Jump to content

kees_

Members
 • Content Count

  89
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About kees_

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Haha sorry, ik laat quote achterwege. NEE ik wil juist niet te veel met de planten en watergeven etc bezig zijn. Ik zie echter dat ze 't niet goed doen. En ook niet veel verbetering in komt, vandaar dat ik dan steeds zoekende ben. En vergelijk ik 't met hoe het ging toen het wel goed ging, qua setup dan. En qua hoeveelheid watergeven. Van woensdag naar donderdag bijvoorbeeld werden de steeltjes weer wat paarse, en begonnen bladpunten ook bruin te worden. Dan wordt ik heel onzeker of het dus voedingtekort is, blokkade van iets, te koude lucht/bodem wat jij zei. Maar Bodemtemp is al nu bijna 2 week goed. Dus vermoed ik nu dat de luchtkwaliteit niet optimaal is, verse luchtinblaas dus. De actieve inblaas maar wat vaker ingeschakeld. En de deur nu op een kier. Ik kan ook nog lucht vanuit de slaapkamer halen, buisje rond 80mm is aanwezig, ik denk hier een buisventilator op te zetten. En dan de softbox die van buiten inblaast uitzetten. Stressen is het trouwens zeker. Wat wel positief is dat ik vanuit zaadje kweken wel veel leuker vind, vooral ze 't wel redelijk doen op 1 na. De grootste zaailing heeft inmiddels een groter blad dan de gemiddelde stek leuk om te zien. Geeft meer voldoening dan die stekken
 2. Oh wat ik dus nog niet heel goed begrijp met het spoelen, m'n grond is nu nog steeds redelijk vochtig als ik de potten zo weeg. En heb maandag rond de 500ml gegeven per pot Als ik water zou moeten geven tot de pot 20 procent of 10 water door moet laten dan wordt de pot toch sjeikenat? Om de hoeveel dagen geven jullie dan water? In m'n goeie rondes in een grote bak gaf ik om de dag wat water.
 3. Waarom bladvoeding en Epsom? Planten lijken een zwaveltekort te hebben als ik forums lees en ben dus bang om water te geven omdat de potten nog niet allemaal op gewicht zijn. Maar van de andere kant heb ik nu al 4 dagen weer geen water en voeding gegeven dus dat kan ook de tekorten veroorzaken uiteraard. Ik ben me er voor de rest terdege van bewust dat actieve inblaas van buiten niet perfect is in koude dagen. Inblaas staat trouwens wel dan op 30procent hoor. Maar toch. Ik kan dat nog wel aanpassen door niet actief in te blazen en de deur op een kier houden zodat dat uit lucht uitgezogen wordt als de afzuiger aangaat. Zal voor de Bodemtemp niet veel uitmaken, die is nu al 1,5 week zeer goed. Wel voor koude lucht wat over de plantjes waait. Ik zit er idd elke dag bovenop zoals jemerkt haha, ik wil gewoon weten wat er nou aan scheelt. Je hebt altijd de nijging om maar wat water te geven maar dat is ook niet altijd de oplossing. Maar ik laat de plantjes wel met rust hoor. De zaailingen waren inderdaad gestrekt omdat ik ze vooral de 1e 2 dagen ver van de 400watt mh lamp had staan. Toen streken ze. Dat doen ze de laatste dagen niet meer. Ik zal ze op een verhoging zetten zodat ze net zo hoog staan als de 11 liter potten. De zaailingen worden trouwens niet geel. Geen last gehad van de koude Bodemtemp? Of geen last van te veel of te weinig water ik weet het nog niet. Ja de goeie rondes was puur stekjes met liefde poten en bewateren met schema voeding. Precies 't zelfde als ik de vorige 2 slechte rondes ook deed. Ja je leert de plantjes er niet van kennen idd. Maar ik hoef ook niet af te studeren op dit hoor haha. Zoals 't er nu nog bij staat, wat vermoed je nog waar ze te kort aan hebben dan?
 4. Mozaikvirus? Dat ga ik ff Googlen haha nog niet veel over gelezen. Blijven de planten dan ook zo achter in groei? Temp blijft nu automatisch wat hoger door de buitenyemp max 28 gr min. 21 dus komt goed mocht dit 't zijn. Locatie was idd al wel goed, daarom vermoedde ik ook iets wat niet vaak voorkomt. Pvc vergiftiging e. D. Weet ik veel. Maar dat is 't ook niet heb ik uitgesloten. Ik ga me er in verdiepen. Thanks.
 5. Zijn er ├╝berhaupt nog mensen die met me meelezen of heeft iedereen de hoop al verloren haha. Inmiddels bladvoeding met Epsom gegeven. De planten zien er per dag slechter uit. De stelen heel erg paars. Lichtgroene blad, en nu ook verbrande bladpunten. Hoort dat ook bij zwaveltekort? Nu lijkt dat meer op zink te kort. PH heb ik wel steeds goed gehad. Maar omdat ik dus niet vaak water geef, is die te hoog opgelopen kan dat? Las ik tenminste. Zal ik dan toch vaker water moeten geven? Ik weet het echt niet meer. Ook deze ronde wordt in elk geval nix meer. Maar ik moet er nu echt achter zien te komen wat er mankeer in mijn hok. Dit ellende is niet alleen van een paar dagen 1 if 2 iets te koude bodem. Uiteraard helpt het niet zoals lostchild uitlegde, maar er is meer aan de hand. Toen ik nog goede rondes had, draaide mijn afzuiger wel altijd door, en dacht mijn in blaas ook deels. Dat is nu wel anders zoals al geschetst door mij. Kan het zijn dat ze niet genoeg vrisse lucht krijgen?
 6. Wat ik me nog afvraag, nu ik voor 't eerst op potten kweek. Stel ik zou eens willen spoelen, dan moet er 20procent water onder uit de potten lopen. (klopt toch?) Nu is er tijdens mijn watergeefbeurten nog niet een druk water uit de pot gelopen. Wat ik me dus afvraag, hoeveel water moet je wel niet geven om te spoelen, en worden de potten dan niet ook veel te nat? De potten drogen nu al maar amper bij mij. Zou ik niet iets vaker (nu afgelopen maandag voor 't laatst) moeten water geven en dan wat minder veel?
 7. https://www.royalqueenseeds.nl/blog-bitterzout-een-natuurlijk-element-voor-het-kweken-van-gezonde-cannabis-n837 Bitterzout als bladvoeding gebruiken? Kan er nooit minder van worden staat in het artikel.
 8. Als het geen zwaveltekort is, wat kan 't dan wel zijn? Stikstof tekort is gele bladeren onderaan. Dat is nu niet het geval. Of toch gewoon nog veel te nat?
 9. Voeding tekorten en oorzaken en oplossingen vind ik heel moeilijk, en heb ik me ook nooit mee bezig gehouden.
 10. Ik zit nou met het ertikel m'n planten te bekijken. Ook na vandaag weinig actie. Wel weer meer wortels onder de pot. Ook 1 van de zaailingen heeft worteltje uit de 7 literpot. Potten zijn ietsje lichter geworden. Niet veel. Allemaal tussen de 4,3 en 4,6 kg. Qua bladprobleem, tjah van veel wel wat. Maar grote gros heeft hele lichte, kleine, nieuwe blaadjes, bovenin dus, lichtgroen, en veel paarse takjes en stammetjes. Zwaveltekort als ik zo op forums lees. Wat denken jullie? En komt dit tekort door de koude bodem dus? Minimumtemp afgelopen 24 uur 19 graden, max 23. Moet ik gelijk actie ondernemen tegen een vermoedelijk zwaveltekort? Zit dat ook in bladvoeding?
 11. Leuk artikel. Kwam ik al eens tegen tijdens het zoeken bij vorige ronde. Toen vermoedde ik stikstof tekort. Wat nog mooie had gewezen was wanneer er bij elk bladprobleem ook een soort van oplossing of zo bij stond. Daar zoek je dus verder naar op andere sites.
 12. Oh en in de zelfde ruimte heb ik ook met 2 lampen 850gr gehaald, en 1,3 met 3 lampen, zelfde setting. Winter of zomer maakt niet uit. Nog lang geen gr per watt natuurlijk, maar was er wel tevree mee.
 13. Okey dat strekken komt me wel bekend voor inderdaad van eerdere rondes heb ervaren. De blauwe MH lampen gaven de stekken toen altijd mooie grote bladeren (toen het nog goed ging in m'n ruimte ) en nadat ik over ging op de Hps gingen de planten strekken. Zou 't een optie zijn dan om in het vervolg voor te groeien met 400watt hps? Heb dimbare evsas namelijk. Voordeel dan ook wanneer 't tijdens de bloei te warm wordt ik kan switchen naar de 400watt lampen. (even hardop denkend) Ja ik zit idd in de nok, en je aannames kloppen . Maar temp schommelingen hoef ik niet te zoeken door wind op het dak of schommelende temperaturen door cv (staat nooit aan) op de kamers er onder. (zeer zeer goed geïsoleerd huis) temperatuur schommelingen moet ik zoeken door mijn actieve (die zelden aanstaat) inblaas van buitenaf. Maar doordat de afzuiger af en toe wel vaker aangaat trekt hij toch koudere lucht van buiten. Maaaaaarrrrrr, de vorige twee matige rondes, daar gingen JUIST de planten die dichter bij de inblaas stonden wat beter dan de overige. Gek he. Maargoed, nu ik gister wel wortels zag onderuit de pot ben ik wel ietsje positiever geworden. Nu ook de Bodemtemp goed blijft, wat kan ik verder nog doen om ze goed te verzorgen? Ik heb nog bladvoeding van Hy-pro wat ik denk vanavond of morgen te spuiten. Doen? En de zaailingen ook of die niet? Hoe vind je de zaailingen trouwens gaan lostchild, heb ik nog nooit gedaan namelijk. Heb zelf 't idee dat ze wat lang slungelig zijn. Exact 2 week terug was het nog een zaadje.
 14. Aangezien veel potten al doorgegroeid wortel heeft, trek ik nu geen stek meer uit lostchild, straks pak ik 1 met al goeie wortels er aan haha zou zo de zijn.
 15. 19.9 is toch wel goed voor de Bodemtemp trouwens? Vanaf daar loopt hij op naar max 23 gr. Deze laatste week.
×