Jump to content

kees_

Members
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About kees_

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

138 profile views
 1. Update. De stekken van 7 maart, 27 maart in bloei gegaan, hebben zich nog aardig hersteld. Hier was wel 3 week voorgroeien voor nodig. De zaailingen van die zelfde periode doen het goed. 1 ervan is helaas veel te hoog geworden, deze was vanaf het begin al gestrekt. Zaailingen hoef je dus niet zo gek lang voor te groeien. (alle zaailingen in m'n hok heb ik als test er in) Ik had ook nog 10 stekken later gepoot van een vriend. Deze moest ik gelijk op 12 12 zetten en zijn uitaard niet heel groot geworden daardoor. Ook omdat de rv laag was, omdat de andere planten toen al bijna 4 week stonden. Achteraan heb ik ook nog 8 zaailingen. 2 daarvan zijn jonger dan de andere. Deze doen het goed. Conclusie: Ik heb géén pvc vefgiftiging. Ik moet al vanaf het begin de afzuiging EN inblaas zacht aanzetten. Bodemtemp. Niet te laag laten worden. Niet te veel water geven. Ik blijf ook de over datum rhizotonic verdacht vinden. Sinds ik nieuwe gebruik gaat het allemaal beter en krijgen de planten geen lichtgele blad meer. Juist nu zijn ze iets te donker. Iets minder voeding geven doe ik nu. 1,2EC incl. Ec kraanwater geef ik nu.
 2. Ik wist na 't schrijven van mijn verhaal dat je hier over zou beginnen haha. Scherp. Kweekruimte is een afgetimmerd ruimte op zolder. Wordt bijverwarmd uiteraard door kachel. Temp schommelingen komen hier vooral in de koude maanden door de actieve inblaas rechtstreeks van buiten. Dit ga ik dus aanpassen. Kastje staat op andere deel op zolder. En krijgt actief wat warmere lucht ingeblazen van de slaapkamer er onder. Zoldertrmp schommelt niet heel veel/ snel per dagdeel, maar het is daar gewoon niet heel warm omdat ik het niet verwarm. Temperaturen zijn nu wel heel goed te regelen. Die 10 gr drop was trouwens ook wel het meest extreme in het kastje. Toen was het overdag 7 graden of zo vorige week.
 3. Oké thanks. Die I blaas staat gedimt dmv mijn variac heel zacht in te blazen, met lucht uit de slaapkamer wat juist stabiel qua temp is. MN zolder koelde juist heel erg af nog met de koude dagen, dat gaat nu met deze temp. Perfect. Ik moet met de komende winter gewoon bodemverwarmertje hebben. 5 nieuwe zaadjes staan nu de 1e dag in de kast. Foto's volgen binnenkort. Ze zijn gister ontkiemt, vandaag nog niets boven. 2 in die turfpot jes. 3 in die tabletten. PH waarde van m'n kraanwater is zo rond 7 btw, wisselt nog wel eens. Ik zal binnenkort weer foto's van de m'n planten maken,
 4. Ff voor de zekerheid. Ik dacht dus spa geven ivm pH van 6.0. Je kan die peat pellets en potjes op stek aarde gewoon met kraanwater vochtig maken? Of wel afzuren? En in beide gevallen zonder voeding de eerste 2 week? En beter wel wortelstimulator? Vanavond ga ik weer paar zaadjes poten, liggen nu te ontkiemen.
 5. Wat zou in deze setting een makkelijke methode zijn om zaailingen voor te groeien? Nu dus de turfpot jes gebruikt, met stek en zaai aarde en alleen spa blauw water met een plantenspuit gegeven. Ze hadden 't wel moelijk. 2 dood gegaan. De rest staat, maar wel paarse steeltjes. Door ik denk te koude temperatuur. Dat had ik niet verwacht maar 't werd behoorlijk koud met lampjes uit. 15 graden min. Cocos tabletjes zijn me beter bevallen. Die zwellingen. Ook daar gaf ik de eerste dagen alleen spa blauw. Daarna met beetje voeding en rhizotonic. Is dit de juiste methode? Nadeel is dat je voor die tabletten niet een mooi stek tray hebt die in 't kastje past. Wat ik nu nog wil proberen is OF steenwolblokjes, OF die massieve turfplugjes. Ook met een 5tal zaden. Moet ik in beide gevallen deze inwateren met de juiste pH van 5,8? En vervolgens gelijk beginnen met voeding en rhizo of pas na paar dagen? In alle gevallen laat ik de zaden eerst 24 ontkiemen in een bakje spablauw water van rond de 22 graden. Uiteindelijk moeten er zo'n 50 stuks in het kastje. Met die steenwol stektay van de kleinste soort gaan er 77 in. Zijn deze plugjes iets te klein en kan ik beter voor de iets grotere gaan?
 6. Toch ff getest met de turfpotjes. Omdat mij het overpotten met deze potjes heel makkelijk lijkt. M'n vorige zaadjes heb ik in die jiffy cocos tabletjes gedaan dat is me toch beter bevallen. Toen stonden ze er na een dag na 't kiemen. Nu zaadjes zondag in water gelegd. Maandag was alle 10 ontkiemt. Toen in de potjes gedaan. Maar duurde heel lang voor er actie te zien was. Na 3 dagen. Nu staan ze er zo bij zie foto. Ik heb de eerste 3 dagen de lampjes 24uur aangelaten om op temp te blijven. Vandaag waren de lampen tussen 1 uur en 7 uur uit, en helaas de temp ook gezakt tot 14,5 graden. Met lampen aan tussen de 21 en 24 graden. Ik moet toch nog iets bij verwarmen. Okk kan ik niet goed inschatten of de potjes nu te nat staan. Ik sproei ze goed nat de bovenkant met pkantenspuitje. En de potjes dompelde ik 2x even een minuutje in water tot de helft. De turfpotjes drogen zoals lostchild al zegt wel snel uit. In de potjes zit stek en zaaigrond van pokon. Ik vind het met cocos tabletten makkelijker inschatten of 't te nat staat of niet.
 7. Low budget voor groei hokje. In de slang zit een buis ventilator als inblaas. Hij blaast koele lucht in vanuit slaapkamer. De deur staat op een kier. Afzuig voor geur is niet nodig. En juist afzuig voor temperatuur lijkt me ook niet nodig. De zolder temp schommelt nogal met overdag zo'n er op en snachts. De ventilator wordt gedimt door de variac. Variac had ik al. Totaal 3x spaarlamp tornado 24 watt. Met 'a just a wings' reflectorkappie haha. Pokon zaad en stekgrond gehaald. En hele kleine turfpotjes. Op deze manier wil ik 10 zaadjes uit kiemen en voorgroeien. Edit zijn de foto's natuurlijk.
 8. Update: de planten staan nu 9 dagen in bloei. Met daarvoor 3 week groei. Langzaamaan herstellen ze weer wat. De nieuwe scheuten zijn mooi groen van kleur, zowel stelen als blad. En ze groeien ook door. De 10 stekken achteraan zijn dus bij wijze van test in 't hok gezet, en ook direct op 12 uur 12 uur gegaan. Niet ideaal natuurlijk maar 't was niet anders. 1 van de 4 zaailingen heeft het moeilijk en is geel maar trekt ook weer wat bij. Kan niet helemaal plaatsen wat daar mis is gegaan in het begin. In het begin heb ik ze allemaal 't zelfde behandeld. De pot van de kleinste is wel het zwaarst. Dus wellicht te veel water. De 2e zaailing ziet er mooi uit maar is wat kleiner dan die andere 2. De 3e zaailing is gestrekt en had iets bruin steeltje vorige week. De 4e, grootste plant vind ik er heel mooi uit zien.
 9. Nee tl paste net niet dus net tornados besteld. En een buisventialror die ik ook nog met de variac kan dimmen. Mocht het nodig zijn
 10. Nou lees ik ook nog weer wat over verschillende licht kleuren voor zaden ontkiemen en zaailingen laten groeien. Resp. 9000k en 6500k. Is dit echt nodig? Moet ik voor de eerste 2 week juist de 9000k hebben of kan ik gewoon met 6500k uit de voeten
 11. Lichtbron phillips tornado 32 watt 6500k. Geeft 2255lumen. Zie bij bouwmarkt site een tl armatuur plus tl lampen voor 28eu. 2x18 watt. 3350 lumen. Wat is een goede keus voor max 2 week voorgroei? Ook qua warmte? Ik kan nu nog alle kanten op. In beide gevallen kan ik het aantal verdubbelen als het kastje vol kont te staan. Dus 2 tl armaturen of 2 tornado lampen. Iemand verder nog tips?
 12. De tornado lamp, vind ik oa bij de. Blokker. 23watt.daglicht kleur. Hoe gaat deze met de temp? Wordt deze een beetje warm? En om 5 zaadjes uit te kiemen heb ik aan 1 zat genoeg lijkt me, maar als ik straks een hele stek tray vol heb heb ik dan 2nofn3 lampjes nodig op die oppervlak van 40 bij 60cm? Die spaarlamp lijkt me nu wel ff wat fittingen etc heb ik liggen, genoeg.
 13. Keukenkastje zet ik op zolder, waar het swinters wel koud kan worden. Bodemtemp gelijk houden tijdens de groei voor zaailingen is heel belangrijk heeft een wijze man uit het oosten mij eens ingefluisterd, vandaar ik aan een matje zat te denken. Temp tussen 20 en 25 houden.
 14. Ja de afblaas is in het begin te groot ontworpen. Hij draaide op de climate controller minimaal 30procent nog veel te hard in de koude dagen. De variac kan hem nog verder dimmen, alleen nadeel is dat je de variac handmatig harder of zachter moet zetten, gaat niet met een temp meter. Ik dacht eens gelezen te hebben inblaas 1/3 tot 50 procent van de afzuiger. Dacht dus dat ik zo wel goed zat. Maar binnenkort zet ik de afzuiger dus weer op de climate controller. Dus dan draait het weer gelijk met elkaar.
×
×
 • Create New...