Jump to content

overdoos

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About overdoos

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Bedankt voor jullie reactie! TMV zag ik al ja, maar ik dacht dat er nog iets mee aan de hand was. Ik heb de onderste takken van de plantjes anderhalve week geleden weggeknipt, kan ik nu nog meer takken wegknippen waar geen bloemen op zitten en waar toch weinig/geen licht komt? En kan dat nu nog? (zit al 15 dagen op 12/12)
  2. Hoi allemaal, Ben een kweekje gestart met de volgende setup: DR120 met 5 x pp Filter: Onbekend, denk 700m3 Afzuiger: buisventilator, denk ook 700m3 Potten: 15liter Medium: Plagron light mix Lamp: 600w Voedingslijn: Canna Temp licht aan: max 28,5 Temp licht uit: min 19 Stekkies zijn bij binnenkomst ondergedompeld in een pvp badje ivm spint, 5 dagen later nogmaals bespoten van boven en onder. De eerste 3 a 4 x heb ik gewoon kraanwater gegeven met rhizotonic. Daarna ben ik overgegaan naar spa blauw flessen omdat mijn ec en ph meters nog niet binnen waren. Ergens rond dag 10 groei heb ik ze getopt en van onder de zijtakjes weggehaald (dieven?). Ze zitten nu op dag 15 12/12 Nu kamp ik al een tijdje met het volgende probleem (zie fotos) Weet iemand wat dit is? Ook omdat dit de eerste keer is dat ik heb getopt en gedieft, kunnen jullie mij vertellen of ik dat goed heb gedaan?
  3. overdoos

    Nieuwe ronde

    Nieuwe ronde
  4. Toppie!! Een vriend van me heeft ook 2 hasjplantjes in de tuin staan en die gaan ook als kool. Ik blijf je volgen!!
  5. Hey amnees, Dit hokje heeft 11 lampen x 600w. ze hangen op ong 80/90cm hoogte. inblaas = 2500m3 en afzuig = 2450. De inblaas haalt de lucht direct via het raam maar ik heb voor het raam nog een muur gebouwd van mdf planken zodat het vacuum is en de inblaas niet de lucht uit het hok zuigt maar echt direct van buiten het raam komt. verder heb ik 1 staande ventilator die de lucht het hokje van ong 3x3,5 een beetje verdeelt. Temp is zo rond de 30 graden snachts en 28/29 overdag ivm warme zomerdagen. LV ligt zo rond de 30%/55%. Foto's van de setup zal ik later vanavond even toevoegen. @Timmy, ik ga dat wel even proberen, kijken of ik morgen nog een flesje ergens kan halen, maar hoe kan ik daarna zien of het helpt?
  6. Pff, zit nu al in week 6 en het word alleen maar erger!! De toppen willen ook niet aandikken in vergelijking met de andere 2 hokken. Ik weet nog steeds niet wat het is, en ik krijg ook zoveel mogelijke oorzaken dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Ik denk overigens dat het niet door het watersysteem komt want ze krijgen zeker wel genoeg voeding/water. Hier maar even wat nieuwe foto's mischien dat jullie er wel iets mee kunnen. Iemand?
  7. overdoos

    bladproblemen week 6

    bladproblemen week 6
  8. Heb vandaag een vat aangemaakt met ec 1,4 en ph 6,2. ze hebben ongeveer 900ml gekregen, kijken wat er gaat gebeuren.
  9. Ik zuur gewoon af met PH- pro van canna. Ik ga gewoon proberen om de ec weer op te bouwen dan. Bedankt voor jullie hulp.
  10. @Peperfreak, dat zou heel goed kunnen maar ik heb het probleem niet bij alle planten, slechts tussen 2 hoeken van 1 ruimte en dat zie je ook heel duidelijk als je van bovenaf kijkt. Zal ik anders de volgende keer gewoon afgezuurd water geven zonder voeding? @Zeldzame, wat is laag? volgens het schema van canna dien ik deze tussen de 5,8 en 6,2 te houden?
  11. Hoi Chassie, Ik kan me niet herinneren dat ik iets van plastic heb staan in het hok behalve de pvc folie wat wel gewoon UV werend is, of hoe dat ook genoemd mag worden. Dit is dus van de growshop afkomstig en niet van de Hornbach. Chassie, ik denk echt dat er in die hoek teveel voeding vrijkomt via het waardoor het een beetje tussen de potten blijft hangen, zou dit dan niet door het licht moeten verdampen? En als dit gebeurt blijft er dan iets over op de droge ondergrond wat dit mischien kan veroorzaken? Ik zit nu namelijk op dag 21 12/12 en heb tot gisteren een ec van gemiddeld 1,8 aangehouden, echter toen ik dit gister zag heb ik een lichte vat aangemaakt met ec 1,4. PH zit altijd tussen de 5.8 en 6.2 @twindaddy80, het klopt dat veel van de planten 3 of 4 vingerige bladeren hebben maar dit komt denk ik omdat ik ze om de 2 dagen even moet storen als de lichten uit zijn om te kijken of alles goedgaat tijdens het watergeven en om de planten een beetje na te kijken. Meer info: Aarde: plagron light mix Ik gebruik en hanteer het schema van Canna, incl alle toevoegingen, ben verder nog niet aan pk13/14 begonnen.
  12. Hoi, Ik ben dus nieuw hiero, heb zojuist een topic geopend maar bedacht me net datik me eerst moest voorstellen. Bij deze dus
  13. Beste kwekers, Ik heb een hok draaien met de volgende specs: Temp: Licht aan: 29 (32 max) Licht uit: 25/26 (29 max) Aangezien ik het vermoeden heb dat het irrigatiesysteem de oorzaak hiervan is wil ik het toch zeker weten. Het systeem lekte bijna op elke hoek en een aantal hiervan zijn gefixt dmv andere PE stukken (zwarte ipv die groene). Nu heb ik het gevoel dat de achterste 2 hoeken heel erg veel lekken aangezien ik in die hoek zoiets kan horen, wat dus betekent dat de ene kant wellicht teveel voeding krijgt en de andere kant te weinig? Ik heb maar even wat fotos van de bladeren bijgevoegd en ook een tekening van het watersysteem. Overigens zijn het pptjes en zit ik nu op 21 dagen 12/12. Graag hoor ik van jullie wat het probleem kan zijn en of ik genoeg informatie heb gegeven. Groet, Overdoos. UPDATE: Foto's toegevoegd.
×
×
  • Create New...