Jump to content

kees_

Members
  • Content Count

    153
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kees_

  1. Het speelt geen rol welke planten het zijn buiten kolen, rododendron en camelia. Bij zo goed als andere planten is Mycorrhiza wel goed. Trichoderma is goed voor alle gronden omdat deze niet naar de planten kijken, maar de schadelijke schimmels eten. Je kan het gebruiken bij andere voeding. Mycorrhiza is gekend als een fosforaanbrenger en werkt niet meer goed als er teveel fosfor in de bodem zit. Bij cocos is het ook goed. Mycorrhiza en Trichoderma zitten bij elkaar gemengd. Je geeft het best aan iedere plant die je verplant of zaait. Achteraf geven heeft een zin. Is aan mij geschreven door biosolutions. https://biosolutions.bio/mycorrhiza/?gclid=EAIaIQobChMIh6DWnaDw5wIVGed3Ch2UBgFaEAAYASAAEgL7D_D_BwE
  2. Chloor tabletten, snelwerkende die je ook in zwembad kan gebruiken. Naja wel zullen zien volgende week, dan hoop ik ergens weer te starten.
  3. Dan toch maar apart dat ze hier dood gingen hoor, het was ook niet eens zo dat ze veel langzamer groeiden of zo, nee er zat gewoon 0,0 groei in de wortels! Naja bak is leeg gehaald, gevuld met chloor water, en de rest met chloor afgenomen.....
  4. Maandje...... Daar kan ik niet op wachten. Is dit dan niet het zelfde spul? Hier zit ja ook myco en trichoderma in? https://biosolutions.bio/mycorrhiza/?gclid=EAIaIQobChMIh6DWnaDw5wIVGed3Ch2UBgFaEAAYASAAEgL7D_D_BwE
  5. Welke plugjes gebruiken jullie allemaal? Ik kom deze tegen en hier zit blijkbaar al wat voeding in, ervaringen? https://www.bol.com/nl/p/garden-home-cocopress-aardetablet-3cm-20x/9200000053905346/?Referrer=ADVNLGOO002042-G-72007357638-S-413720362484-9200000053905346&gclid=EAIaIQobChMI7qTO_cDx5wIVReh3Ch0FAgJ4EAsYAiABEgJHcvD_BwE
  6. Uiteraard gebruik ik cannazym, volgens canna schema. (eerste week niet dus) En een dubbele dosis in de laatste week van een ronde, omdat ik het medium, dus cocos, weer hergebruik. Eind november eindigde ik dus mijn ronde met dubbel cannazym. Ik heb ook nog wat van jou teruggelezen@lostchild, 2016 of zo, dat je ook springstaartjes had /hebt maar er geen hinder van had. Dus ook niet toen je nieuwe zaailingen of zo gepoot had?
  7. Bij biotabs moet je dus 2 potjes hebben, mycotrex en bactrex. Wie gebruikt het en is dit dan niet een beter alternatief? https://www.bioplantenvoeding.nl/winkel/mycorrhiza/flower-saver/ Of deze: https://biogenetic.nl/winkel/mycorrhiza/ Wie gebruikt dit nog meer voor in inspuiten van zaailingblokjes?
  8. Is biotaps bactrex niet het zelfde spul dan, gewoon in Nederland te bestellen?
  9. Ik twijfel nu wel een beetje, over hoe zaailingen te laten groeien. Gewoon weer in jiffy tablets, of welkoop tablets, (1e ronde die verkloot is was zonder welkoop tablets dus hier zaten de springstaarten niet in) die jiffys bevielen mij verder wel op zich, maar door 2 rondes verkloot te hebben begin je aan alles te twijfelen, zelfs aan de zaadjes zelf. Terwijl 98procent onkiemde en een zaailing is geworden. Hebben jullie wel eens zaailingen gehad die daarna geen wortel meer aanmaaakten?
  10. M'n ene growshop kon het niet eens, mycorhizza en trichoderma, en de andere kon het wel, maar zei dat het op Cocos niet heel veel deed, ookal zegt de leverancier van wel. Ik vroeg en als ik het nou alleen voor zaailingen gebruik om ze een betere start te geven? Dan kon ik ook, of misschien nog wel beter, wormen mest gebruiken. Mormenmest heb ik nog niet op gezocht, ervaringen?
  11. Zo dacht ik dus ook, zijn er forumleden die het ook zo doen met de 2x2 pluggen? Mijn stekken kwamen altijd in 4x4 pluggen vandaar de twijfel.
  12. Nu heb ik trouwens steenwolkpluggen in een plastic bakje meegenomen bij de shop, de pluggen zijn 2x2cm. Als de zaadjes hier in ontkiemt zijn, kan ik ze dan gelijk in de cocospotten zetten, of eerst nog in een grotere startplug van steenwol?
  13. Zou iemand met meer info kunnen komen over mycorrhiza en trichoderma? Die van biogenetic.nl of die van biotaps bactrex? Samen te gebruiken met rhizotonic? En volgens mij zijn ze beide met water te geven? Kan ik dan de steenwol blokken daarmee insproeien, als de zaadjes ontkiemd zijn? Ben op dit moment begonnen het Cocos te verwijderen. Wortels zijn gewoon geen cm meer gegroeid, wat een ellende. En waarmee kan ik de potten en mijn bak schoonmaken? Ik zat te denken om mijn potten leeg in de bak te laten staan en dan de bak vullen met water. Ik heb soil attack van aptus inmiddels binnen, is dat wat of gewoon met chloor of zo? Lijkt me niet zo fris voor de plantjes die er daarna weer in komen dacht ik zo.
  14. https://biogenetic.nl/winkel/mycorrhiza/ Dit bijvoorbeeld kun je dus samen met rhizotonic gebruiken? Poedervorm, en is dit ook oplosbaar in water? Wat gebruiken de forumleden hier het meeste? Biotabs bactrex kom ik ook veel tegen. (site Amazon vind ik beetje vaag, in het Engels)
  15. Bedankt mannen! Springstaartjes eten inderdaad dood organisch materiaal, maar eten weldegelijk ook van worteltjes van zaailingen. Wanneer je kweekt in grond zijn het juist nuttige beestjes, in Cocos hebben ze lijkt me ook nix te zoeken. Maar ik ga inderdaad eerst m'n hele hok schoonmaken. Potten schoonmaken etc. Dat mycorhizza ken ik niet, is dat nodig voor cocos kweek? Of gebruik je dat wanneer je zaailing nog in jiffy tablet staat? Volgende ronde denk ik te gaan ontkiemen in steenwolkpluggen trouwens, is hier al een tutorial over geschreven? Van zaadje tot de 2e week? Heb er al wel veel over gelezen, afzuren op 5.8ph 24 uur, begin rhizotonic meegeven, en heel kleine beetje voeding max. 0,8ec of zo las ik al. Wat kan ik verder doen om het hok clean te houden, ik lees dat mensen wel eens wat waterstofperoxide door het voedingswater doen. Ik heb ook net soil attack van aptus binnen, hebben jullie hier ervaring mee? Ik denk dat als ik nu nieuw cocos ga gebruiken, dat ik toch niet direct roofmijt uit moet zetten, er is dan namelijk nog nix te eten jah. Roofmijt leeft dacht ik 7 week? Verder heb ik eigenlijk m'n klimaat redelijk op orde, en begin ik altijd in een schone ruimte een nieuwe ronde. Maar dat kan natuurlijk ook voor het ook zijn, ik gebruik geen bestrijdingsmiddelen of zo door mijn cocos. Vreemde is ook als ik een pot omkiepel, ik die springstaarten helemaal niet zie. Wel wanneer ik de pot aan de onderzijde nat heb gemaakt, zoals je op de foto's kunt zien, dag erna zaten ze daar dan.
  16. Oké toch bedankt voor het meelezen lostchild. Lastige kwestie in elk geval... Of Naja het hoeft niet lastig te zijn, ik moet gewoon alle cocos er uit halen, en nieuwe er in. Als ik daar voor kies, wat kan ik dan het beste gebruiken om de potten enzo schoon te maken? Dat waterstofperoxide? Waar koop ik dat in Groningen? Ik zat dan te denken om de bak vol te laten lopen 5 cm of zo en daar de potten in zetten.
  17. En als ik ze er nu weer uithaal, de zaailingen uit de jiffy tablets haal? En vervolgens behandel als een nieuw stekje, en die met stekpoeder etc. Nieuw wortel laat schieten? Dan zet ik ze eerst weer terug in m'n kastje. Dan kan ik intussen de kweekruimte behandelen. Ik hoop toch met soil attack van aptus de springstaart ui te roeien. Zal dat lukken?
  18. Bovenstaande teksten zijn deelkopieen van een stuk van een buitenplant leverancier of zo. Springstaarten hebben 2 sprieten op hun kop, deze beesten bij ook zag ik met de microscoop. Opties: Neemolie? Waterstofperoxide? Aptus soil attack? +aaltjes?
  19. Joa, heb echter niet de eigen merk maar pokon, die kleine zak. Maar kan inderdaad. Deze ligt inmiddels een jaar al geopend op zolder en ik had er de eerste keren geen last van. (de proefjes van mij heb je meegelezen lost child) Heb je ervaring met deze beesten? En is dit daadwerkelijk de oorzaak dat de zaailingen er zo uit zien?
  20. Springstaartjes kunnen zekers wel schade aan wortels brengen, daar heb ik gisteren al veel over gelezen. Ik vraag me alleen af of dat dan ook deze soort springstaartjes is, ik heb wel heeeele kleine soort. Dit is alles wat ik gister heb gelezen: https://softsecrets.com/nl/2019/05/13/wortelluizen/ Symptomen Nog niet uitgelopen kiemen kunnen, zodra het zaadje geopend is, aangevreten worden door ondergrondse springstaarten (Onychiurus armatus), zodat geen of uitsluitend zwaar misvormde planten tot ontwikkeling komen. In een later stadium ontstaan langgerekte vraatplekken aan de wortels, waardoor secundaire schimmels en bacteriën de plant kunnen binnendringen. De aangetaste plekken in het veld zijn zeer onregelmatig van vorm en de verhouding tussen blad- en wortelgewicht is gedurende lange tijd verstoord. In potplanten zijn springstaarten echter een toenemend probleem, zowel in de opkweek als bij de export. In eerste instantie gaat het om directe gewasschade. De schade door springstaarten is vrijwel altijd beperkt tot de teelt van uitgangsmateriaal, met name zaaigoed. In het zeer jonge groeistadium zijn de wortels gevoelig voor vraat door springstaarten.
  21. Morge mannen, Eergisteren net mijn zaailingen overgepoot naar de kweekruimte. Zie ik gister dat er veel van die hele hele kleine beestjes aan de wortels, op de jiffy tabletten zitten! Heel kleine beestjes, wit, met 2 sprieten op de kop. Gegoogled, het zijn sowieso geen larven van varenrouwmug, haast wel zeker dat het springstaartjes zijn. Zo'n 3 week terug heb ik, nadat mijn zaailingen al 2 week in de kweekruimte stonden en haast geen wortels aanmaakten, deze zaailingen van de eerste ronde verwijderd. Nu staan de nieuwe dus net 2 dagen in die ruimte. Maar ik vond al dat ze niet veel wortel hadden in de jiffy tablets en in 40 tablets van de welkoop. Ze hebben 8 dagen in m'n voorgroei hok gestaan, dus in jiffy tablets. Welkoop tablets, en een paar in turfpotjes met welkoop pokon stekgrond. Dit grond was inmiddels een jaar oud of zo. Temperaturen zijn onder controle, warmtematje gebruikt in voorgroei hok. Ook de 1e rondje heb ik jiffy tablets en welkoop stekgrond gebruikt. Geen welkoop zwel tabletten. De eerste ronde was m'n rhizotonic wel een paar dagen over datum al. Dit kan haast niet het probleem zijn, al heb ik hier een keer eerder mee te maken gehad. Toen was het langer over datum. Omdat ze al niet veel wortel aanmaakten tijdens de voorgroei, zouden de springstaartjes al in m'n voorgroei hok moeten zitten. Ik heb ze daar echter niet gezien. Voor de eerste zaailing ronde heb ik een aantal week niet gedraaid, en heeft alles droog gestaan. 1: zijn de springstaartjes 100procent de oorzaak dat ze geen wortel aan maken? 2: hoe zijn ze binnen geraakt? 3: hoe ernstig zijn de beesten? 4: kan ik ze goed bestrijden, waarmee? Of moet ik al m'n potten cocos vervangen? 5: hebben jullie foto's of een mooi verslag van hoe een zaailing er na 3 dagen, na 1 week, na 2 week bij moet staan met de wortels? Gr kees
  22. https://azarius.nl/seedshop/brands/cbd-crew-seeds/cbd-skunk-haze-cbd-crew-feminized/ Is dit de soort? Kan wel kloppen want de internodes zitten ver uit elkaar. Ik zie dat er vrij weinig thc inzit, en best veel cbd? Ist wel fijn te roken om die reden??
×
×
  • Create New...