Jump to content

~criador~

Full member
  • Content Count

    616
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About ~criador~

  • Rank
    ballenman

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    in de kelder
  1. NFT Nutrient Film Technique.
  2. Wel kiki, dat hoop ik ook normaal groei ik 4à5 weken met zaad en dan heb ik ongeveer zoiets De witte knotsen zijn bubbelgummer zaadplanten. hopelijk lukt dit weer (liefst nog beter)
  3. Het enige wat ik kan bedenken is dat de ballen niet genoeg gespoeld zijn en dus nog wat teveel p+k bevatten. Anders is alles identiek aan de vorige ronde, en die zijn ook traag gestart. Alleen weet ik niet hoe traag want ik heb het niet bijgehouden.
  4. Zoek de plantjes Dat is het eerste wat ik doe als ik het hok binnenkom, plantjes tellen. Ja ze zijn echt mini
  5. Hey markie. Veel groei heb ik idd ook nog niet gezien. Maar dit is standaard hier. de eerste weken gaat alles traag en dan is er geen houden meer aan. En die 1200W... ja? gewoon omdat ze het kunnen hebben en vooral tegen de strek. Ook houd ik mn temp zo beter onder controle, ik betaal liever elektriciteit voor een lamp dan voor een kachel. grt.
  6. Goeiemiddag. Weer tijd voor een update. Niet dat het echt interesant is in dit stadium van de groei. De ph is nog steeds 5.6, ec is ondertussen opgelopen tot .98. heb de planjes nog wat dieper geplaatst, nu zitten ze net kopje boven de ballen. Hier en daar een verbrand puntje, vermoedelijk van toen ik het gaatjesfolie verwijderde. Toen waren ze nat van de condensdruppels en met 2x600W erboven vinden ze dat blijkbaar niet lekker De laatste foto is om te tonen hoe ongelijk mn bak belicht word door de spiegelkappen. Toch maar eens nieuwe kopen zeker?
  7. Gebruik je gezond verstand en je komt er wel. Ze zijn nog klein maar staan er erg mooi bij. grt
  8. Op welke manier heb je dan wel hash proberen te maken? blijf toch spijtig, volgend jaar beter. grt
  9. Als mijn planten volop groeien en bloeien ga ik ook tot 40 à 45 cm van de plant en dit met een 600 watter op 110% Op voorwaarde dat de plant het aankan natuurlijk. nu zijn zn plantjes 3 cm hoog...
  10. Ik zeg niet dat het niet mag... Maar dat durf ik gewoon niet. zoals je zelf al aangeeft minder stress is beter. (voor mens, dier en plant) Soms zak ik 5cm soms 10. gewoon zien wat je plantje kan verdragen. Zo perfect zijn mijn kweekjes ook niet maar ik doe mn best. grt criador.
  11. als ze echt goed geworteld zijn kan je je lamp op een cm of 40 hangen. wat je best kan doen is dagelijks een beetje zakken en niet van 80cm naar 40 in 1 ruk. je moet het vooral zelf leren inschatten en zien wat je plantjes je vertellen. edit: als het echt nog maar net ontkiemde plantjes zijn zou ik de lamp nog even op 80 cm laten hangen voor een paar dagen en dan langzaam zakken. veel suc6. grt
  12. Dus als ik het goed begrijp ben je nu op dag 44 als je rekent van het moment dat ze zijn gekiemd. Je zit nu op dag 20 12/12 en de groei is er bijna uit. Ze hebben dus 24 dagen op 18/6 gestaan en voor 16 stuks op? 1m2 en dit was dus te veel. Nu is mijn vraag, wat zou je de volgende ronde doen? 16 stuks 14 dagen laten groeien of 9 stuks 24 dagen laten groeien? grt criador
  13. Zo, weer tijd voor een update. 28 van de 30 zaailingen hebben hun plaats ingenomen in de ballenbak Eerst was het plan om de turfpotjes met perliet op zn geheel in de bak te plaatsen. Dit is veranderd, de zaailingen uit het perliet gehaald en rechtstreeks in de ballen. Waarom? weet ik niet. Lijkt me beter. Waarom? weet ik ook niet. En omdat 29 foto's meer zeggen dan 29000 woorden... Nog even een overzicht van de hele bak, niet dat er al veel te zien is maar toch ph5.7 ec is opgelopen van 0.40 tot 0.98 zonder dat ik er iets aan heb gedaan. Dus even samenvatten: zondag 11/11/12: Zaden in vochtig keukenpapier gelegd. (angezuurd water ph 5.5) maandag 12/11/12: Zaden in vochtig perliet geplant ≈ 5mm diep. (water + wortelcomplex + 1/10 dosis groei ph 5.7) donderdag 15/11/12: Zaailingen uit het perliet gehaald en in de hydrokorrels geplant. vrijdag 16/11/12: En Criador zag dat het goed was.
×
×
  • Create New...