Jump to content

Cedric33

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Cedric33

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Kun je het bij de sloot niet op een lange goot pompen? In de goot hoeft de zwaartekracht alleen zijn werk te doen (wel af laten lopen, romeinen wisten er ook raad mee) en met een buis moet ie ook nog tegen andere krachten pompen of heb ik et mis?
  2. Cedric33

    BIER!

    Ah nice, bier! En zelf ook nog ff met de kluskunsten patsen, nice
  3. Aan de linkerkant komt de onderste binnen vanaf het stopcontact, die gaat door naar rechts waar 3 draden uitkomen; 1je lust door naar links, en de andere 2 naar 2 lampen. De linker 2 bovenste draden gaan naar 2 lampen toe... Eh ze zitten bij elkaar omdat ik anders niet zou weten hoe ik de stroom moet splitten :S Is er een betere manier om de stroom te verdelen over 4 lampen?
  4. Ja probleem is idd dat ik de stap al heb gemaakt, fittingen en lampen liggen idd al thuis. Maar goed, da's een andere probleem, voor mij is het soms beter om te beginnen met iets want anders begint er helemaal niets Commentaar op de foto? Moet ik de zakdoekjes pakken? P.S. In ieder geval gelukt om die foto te plaatsen, da's ook nog wel een gedoe om dat uit te zoeken :S
  5. Cedric33

    cedric

    foto's
  6. @djp: bedankt voor je pb @emtee: die adereindhulzen, hoe sleutel ik dat in elkaar, vooral het splitten naar verschillende lampen. Is dat nog steeds 2/3 draden in elkaar draaien, daar de eindhuls omheen zetten en dan in een kroonsteentje? of is er een andere manier waarop je split, met 1 eindhuls per draad? Ik zal die VD draad gaan gebruiken als ik een degelijke kast ga gebruiken, waarin ik niet elke dag aanpassingen hoef te maken. '5 euro dingen van de Gamma geven snel de geest.' --> tja, wat moet ik zeggen, guilty as charged Tja, waarom geen tneon / schakelkast? Ben er een beetje dom ingerold, maat van mij verwaarloosde een plantje gigantisch en ik dacht leuk, projectje! Dus tijdens het lezen en wat vragen stellen staat er 1 white widow in de kamer, met een tweetal spaarlampjes. Nu weet ik dat spaarlampjes gezelligheidsdingen zijn, dus met nog 4 erbij dacht ik dat dat nog wat beter zou komen (nog maar 4 totaal aangesloten). Maar goed, als je van 2 naar 6 gaat, wordt het al wat serieuzer (vindt ik) en interessanter maar ja zonder kennis of gevoel voor kennis (je weet niet wie je moet geloven e.d.) zijn er altijd nog vragen. Nu ik er dus ben ingerold, en ik zeer beperkte financiele mogelijkheden heb, heb ik geen keus om door te gaan met de spaarlampen. Maar ik wil het wel leuk, veilig, leerzaam houden. Dus... ik denk dat ik een nieuwe schakelklok binnenkort ga halen. Als ik een foto maak van hoe ik mijn electro in elkaar heb geprutst, kunnen jullie daar commentaar op leveren? Misschien moet er wat beter, of doe ik iets niet veilig.
  7. Hokje zelf gebouwd? Ik schuif alvast maar weer aan bij nog zo'n tneon kweek, succes d'r mee!
  8. Nou lees ik veel dingen wat betreft electro e.d., en omdat ik er zelf weinig vanaf weet toch maar weer es een vraagje. Is het nou zo dat een relais vooral gebruikt moet worden bij hogere wattages? Ik lees nl. wel eens dat microgrows helemaal geen relais gebruiken, hebben ze die niet nodig, is het beperkte aantal lampjes dat ze hebben totaal niet bedreigend? En waar waakt de relais voor? Kortsluiting? Als er iets gebeurt, en er is geen relais, waar treedt de brand dan op, meterkast, stopcontact, lampen zelf? En bijvoorbeeld ik heb een 100watt aan spaarlampen hangen, is een relais dan al noodzakelijk? Opeens realiseer ik me dat ik nog meer electro vragen heb, ook maar ff d'r bij plempen dan. - ik heb nu 4 20watt CFLs aangesloten via kroonsteentje op 1 kabelsnoer die op een timer zit. Stekker --> kroonsteen --> 2 lampen + doorlus naar ander kroonsteentje --> nog 2 lampen (is dit een veilige setup?) - bovendien is de bedrading 'los' , ik heb de uiteindjes tot spiraal gerold en die in met mekaar in de kroonsteen gezet, is dit wel veilig? Alvast bedankt, ik heb wat dingen proberen te zoeken maar ben niet overal uitgekomen
  9. Zo, ik schuif hier ook maar even aan, en ga eerst ook maar even je andere verslagen doorbladeren. Succes! Zo, ik schuif hier ook maar even aan, en ga eerst ook maar even je andere verslagen doorbladeren. Succes!
  10. bedankt voor je reply lostchild, ben als een blinde in de elektrowereld dus beetje hulp is welkom Ik ga dus dan inderdaad maar lucht door de filter blazen ipv zuigen, zo'n joekel van een filter past al snel niet meer.
  11. Hmmm, nou die zelfdoe oplossingen is wel leuk, maar dit ding is niet duur en scheelt weer werk. http://www.wietforum-shop.nl/wilco-carbon-filter-250m3.html D'r staat 250m3 in link, maar tis er een van 100m3 volgens site. Nu vraag ik me af, ondanks dat deze boven de afzuigcapaciteit van de afzuiger komt, is het mogelijk om voldoende door het filter te trekken ivm de kleine ruimte van het hok? Of zal ik toch een grotere afzuiger moeten zoeken? :S
  12. Ik wordt er helemaal kribbig van dat elke keer als ik dingen ga opzoeken ik nooit aan het eind een conclusie heb. Het lijkt wel alsof ik lees en lees en lees, maar daarna denk van joh, ik moet nog meer lezen. Om maar een combinatie te maken van lezen en doen, probeer ik alles maar in een topic neer te plempen zodat mensen mij misschien kunnen sturen of bepaalde ideeen die ik heb te ontkrachtigen of bevestigen. Waar ik al lezende achter ben gekomen is dat ik tot nu toe moet letten op diameter van het ding, en de m3/hr volgens mij. Met een kastje van 40x80x60 vraag ik me af of zo'n klein ventilatortje als hier beneden het kan trekken. 90m3 afzuig capaciteit, tig keer meer dan mijn kastje. Vraag ik me wel af of zo'n dingetje wel nog genoeg kracht heeft als er ook nog een filter voor hangt. http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_n...amp;navi=oben_2 Nu maar eens even kijken naar filters, ik heb namelijk wel wat profi filters gezien die redelijk geprijst zijn. Maar eigenlijks wil ik eens kijken of het NOG goedkoper kan. Als iemand iets weet dan zou ik het graag horen, maar nu eerst zelf maar eens zoeken.
×
×
  • Create New...