkt. Betreft trouwens 2x Northern Lights autoflower (DHS), 1x Green-O-Matic (Greenhouse Seeds),1x Big Bang auto (Greenhouse) en 1x Big Bang fem geen auto (ook van greenhouse), maar die wil ik uiteindelijk buiten zetten in de volle grond. Ga nog 2x Lemon Skunk auto ontkiemen.
×
×
  • Create New...