Jump to content

kees_

Members
 • Content Count

  153
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About kees_

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

555 profile views
 1. Het speelt geen rol welke planten het zijn buiten kolen, rododendron en camelia. Bij zo goed als andere planten is Mycorrhiza wel goed. Trichoderma is goed voor alle gronden omdat deze niet naar de planten kijken, maar de schadelijke schimmels eten. Je kan het gebruiken bij andere voeding. Mycorrhiza is gekend als een fosforaanbrenger en werkt niet meer goed als er teveel fosfor in de bodem zit. Bij cocos is het ook goed. Mycorrhiza en Trichoderma zitten bij elkaar gemengd. Je geeft het best aan iedere plant die je verplant of zaait. Achteraf geven heeft een zin. Is aan mij geschreven door biosolutions. https://biosolutions.bio/mycorrhiza/?gclid=EAIaIQobChMIh6DWnaDw5wIVGed3Ch2UBgFaEAAYASAAEgL7D_D_BwE
 2. Chloor tabletten, snelwerkende die je ook in zwembad kan gebruiken. Naja wel zullen zien volgende week, dan hoop ik ergens weer te starten.
 3. Dan toch maar apart dat ze hier dood gingen hoor, het was ook niet eens zo dat ze veel langzamer groeiden of zo, nee er zat gewoon 0,0 groei in de wortels! Naja bak is leeg gehaald, gevuld met chloor water, en de rest met chloor afgenomen.....
 4. Maandje...... Daar kan ik niet op wachten. Is dit dan niet het zelfde spul? Hier zit ja ook myco en trichoderma in? https://biosolutions.bio/mycorrhiza/?gclid=EAIaIQobChMIh6DWnaDw5wIVGed3Ch2UBgFaEAAYASAAEgL7D_D_BwE
 5. Welke plugjes gebruiken jullie allemaal? Ik kom deze tegen en hier zit blijkbaar al wat voeding in, ervaringen? https://www.bol.com/nl/p/garden-home-cocopress-aardetablet-3cm-20x/9200000053905346/?Referrer=ADVNLGOO002042-G-72007357638-S-413720362484-9200000053905346&gclid=EAIaIQobChMI7qTO_cDx5wIVReh3Ch0FAgJ4EAsYAiABEgJHcvD_BwE
 6. Uiteraard gebruik ik cannazym, volgens canna schema. (eerste week niet dus) En een dubbele dosis in de laatste week van een ronde, omdat ik het medium, dus cocos, weer hergebruik. Eind november eindigde ik dus mijn ronde met dubbel cannazym. Ik heb ook nog wat van jou teruggelezen@lostchild, 2016 of zo, dat je ook springstaartjes had /hebt maar er geen hinder van had. Dus ook niet toen je nieuwe zaailingen of zo gepoot had?
 7. Bij biotabs moet je dus 2 potjes hebben, mycotrex en bactrex. Wie gebruikt het en is dit dan niet een beter alternatief? https://www.bioplantenvoeding.nl/winkel/mycorrhiza/flower-saver/ Of deze: https://biogenetic.nl/winkel/mycorrhiza/ Wie gebruikt dit nog meer voor in inspuiten van zaailingblokjes?
 8. Is biotaps bactrex niet het zelfde spul dan, gewoon in Nederland te bestellen?
 9. Ik twijfel nu wel een beetje, over hoe zaailingen te laten groeien. Gewoon weer in jiffy tablets, of welkoop tablets, (1e ronde die verkloot is was zonder welkoop tablets dus hier zaten de springstaarten niet in) die jiffys bevielen mij verder wel op zich, maar door 2 rondes verkloot te hebben begin je aan alles te twijfelen, zelfs aan de zaadjes zelf. Terwijl 98procent onkiemde en een zaailing is geworden. Hebben jullie wel eens zaailingen gehad die daarna geen wortel meer aanmaaakten?
 10. M'n ene growshop kon het niet eens, mycorhizza en trichoderma, en de andere kon het wel, maar zei dat het op Cocos niet heel veel deed, ookal zegt de leverancier van wel. Ik vroeg en als ik het nou alleen voor zaailingen gebruik om ze een betere start te geven? Dan kon ik ook, of misschien nog wel beter, wormen mest gebruiken. Mormenmest heb ik nog niet op gezocht, ervaringen?
 11. Zo dacht ik dus ook, zijn er forumleden die het ook zo doen met de 2x2 pluggen? Mijn stekken kwamen altijd in 4x4 pluggen vandaar de twijfel.
 12. Nu heb ik trouwens steenwolkpluggen in een plastic bakje meegenomen bij de shop, de pluggen zijn 2x2cm. Als de zaadjes hier in ontkiemt zijn, kan ik ze dan gelijk in de cocospotten zetten, of eerst nog in een grotere startplug van steenwol?
 13. Zou iemand met meer info kunnen komen over mycorrhiza en trichoderma? Die van biogenetic.nl of die van biotaps bactrex? Samen te gebruiken met rhizotonic? En volgens mij zijn ze beide met water te geven? Kan ik dan de steenwol blokken daarmee insproeien, als de zaadjes ontkiemd zijn? Ben op dit moment begonnen het Cocos te verwijderen. Wortels zijn gewoon geen cm meer gegroeid, wat een ellende. En waarmee kan ik de potten en mijn bak schoonmaken? Ik zat te denken om mijn potten leeg in de bak te laten staan en dan de bak vullen met water. Ik heb soil attack van aptus inmiddels binnen, is dat wat of gewoon met chloor of zo? Lijkt me niet zo fris voor de plantjes die er daarna weer in komen dacht ik zo.
 14. https://biogenetic.nl/winkel/mycorrhiza/ Dit bijvoorbeeld kun je dus samen met rhizotonic gebruiken? Poedervorm, en is dit ook oplosbaar in water? Wat gebruiken de forumleden hier het meeste? Biotabs bactrex kom ik ook veel tegen. (site Amazon vind ik beetje vaag, in het Engels)
×
×
 • Create New...