Jump to content

Ernie63

New Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Ernie63

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Iemand ervaring met de led lampjes van ledspectrum? Ik vind die spectragevallen gruwelijk duur. Hoeveel watt is het beste voor 1 m2/ 4 planten?
  2. Gewoon met led doen. Enige nadeel is 's winters dat je misschien te weinig warmte hebt (kacheltje erbij). Led is best betaalbaar als je ook naar de stroom kijkt tenminste. 600W led voor 600 euro bijvoorbeeld is veel krachtiger dan 600W hps.
  3. Je kunt het beste kiezen voor leds in de juiste kleurenratio. Die zijn in labs al voor je bepaald als het meest geschikt voor wietplantjes. Dan is de kans op succes veel groter. Voor geïnteresseerden heb ik wel wat meer tips, op verzoek dan.
  4. Die plantjes gaan prima. Als led optimist ga ik er ook mee beginnen binnenkort als ik een lamp heb gekocht. Weet iemand nog een goed adresje? Niet te duur dus.
  5. Dat ziet er heel goed uit. Prima promotie voor led. Persoonlijk adviseer ik de lamp iets lager (20-30 cm) te hangen, dan gaat het harder. Hangt natuurlijk wel van de lenshoek af. Nadeel van een rechthoekig paneel is dat het licht ook rechthoekig uitstraalt. met 1 lamp kan dat lastig zijn.
  6. Boeren zijn per definitie conservatief (de meeste, niet alle). Kweken met led is niet moeilijk. Schaf wel een ledlamp aan met de juiste kleurenmix voor wiet. Die mix is vastgesteld in laboratoria dus je hoeft zelf niet te pielen. Dan gaat het uitstekend. Let er wel op dat je niet te weinig vermogen gebruikt. Er zijn al heel voordelige aanbieders te vinden van betaalbare lampen. Degene die zegt dat led niets is, leeft nog in 2008. De ontwikkelingen staan niet stil. Tegenwoordig is led een prima alternatief met vele voordelen. Maar eigenwijze mensen hou je altijd. Net als ouderwetse. Als iemand advies nodig heeft, gewoon even reageren.
  7. Let er op dat je wat rode led's vooral 660nm rood hebt alsook een beetje 630nm rood. Heel goed dat jullie experimenteren met de kleuren. Er zijn ook speciale kant en klare lampen welke speciaal voor wiet zijn. Let hier op want peterselie gebruikt iets andere kleuren en ratio dan tomaten etc.
×
×
  • Create New...