Jump to content

Braafhart

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Braafhart

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands
  1. Laatste poging dan maar: http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/70151613/ 275m³/u, filter makkelijk te plaatsen. Goed idee? Waarom (niet)?
  2. http://www.priceofweed.com/prices/United%20States/Colorado.html Als ik het zo zie zijn de prijzen al genormaliseerd: $7 per gram lijkt me niet overdreven. Als je gaat kijken in de buurstaten is het daar allemaal duurder.
  3. Ik kan er in komen dat je vooraleer met serieus kweken begint met zaden die vaak méér dan €5 per stuk kosten, je een beetje gaat klooien met die goedkope rommel. Als er niets van komt, is dat niet zo erg. Jammer dat de heer agent geen onderscheid maakt.
  4. Ik heb een dergelijke opmerking ook gekregen toen ik hier registreerde, maar ik verzeker je: geen email gekregen waar dit in staat, ook niet in de spamfilter. Misschien eens kijken naar de software van dit forum wat er mis is, want de mensen verwijten dat ze iets niet doen wat ze niet kunnen weten, daar kom je niet mee verder. I know:
  5. Zijn de filters zoals Can of Rhino ook verkrijgbaar in doe-het-zelf zaken? Of is dit soort filters enkel bij growshops te krijgen?
  6. Euhm... Dit snap ik niet... 20% meer is dus eigenlijk te veel, +50% is voldoende (maar moet sneller vervangen worden). Kan je daaruit besluiten dat een nog grotere filter nog langer mag blijven?
  7. Lijkt me ergens normaal in een markt die wordt opengegooid over een product waar de emoties hoog over kunnen oplopen. Vergelijk het met een IPO op de beurs: de eerste dag maakt het aandeel meestal bokkensprongen (vooral tijdens de technologiezeepbel was dat hilarisch om te zien). Vraag en aanbod zijn niet in verhouding en aangezien wiet niet groeit in 16 dagen is het nog te vroeg voor conclusies. Blijft de prijs op €12,6 per gram, zal dat ongetwijfeld meer kwekers kweken, wat de prijs weer zal doen dalen. Belastingen, ja, maar in de USA valt dat allemaal nogal mee in vergelijking met ons. BTW in Colorado ligt tussen de 2,9% en de 8% (er bestaat daar geen federale BTW en zelfs per stad kan dat verschillen en ik vraag me af of er effectief BTW geheven wordt aangezien federaal cannabis nog illegaal is) en tot $200.000 ligt de inkomstenbelasting ongeveer op 20% en zelfs bij hogere inkomens zal dat rond de 33% liggen. Prijsstijging van die aard kan dus enkel door aanvullende taksen waar ik geen weet van heb (bv. accijnzen) of door marktwerking komen. Dus nog even afwachten... En wat betreft de bijkomende regeltjes en eventuele pestbelastingen: teveel regels en belastingen en wij Belgen doen zoals we altijd gedaan hebben: ons daar niets van aantrekken. Maar dan heb je wel een keus...
  8. http://rt.com/news/turin-cannabis-legalize-italy-613/ Dus geen legalisatie, maar er is een motie aangenomen waarbij het Italiaanse parlement gevraagd wordt dit te doen om medische redenen.
  9. Op federaal vlak blijft cannabis wel illegaal. Hoe zal Amerika die spagaat blijven volhouden? Van de federale overheid mag het niet, van de deelstaat mag het wel. Dat zal alvast wel een aantal leuke juridische precedenten geven.
  10. Ik vind dat er altijd zo weinig commentaar staat bij slechte berichten als dit. Nochtans lijkt het mij zeer leerrijk voor beginners zoals ik (en misschien ook gevorderden) om lessen te trekken uit fouten van anderen. Stank dus. Er staat niet bij of er koolstoffilters in beslag genomen waren. Zouden er grote kwekerijen als deze zijn die het wagen zonder filter te werken? Blijft dus over: a) te oude filter te kleine capaciteit c) ??? Welk advies?
  11. Euhm... 6 kg per hectare per jaar? Is dat niet een wat laag rendement?
  12. http://www.telegraaf.nl/buitenland/22153860/__Uruguay__land_van_het_jaar___.html Dat zegt alleszins The Economist omwille van de legalisering van cannabis en de goedkeuring van het homohuwelijk.
  13. Niet zo fijn, maar misschien een opportuniteit. Heeft iemand een idee over wat zal volgen? Proces?
  14. Lessen te trekken: 1) Oogsten voor de boer het doet 2) Afval opruimen (bierblikjes) Ik vind het ook wel erg raar: als de boer de planten vernietigd, doet de politie een heel ander dansje. Huh? Hoe lang duurt dat, zo'n maisveld leeg halen? Gewoon even de rest doen en dan pas de flikken bellen. En dan liefst nog de volgende dag, zodat de kweker nog een laatste kans heeft (al zou ik het niet durven om dat nog te gaan ophalen).
×
×
  • Create New...