Jump to content

groene_muts

Members
  • Content Count

    60
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About groene_muts

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  1. Nou, ben wel blij om te lezen dat de melk niet zo goed werkt, had namelijk net een flesje Silinal binnengekregen en was al ijverig aan het vernevelen geweest. Mij is het nog niet zo opgevallen dat de toppen met meeldauw minder zijn dan de andere, maar zal er eens op gaan letten. Heb nog getwijfeld of ik het zou behandelen maar ik wilde toch het zekere voor het onzekere nemen. Wel een beetje te laat merk ik nu, maarja, niks meer aan te doen.
  2. We zijn de lastigste niet foto's zijn inmiddels verplaatst.
  3. groene_muts

    Kweek 2007

    foto's kweek 2007
  4. //EDIT ivm onnodig quoten. Klik/lees/leer HIER aub. Mag ik ff lastig doen? Ik weet niet of het aan mijn pc of beeldscherm ligt, maar als ik topics probeer te bekijken waar plaatjes op staan uit de gallery, duurt het eindeloos voor het allemaal geladen is. Het gaat met horten en stoten en steeds moet je weer kijken waar je gebleven was met lezen. Laat staan het bekijken van de foto's zelf. Ik post in heel veel forums en overal gebruik ik photobucket of mijnalbum om plaatjes in te voegen. Zo kan ik sommigen meerdere keren gebruiken op een simpele manier, zijn ze direct verkleind, wat ook de leesbaarheid bevordert en zit ik niet aan mijn quotum wat hier en daar geldt. Mijn foto's laat ik gewoon op photobucket staan, kijk maar naar mijn topic van twee jaar geleden, daar staan ze ook nog keurig op. Maar het belangrijkste argument vind ik toch wel het langzame laden van de plaatjes. Waar dat aan ligt??? Misschien aan de grootte. Ik vind het zelf in elk geval knap irritant en helemaal als het mijn eigen topic betreft. Dus ik ga ervan uit dat, als ik de plaatjes netjes in de mappen laat staan, ik ze ook gewoon zo in mijn berichten mag plaatsen?! Zo niet, dan hoor ik het wel.
  5. Zonder chemische of andere toevoegingen... we gaan het weer proberen. Alleen de compost en ander tuinafval gooi ik er af en toe bij. Twee jaar geleden is dat prima gegaan (zie mijn handtekening). Dit jaar tien zaadjes geplant, ze waren wel van vorig jaar nog en dat hebben we gemerkt. Dit was wat er uit al die tien zaadjes te voorschijn kwam: Dit afdankertje gaat naar mijn vriendin op het balkon (de verhoudingen liggen hier al net als bij Kezus lol), ik weet nog niet eens of het een man of vrouw is dus ik had het gehad met zaadjes. Paar weken terug dus vijf stekjes gaan halen (doe maar net of ik niet weet dat dat niet mag, nooit bij nagedacht dat je tot in lengte van dagen kunt zien dat het een stekje is geweest 1) aan de steenwol en 2) aan het ontbreken van kiemblaadjes maar oké) en die staan na een opwarmperiode in de volle grond. Zelfde plekje als twee jaar geleden, kan iemand zich nog mijn grandioze idee van een klimophaag herinneren waar de planten vrijwel direct overheen groeiden?? Inmiddels staat er een hek van 2 meter hoog en zijn we druk bezig om dit begroeid te krijgen met diezelfde klimop. Gaat iets beter werken denken we zelf. Camera is nog altijd even belabberd maar toch maar een soort van close-upje De rest van de moestuin is ook klaar, verder heb ik tomaten, andijvie en paprika. Niet dat jullie dat wat boeit denk ik maar dan weet je wat er binnenkort aan de linkerkant gaat verschijnen. Twee jaar geleden heb ik de buurman van 70 maandenlang kunnen wijsmaken dat het Spaanse Paprika's waren (zijn vrouw die Groei&Bloei leest wist allang beter). En hij maar kijken of er wat aan kwam te hangen. Inmiddels is hij wel op de hoogte en hebben we het over de dahlia's. Ben bang, als zijn vrouw niet het alleenrecht op de tuin had, dat er aan de andere kant van de schutting ook allang vijf planten hadden gestaan, zo fascinerend vindt ie het Wordt vervolgd... als er wat te melden valt tenminste
  6. Leuk verslag, dit ga ik volgen. Ik ben ook van de no-nonsense kweek, twee jaar geleden alleen met eigen compost gewerkt en dat werden prachtige plantjes. Ik had ook een paar van die strekkende plantjes, maar die zijn er prima bovenop gekomen. Succes! Enne... wat is dat voor verdeling bij jullie; 27 plantjes voor jou en eentje voor je vriendin? 'Mocht' ze ook een stukje van je kostbare tuin hebben? Lach me dood als dat de mooiste plant wordt
  7. Heyyy waarom krijg ik geen email bericht?? Bedankt allemaal voor de reacties, ik ben weer een stuk wijzer. Ga er straks ff mee aan de slag!
  8. Ik wil dit jaar weer vijf plantjes in mijn tuin gaan zetten, maar ik heb geen zin om maandenlang te turen naar mannetjes en niet zeker te weten hoeveel planten ik over houd. Maw; ik ben dus op zoek naar 5 feminized zaadjes. Ik had via www.dutch-passion.nl vijf stuks gevonden voor 37 euro excl. verzendkosten. Heeft iemand ervaring met deze site of weet iemand wellicht een ander adres??
  9. Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Ik vond het vorig jaar leuk om een fotoverslag te maken dus ga dat dit jaar weer doen. Vorig jaar was de eerste keer, van mijn fouten en foutjes heb ik geleerd (ik zal geen losse bladeren meer in de bloei proberen te zetten bijvoorbeeld, grin), maar vooral van jullie feedback heb ik veel opgestoken. Vorig jaar had ik Hollands Hope en Early Girl. Van de twee EG kwam meer dan van 3 HH, dus HH hoeft voor mij niet meer zo. EG bleek bij mij niet zo early; half november heb ik lopen oogsten. Gelukkig hadden we een prachtige herfst maar dat was een uitzondering dus daar gok ik dit jaar niet meer op. Ik heb bij de Growshop hier een zakje African Haze gehaald, gemengd dus een grote verrassing wat er uit komt. Ik ga dit jaar beginnen met vijf plantjes in plaats van zeven vorig jaar, heb geen zin in gedonder namelijk en bovendien heb ik geen plaats voor zeven. Ik ben van plan van elke plant één tak in bloei te zetten op een gegeven moment en dan haal ik de mannekes er vanzelf uit. Als ik dat bijtijds doe, heeft de rest nog de tijd om door te groeien en haal ik vast nog een aardige oogst binnen. Net zoals vorig jaar vind ik het nog steeds een sport om dit met zo weinig mogelijk middelen te doen, dus het enige wat de dames te eten gaan krijgen is compost en regenwater. Ik ben een voorstander van biologisch tuinieren en dat geldt voor zowel mijn tomaten als voor de andere 'groente'soorten Nog geen foto's, de zaadjes zijn net aan het ontkiemen op een keukenpapiertje (ben wat laat begonnen maar dat halen we nog wel in). Ik sluit het bakje met zaadjes op een keukenpapiertje trouwens gewoon af met een plasticje, dan hoef je niet steeds water te geven wat je vervolgens weer vergeet en het gaat lekker broeien met het zonnetje erop. Werkt perfect! Duim voor je eigen plantjes en voor die van mij! Tips zijn nog steeds meer dan welkom!
  10. Zo, lang niet geweest hier *kijkt om zich heen en ziet een andere inrichting, mooi geworden* Ik ben ein-de-lijk klaar met knippen (ben niet fulltime bezig geweest hoor, gheghe, maar tis me toch wel tegengevallen. Vandaag weggebracht. Mooie prijs gekregen: € 1,80 pg Was ik toch niet ontevreden mee. Had ruim 500 gram in totaal van 5 planten dus was wel redelijk kassa voor een uitprobeerseltje Zit te twijfelen; wil dit jaar wel weer eigenlijk...
  11. ps: Sorry, kheb echt geen beter toestel... Scherper krijg ik ze niet.
  12. BUMMMMMMMMMMMMMMMP Lang niet geweest Mijn planten zijn nog flink gegroeid, uiteindelijk bleken er twee mannetjes tussen te zitten en hield ik vijf dames over, had slechter kunnen gaan. De toppen worden ook al aardig wat, probleem is alleen dat het slechte weer volgens mij parten gaat spelen. Eén plant staat er bar slecht bij, alleen de toppen zijn nog groen maar de rest is eigenlijk zo'n beetje allemaal geel. De rest begint ook al, hoewel niet zo erg. Opvallend is dat mijn drie HH's volop in de bloei zijn en dat de twee "Early" Girls tergend langzaam beginnen. Eindelijk begint er iets te komen wat op toppen lijkt, maar vol zijn ze nog lang niet. Volgens mij ga ik dat niet meer redden dit jaar Wat denken jullie? Wat moet ik met die gele plant doen? Alvast te drogen hangen of nog even wachten? En ik las ergens dat iemand de plant in zijn geheel ophangt (vanwege de suikers die dan beter in de wiet kunnen trekken). Wat raden jullie aan?? Dit is dus mijn ellendigste plantje:
  13. Het zijn allemaal toppen van één plant Hij zit gelukkig op een gunstige plek idd, volgens mij wordt degene ernaast weer een vrouwtje maar dat weet ik nog niet zeker. Hoezo natspuiten en in een vuilniszak? Is het gevaar al zo groot dat er stuifmeel vrij komt dan? Ik had hem eigenlijk gewoon bij de stam willen afknippen, van onderen (staat aan de buitenkant) en lozen.... Waar weet ik overigens nog niet hahaha... Iemand een recept?
  14. Jaaaaaa lol, was ik dus ook al achter, dat dat niet werkt. Ik heb het experiment dus ook heel snel opgegeven En nu zie ik dus idd bij mijn vollegrondsplantjes wat verschijnen. De eerste duidelijke is volgens mij een kerel Kunnen jullie ff meekijken? Wat zal ik dr mee doen? Omhakken??
  15. Thanx nog voor je uitleg Lola, wask nog vergeten te zeggen Ze groeien hier ook lekker door: Ik heb maar es bedacht dat ik ga proberen het geslacht te bepalen, dus om 6 uur kissie erop en om 11 uur kissie eraf. Ik ben nu een paar dagen verder en ik moet zeggen dat ik het nogal een gedoe vind, dus kweet niet of ik het volhou, maar zo had ik het neergezet: (weinig tijd ) 7 plantjes keurig op volgorde en de gemeente helpt ook mee: de chemische box bleek met vuilniszakken beplakt perfect geschikt om over het zaakje heen te zetten Baksteen is tegen het omwaaien (maar dat snappen jullie vast wel eigenlijk...)
×
×
  • Create New...