Jump to content

nameinanka

Members
  • Content Count

    87
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About nameinanka

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik was er even een weekje tussenuit. Ik zal snel weer even foto's maken, al begint de bak pas nu langzaam echt op sterkte te komen. Waar het er eerst op leek dat alles aan het vergelen was, is dit nu weer redelijk aan het terugdraaien. Ik verwacht dat dit komt door het maerl kalk en het ijzerchelaat. Nu even kijken of de bak over een paar dagen weer zo in balans is dat er weer groei is, deze heeft namelijk even stilgestaan. Omdat de eerste BB-autoflower er al heel vroeg in stond, lijkt dit mijn kleinste plantje ooit te worden Numero 2 is net ontkiemd en laat zijn eerste blaadjes zien, staat ook al in de bak
  2. Wekelijks een scheutje rhizotonic of een ander zeewier extract kan al een heel eind helpen tegen pythium in een hydrobak en natuurlijk voldoende zuurstof.
  3. Ik volg je handleiding niet, mijn bak staat nu ongeveer een jaartje. Ik vond het onnodig om aquaponics opnieuw uit te leggen aangezien jij dat al goed gedaan hebt Heb je zelf ook een systeem draaiende?
  4. Nadat mijn planten afgelopen week langzaam de bladeren begonnen met vergelen de bak bij gevoed met wat maerl en ijzerchelaat. Bij aquaponics bakken die nog aan het opstarten zijn gebeurd het vaak dat er in het begin voedingstekorten aandoen, dit heeft voornamelijk te maken met het nog stabiliserende (schommelende) PH. In het begin is het vaak voornamelijk ijzer, dat door een te hoge of lage PH niet goed opgenomen kan worden door de planten. Ijzer zorgt voor de vorming van bladgroen, vandaar dat het langzaam vergelen hiermee samen lijkt te hangen. Maerl is een zee-algenkalk met veel sporenelementen en extra magnesium en zorgt tevens voor een goede stabiele PH in de bak waardoor stoffen als FE2 beter opgenomen kunnen worden. (volgens mij verkoopt plagron het als calcium kick). Omdat Fe2 (de voor planten opneembare vorm van ijzer) snel wordt omgezet in Fe3, vandaar chelator gebonden ijzer. (volgens sommigen helpt een hand roestige spijkers ook)
  5. Balen dat de afgelopen weken het zonnetje maar niet wil doorbreken. Setup kan praktisch hetzelfde zijn bij aqua en hydroponics, met als grote verschil dat je vissen in het voedingsvat gooit ipv voeding.
  6. Plantje leeft nog steeds en staat te bloeien. Zie steeds meer witte haren ontstaan en de calyxen opzwellen. Omdat deze waarschijnlijk veel te vroeg is ontkiemt, is het plantje ieniemini geblezen. Ik verwacht dat dit puur met de kou te maken heeft. Ik heb er nu een 2e autoflower ingezet om te kijken of deze groter wordt (net ontkiemd in het midden van de bak). Onderhand is er wel vanalles ontkiemd en gaan groeien in de aquabak. Blijkbaar gaat er wel wat goed. De peperplant (het grote geval) was met pot en al van het balkon gedonderd, deze had dus ook een lelijke knak. Maar bij wijze van experiment heb ik deze erbij ingezet. Verder is er nu boven gekomen: Rucola Grootbladige basilicum Koriander Spinazie Veldsla Dille Bieslook Eens kijken of de boel over een paar weekjes helemaal dicht gewoekerd is. Betz, Denk je er wel aan dat het water voorbehandeld is, of dat je bak al een weekje of wat loopt. Anders worden ammoniak en nitriet nog niet omgezet en drijven je vissen binnen de kortste keer. Ik heb mijn eigen bak opgestart met biobac voor vijvers en een zwaar verdunde compostthee. Het heeft uiteindelijk bijna 3 week geduurd voordat de bak geactiveerd was en actief ammoniak omzet. Je kunt dit ook meten dmv een vijverproef voor no2, no3 en ammoniak. Heb je je bodem al gestart met een bacteriecultuur?
  7. nameinanka

    Aquaponics

    Aquarium + hydrobak = aquaponics
  8. Cool, ik ben momenteel hetzelfde aan het opzetten, maar dan in DWC vorm.
  9. Nice! Ik ben momenteel ook met een arduino een soortgelijk projectje aan het opzetten. Ik weet niet of het de bedoeling is, maar op 420magazine hebben ze er een groot topic over. http://www.420magazine.com/forums/do-yours...troller-22.html
  10. Duren jouw dagen 28 uur? 20 uur donker 8 uur licht... Gewoon lekker in de vensterbank laten staan die auto's. Zonder licht groeit je plantje ook niet, en teveel licht is geen probleem voor die autoflowers. Misschien moet je je ook eens inlezen, autoflowers in de bloei omdat ze weinig licht krijgen??
  11. Als je een beetje technisch bent kan je kijken naar een arduino, kan je het zelf opbouwen. Anders moet je naar jachtcamera's kijken, die maken aan de hand van een IR sensor foto's.
  12. Durf ik zo niet te zeggen, maar er is zat info over algengroei te vinden (biobrandstof-onderzoeken e.d.) Het verschilt ook per plant soort. Maar vertel anders wat meer over je project, moeten de wortels 24/7 verlicht staan? Of alleen op bepaalde momenten dat je de wortels wilt bekijken? Heeft het licht een doel of is het alleen ter inspectie?
  13. Wauw, wat een onzin in een post. Hoe kan je zeggen dat de wortels geen last hadden van een doorzichtig flesje als je er geen verduisterd flesje ernaast had staan als controlegroep (x7)? Blauw licht penetreert minder diep in water??? http://www.natuurkunde.nl/servlet/supportB...upportId=877176 Het is zelfs zo dat ze bij aquarium (led) lampen geen tot weinig gebruik van rood licht maken omdat dit nauwelijks doordringt in water en dus weinig nut heeft. Het is gewoon een feit dat wortels minder groeien als ze verlicht worden, dat algen (harder) groeien bij verlichting (welke kleur dan ook). Er zijn zelfs theorieën dat zodra er licht op je wortels valt, de plant zich gaat wapenen tegen droogte door zijn stomata te verkleinen en minder te transpireren. Ofterwijl, vreemde conclusies/aannames...
  14. Bijvoeden wil ik trouwens met kelp / rhizotonic proberen aangezien de vissen hier weinig last van zullen hebben. Aangezien de kweekbak onder een perspex koepel staat, lijkt het me interessant om te kijken of de plantjes in de bak via mist/damp via de bladeren te voeden zijn. Dus een hele fijne mist met daarin kelp / rhizo opgelost door de bak laten lopen. zie ook: http://malebits.com/lifestyle/home-and-gar...ic-foliar-spray http://www.weekendgardener.net/organic-fer...erbs-010801.htm Hier verder nog wat leuke informatie: http://theaquaponicsource.com/2011/03/02/p...aponics-system/ Ik zal deze week even goede foto's gaan nemen van het systeem, de bak en de plantjes in de bak.
×
×
  • Create New...