Jump to content

Damper

Members
  • Content Count

    51
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Damper

  1. Ik heb hier trouwens ongebruikte tornados liggen mocht je nog geïnteresseerd zijn. 5x groei en 5x bloei. Ik kreeg alleen maar onzin biedingen op marktplaats.
  2. Hoi , leuk project heb je! Je kan ook eens naar mijn posts kijken in de ruderalis sectie. Ik geef dus geen extra voeding met water, maar gebruik wel een veel grotere pot dan jij, waar wel extra voeding in te vinden is, maar niet te snel.
  3. Even een wat betere overzichtsfoto hier. Ik heb al een aantal volledig verdroogde blaadjes weggehaald en nu lijkt er voor het eerst ook wat haartjes in te drogen, maar echt in de beginfase. Had verwacht dat dat veel sneller zou gaan. Nu weet ik zeker dat ik vorige planten veel te vroeg heb geoogst. Deze nog even laten staan toch?
  4. We zijn weer even wat verder en inmiddels staat ze er zo bij:
  5. Bedankt voor je info, ik ga er eens naar kijken. Ben wel huiverig geworden na laatste misbaksel, denk dat ik deze plant met rust laat en eventueel over mijn volgende na ga denken. Ze staan er wel mooi bij nu met dit weer (vol achter glas maar wel airco op 25 graden)
  6. Ik weet dat ie een beetje nat staat, maar ik ben soms ineens een paar dagen weg, zo krijgt ze tenminste altijd (voldoende) water.
  7. Zo staat de tweede Northern Light er nu bij, nu met het oude recept zoals vorig jaar. En een betere PH meter.
  8. Ik heb naar je posts gekeken, ze staan er goed bij! Welke bloeivoeding geef jij? Vind het lastig om te vinden in je posts. Ik denk dat het doseren vooral belangrijk is.
  9. Zijn er mensen hier die een autoflower wél bijvoeden tijdens bloei? Ook als deze in zo'n grote pot staat? Ik had namelijk, vooral bij de Royal Jack, het idee dat ze wat miste...of kan dat niet?
  10. Deze keer weer Janeco lightmix met wat vaste voeding van royal queen seeds er doorheen. Werkte bij de vorige twee planten prima. Dus dat maar weer gedaan. Het ontkiemen in een koffiefilter is tot nu toe 100% goed gegaan, waarom zou ik daar van af stappen? En wat de voeding betreft; Ik wilde dikkere toppen, dus ik dacht tijdens bloei extra te voeden, maar is waarschijnlijk niet nodig nee. Maar je probeert eens wat.
  11. Ze ging het echt niet meer redden....werd na een paar dagen helemaal drama. Gisteren weer een nieuw (in koffiefilter uitgekomen) zaadje geplant. Ook (semi) professionele PH meter aangeschaft, PH klopte ook niet van het vorige water. Nu met (veel) betere grond. Hier zit ook al veel meer kalk in, duidelijk zichtbaar.
  12. Wel graag jullie advies, mocht iemand dit probleem herkennen..... Ik twijfel tussen te veel voeding of verkeerde PH (of combi van die twee)
  13. Ik ben even een paar dagen weggeweest en zie dit nu ik thuis kom. Wellicht toch teveel voeding? Of de PH waarde van het voedingswater is teveel afgeweken van de 6. Moet zeggen dat ik het niet meer heb gecontroleerd na toevoegen van de voedingstablets, wellicht een beginnersfout.
  14. Dat is een hele goede tip! Bedankt. Echter had ik daar al over gelezen, dus ik had het voornemen de voeding apart erbij te geven, met de hand, als extra. De blumat zal toch geen water geven als de kluit vochtig genoeg is, dus geen over bewatering. Ik heb de voeding van Royal Queen Seeds (tablets) gekozen, oplossen in water en maximaal 10 dagen houdbaar, dus sowieso niet geschikt voor een (grote) watervoorraad. Hierbij nog even update; Wat groeit het toch snel zeg! Wel (weer) last van rouwvarenmuggen, vorige keer waren de gele plak vallen zeer effectief, dus nu herhaald.
  15. Bedankt voor de positieve reacties. Ik heb inmiddels wel wat bloeivoeding besteld, hopelijk op tijd binnen want er ontstaan al bloeiharen.
  16. Hoi ik ben weer begonnen aan een kweek. Deze keer northern light, schijnt wel wat meer te ruiken maar goed ik vind het niet vies en mijn vrouw gedoogd het. Wederom begonnen met zaad (lag al een jaar in de koelkast, moeder natuur is fucking geweldig) in nat (5,5 - 6 PH) koffiefilter, na 1 dag was er al een worteltje. Geplant in pokon (mediterrane)moestuingrond + dosis easy boost van royal queen seeds. Moest wel met pincet de zaadhuls weer handmatig verwijderen, denk dat de luchtvochtigheid te laag is (30-40%) voor een kiemplantje. Misschien volgende keer een koepeltje eromheen zetten. Vorig jaar gebruikte ik nog light mix + de easy boost, dus nu iets meer voeding in de grond. Ik had wel het vermoeden dat de vorige plant wat meer (bloei) voeding nodig had gehad achteraf. Water (5,5 - 6 PH) wordt druppelend toegediend middels blumat, dan kan ik ook nog eens een paar dagen weg als ik wil. Ze staat op een perfecte zonhoek, de hele dag in de zon als die er is. Klimaatcontrole; Het wordt niet warmer dan 26 - 27 graden max. Paar keer per week een paar uurtjes lang een licht briesje indirect van de ventilator. Eerste foto is van 5 mei, laatste van vandaag.
  17. Ik kon nergens een marktplaats vinden op dit forum, vandaar dat ik het hier post. (Als het niet goed is, alvast mijn excuses) Ik had dus -ooit- het idee om met kunstlicht te groeien maar heb uiteindelijk voor zonlicht gekozen en dat werkt prima voor mij. Helaas had ik wel al van alles ingekocht. Waaronder dus 10 hoge kwaliteit spaarlampen. De 6500k lampen zijn 23 (103) watt en de 2700k lampen zijn 32 (150) watt. Ze zijn dus nieuw, en kunnen nog veel lichturen geven. Ben je geïnteresseerd stuur even een pm. Bedankt.
  18. Ik denk dat ik -achteraf- ook wel iets te vroeg ben geweest. De toppen hadden denk ik wel beter kunnen ontwikkelen. Maar zoals gezegd het is mijn eerste plant ooit, en ik heb stiekem al geproefd en het is een heerlijk wietje (ik verdamp en krijg echt alle smaken goed binnen) dus ben wel tevreden. Nu goed drogen en curen. Hier nog tips over?
  19. Ik heb haar inmiddels gechopt. Ze hangt al te drogen, heel wat van de bloeiharen waren ingedroogd. Dus maar geknipt en opgehangen in kast met pc afzuiging. Misschien iets te vroeg, maar veel, bijna allemaal de trichomen waren echt melkachtig. Ik wilde juist niet de cbd erin
  20. Het vergelen van de onderste bladeren begint nu echt. (er hangen ook gele plakvallen) Volgens mij nog steeds normaal gedrag voor een plant aan het eind van z'n Latijn zit. Ik probeer te zoeken naar amberkleurige trichomen, maar die zie ik nog niet.
  21. Nog even geduld dus. Heb trouwens wel weer last van die varenrauwmuggen, probeer de meeste te vangen met gele plak vallen. Maar lukt niet helemaal. Ze kunnen volgens mij niet zo veel kwaad, toch? Meer bij jonge plantjes ivm wortelgroei?
  22. Nu komt de grote vraag, wanneer oogsten? Ik lees dat autoflowers slecht aantonen wanneer ze er klaar voor zijn en dat zelfs bepaalde toppen eerder rijp zijn dan anderen waardoor je soms in delen oogst. De trichomen bekijken is het beste advies, lijkt. Ik heb geprobeerd hier foto's van te maken want ik vind het namelijk heel lastig. Ten eerste zou ik dikkere toppen willen (uiteraard) maar misschien moet ik het hier mee doen. Dus ik ben wel bang te vroeg de schaar erin te zetten. Hebben jullie tips/advies? (edit: owja, ik zit nu bijna exact op 2 maanden 30-4 kwam ze boven de grond. Deze soort zou 10-12 weken moeten doen dus volgens voorschrift zeker nog 2 weken, beetje verrekend dus)
  23. Bedankt voor je reactie en je compliment. Ik hoop ook dat ze nog ff lekker doorbloeit. Ik had wel eens gelezen dat je kleine topjes kon wegknippen om meer energie naar de grotere toppen te laten gaan. Maar bij een autoflower te veel stress dacht ik al.
  24. Weer een paar weken verder, ze begint nu echt meerdere toppen aan te maken, er is niet echt één hoofdtop. Ik lees wel eens over knippen in de bloei om mooiere en betere toppen te krijgen. Is dat aan te raden bij een autoflower? Dit ivm stress? Nog even een foto van hoe ze er nu bij staat:
×
×
  • Create New...