Jump to content

jowiet

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About jowiet

  • Rank
    zomaar een lid
  1. Zou het niet zo kunnen zijn, dat het mooie weer en de vele zonne-uren van dit jaar gezorgd hebben voor een late bloei?
  2. Mijn eerste gedachte was, ik probeer te stekken en laat ze in de winter binnen overhouden. Dan volgend voorjaar van deze plant weer stekjes maken.
  3. Ja de moederplant was met de bloei begonnen. Maar kan ik die plantjes op een of andere manier de winter doorhouden? Moet ik mischien de bloei verwijderen?
  4. Ik heb +/- een maand geleden de onderste takjes van mijn wietplant gestekt om te kijken wat het werd. Ze leven! Drie stuks, zijn 5 cm hoog en hebben scheutjes gemaakt, bovendien aan de onderzijde vd potjes is de wortelgroei te zien. Nu het vreemde : ze hebben kleine witte topjes! Wat kan ik ermee? Naar binnen halen? Wie helpt????
  5. Sorry, ik ben een leek en heb dit jaar voor het eerst 2stekken geplaatst. Ik heb ze begin mei in potten gedaan van ca 5 -8 ltr met gewone potgrond. Door de bovenlaag heb ik wat gedroogde koeienmest gedaan. Verder hebben ze een keer per week wat vloeibare mest gekregen, die geschikt was voor de overige bloemen, zoals geraniums. Op een gegeven moment heb ik ze ook nog speciale tomatenplanten- voeding gegeven, die ik bij de Aldi tegenkwam. Het zijn nu geweldige planten met een doorsnede van een mtr en een hoogte van 1.80 mtr. Ik vraag mij af of vaak niet overdreven wordt met het hele (dure) voedingsverhaal. In de natuur zou ze het ook moeten doen met wat er toevallig aanwezig is. Maw ik heb ze normaal verzorgd zoals mijn bloemen en tomatenplanten. Of ik heb gewoon geluk gehad tot nu toe. Overigens kan mij iemand vertellen wat de wiet gemiddeld in de koffieshop kost?
  6. Inderdaad heel leuk; wat anders dan dat primitieve ding, dat ik eerder ben tegengekomen.
  7. jowiet

    je weed

    Wat is de gemiddelde prijs in de coffeshop voor wiet?
  8. Vanmorgen is er bij mij een tak afgebroken. De top was nog wit. Ik heb alles fijngeknipt en voor de eerste keer wietboter gemaakt op basis bain-marie. Na het proces had ik vd 200 gr oorspronkelijke boter nog maar 170 gram over. Of boter bevat water, dat is uitgedampt of ik heb verlies gehad bij het filtreren. Mijn vraag: bij een recept van 200 gr boter moet ik dan die 170 gr aanvullen met 30 gr. of moet ik de oorspronkelijke 200gr nemen en dus maar 170 gr effektief? Wie helpt? Bij voorbaat dank.
  9. jowiet

    THC Boter

    Tip: na het maken van de boter moet je hem even in een bakje doen en dan smelten (au bain marie of in de magnetron) . Vervolgens laat je hem gewoon staan in de koelkast.. zodra hij gestolt is kan je mooi met een stukje wc of keukenpapier het laatste bladmateriaal aan de onderkant eraf vegen, dat zakt namelijk allemaal naar beneden.. Zou het erg zijn als er een geringe vervuiling aanwezig is? M.i. zal je dat in de cake niet meer terugvinden? Wie heeft hier ervaring mee?
  10. Bedankt voor het bericht. Ze zijn ongeveer 1m80 hoog in de potten. De planten hebben een doorsnede van +/- 1mtr. Ik heb ze staan gehad onder een lichtdoorlatend afdak. Ze zijn gepot in gewone bloemenaarde en als mest hebben ze gehad gedroogde koemest , vloeibare plantenvoeding en zelfs speciale mest voor tomatenplanten. Volgens insiders staan ze er prachtig op. Groetjes
  11. jowiet

    THC Boter

    Sorry, ik ben leek. Van het afval vd wietplanten wil ik wietboter maken. Ik kom diverse recepten tegen van koken in water met toegevoegde boter of afval direct in gesmolten boter. Wat zijn de voor- en nadelen en moet je hier alleen de topbladeren voor gebruiken of alle bladeren?
  12. Bedankt voor de tip. Zelf heb ik nog nooit iets gebruikt en heb daar ook geen behoefte aan. Het gaat mij erom hoe ik haar kan helpen. Roken is voor haar geen optie. We zullen dan voorlopig dan ook maar doorgaan met dit experiment. Wat ik wel nog kwijt wil, is het volgende: Ik ben altijd fel gekant geweest tegen het gebruik van verdovende middelen. Toch heb ik dit voorjaar 2 plantjes aangeschaft om te kijken hoe die het zouden doen onder mijn nieuwe afdak. Mijn vriendin was daar fel op tegen. Naar eer en geweten heb ik toen ook nooit over deze toepassing nagedacht. Toch hogere machten in het spel..........?
  13. Mijn vriendin heeft vroeger polio gehad en wordt momenteel geteisterd door het zgn postpoliosyndroom. Helse pijnen waarvoor geen werkende medicijnen beschikbaar zijn. Ten einde raad heb ik een coffeeshop bezocht en wat space-cake voor haar gekocht. De aanbevolen dosering was:"probeer een kwart plak en na een uur evt nog een kwart plak" Ze nam een kwart plak en na een uur vroeg ik: "voel je al wat?", waarop zij zei: "wat zou ik moeten voelen?" Daarop heeft ze nog een kwart plak genomen. Na ca anderhalfuur kreeg ze een lachkick, die maar niet overging. Ze is daarna ongeveer 2 dagen vrijwel pijnloos geweest. Ze heeft daarna bij hevige pijnen een kwart genomen en is de dag erna vrijwel pijnloos, echter wel zonder lachkick. Dus we hebben weer wat hoop. Groetjes
  14. Ik heb voor de eerste keer 2wietplanten buiten gekweekt. Een plant zat vol met groene en in mindere mate met bruine rupsen. Ik heb ze met een houtbeitel verwijderd; het waren er zeker wel 100! De plaatsen herken je aan de uitwerpselen van de rups. Als je veel zwarte punten op de bladen ziet, dan ga erboven maar zoeken. Het is een heidens karwei en deed dat meerdere keren per dag. Vandaag is het de eerste keer, dat er geen meer gevonden heb.
×
×
  • Create New...