Jump to content

tsjerk

Members
  • Content Count

    78
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About tsjerk

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. @Groen Gif: Dank je! Ik heb het idee dat de soorten die wij nu kweken al polyploïd zijn. Dit omdat er vanuit feminised zaad kans is op mannetjes en herma's, wat aangeeft dat er mannelijk DNA in zit. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij als je een diploïde vrouw aseksueel zaad laat maken zou er geen kans op mannelijke bloeivormen moeten zijn. Ik ga er maandag of dinsdag eens naar vragen op de studie.
  2. Kunnen jullie hier misschien iets meer over vertellen, over die triploïdie? Waar hebben jullie deze zaden vandaan? Weten jullie zeker dat deze planten triploïd zijn? Polytaxy kan namelijk ook een andere mutatie zijn. Ik heb er net vandaag een topic over geopend. http://www.wietforum.nl/plodie-feminised-seeds-t78846.html
  3. Maar ik ga me er toch eens meer in verdiepen, het is de cocaboeren in zuid-amerika ook gelukt door genetische manipulatie hun planten 3 keer groter dan normaal te krijgen. Nu zal mij dat niet zo één twee drie in mijn kamertje lukken voor wiet planten, maar misschien met wat verbeterde technieken in de toekomst en een werkplek in een laboratorium moet er binnen tien jaar misschien wel wat te doen zijn.
  4. Ik heb er wel naar gevraagd maar hij zei dus dat het afhangt van de cel waaruit de embryo's ontstaan. Hij had al vrij snel door dat het om wiet ging, maar hij wist het voor deze plant specifiek niet. Het is een soort genetische manipulatie ja, maar niet in de zin van reageer buizen en enge mutanten etc. Ik weet er het fijne niet van maar volgens mij kun je polyploïdie bereiken door het jonge plantje te behandelen met bepaalde stoffen. Je kunt het genetische manipulatie noemen, maar dan in de zin dat het kruisen van plant/hond/koeien soorten dat ook is. Je veranderd de genetische eigenschappen van het organisme, maar enkel met genen die deze zelf al had. Alle graan producten die nu in de supermarkten liggen zijn op deze manier verkregen, de opbrengst is nu eenmaal veel en veel hoger.
  5. Je hebt denk ik gelijk, wiet planten worden volgens mij op dit moment beperkt in de hoeveelheid licht die ze krijgen. Maar wat je zegt over de meerdere toppen gaat volgens mij niet op, als je het op grassen toepast (graan) vormen ze grotere vruchten, niet meerdere. Maar het doet er niet zoveel toe, grassen zijn monocotylen en wiet planten dicotylen. Monocotylen zijn nu eenmaal een stuk "simpeler". Edit: Wietplanten worden op dit moment volgens mij beperkt door de hoeveelheid licht die je ze kunt geven, niet de hoeveelheid die ze krijgen. Komt op hetzelfde neer maar het eerst komt meer in de buurt van de waarheid. Maar mijn vraag over de ploïdie van feminised seeds staat nog steeds, weet iemand of deze haploïd of diploïd zijn?
  6. Hallo allemaal, Vandaag had ik college over de ploïdie van planten, wat wil zeggen het aantal chromosoom paren dat ze per cel hebben. Normaal gesproken is heeft een plant een ploïdie van 2n, dat wil zeggen van ieder chromosoom twee stuks. Nu is het zo dat wanneer je feminised seeds maakt door de moeder plant onder stress te zetten daar of haploïde nakomelingen of diploïde nakomelingen uit voort komen, afhankelijk van de cellen waar de embryo's uit ontstaan. Nu mijn vraag; weet iemand wat het geval is bij feminised hennep zaden? Het is namelijk zo dat ze de opbrengst van veel soorten graan sterk verhoogt hebben door de ploïdie te verhogen, tot zelfs 3n. Dit geeft in graan een opbrengst verhoging tot soms wel 300%. Weet iemand hier of hier wel eens onderzoek naar gedaan is in wiet planten? Edit: Ik bedoelde 6n voor graan, dus hexaploïd. Edit 2: Als iemand hier informatie over heeft hoor ik het graag, maar na wat lezen denk ik niet dat dit echt te doen is met dicotylen.
  7. Het is een tijdje geleden, maar hierbij toch weer een update:
  8. 1e kweek, zie ook kweekverslag. 600w HPS. Canna coco in 11l potten. voeding zelf gemaakt.
  9. Hey Boshoer, Ik lees je reactie nu pas, bedankt voor je reactie. Het klopt dat er wordt aangeraden om meer kalium/fosfor te geven in de bloei, ik heb mijn planten nu 4 dagen geleden op 12/12 gezet en ga morgen voor het eerst PK 13-14 meegeven. Ik heb een extra vat voeding aangemaakt met enkel PK 13-14 met dezelfde EC en pH mijn normale voeding. Morgen ga ik om te beginnen deze PK 13-14 1:10 mengen met mijn normale voeding. Ik moet nog even rekenen hoeveel ik uiteindelijk mee wil gaan geven, maar om te beginnen lijkt dit me wel mooi.
  10. Ze groeien lekker! Alleen kwam ik net iets geks tegen.... Ik heb ze nog steeds op 18/6 staan, maar nu zag ik dit: Dit is toch een bloeiverschijnsel? De vrouwelijke wel te verstaan? Zijn er mensen die dit ook wel eens hebben gehad? Het is inmiddels dag 31 vanaf het moment dat ze in de grond zijn gestopt als zaadje. Dus ongeveer dag 29 als je het ontkiemen niet meerekent.
  11. Wat zijn de maten van je potten? Dus hoogte/breedte/diepte? Dan kun je uitrekenen hoeveel er echt in gaat. Ik had hetzelfde met een 50liter zak cocos van Canna, het zal aan het inklinken liggen wat Emtee ook zegt, maar ik kreeg 4 gamma emmers tot het 9 liter streepje gevuld.
  12. @Groen Gif: Ik denk niet dat mijn plantjes op dit moment teveel stikstof krijgen. Ik ben inderdaad met het verhogen van het stikstof begonnen voordat ik meer zuur ging gebruiken, ze werden ook groener voordat ik meer zuur ging gebruiken, maar ze zien er nu goed uit dus ik hou het lekker zo. Ze groeien als kool! Dikke stammen en grote groene bladeren, niets meer te wensen. Op het moment dat ze de bloei in gaan ga ik langzaam meer fosfor en kalium geven in de vorm van PK13-14. Dus bijvoorbeeld eerst 90% NPK 7-4-3 / 10% NPK 0-13-14 en dat langzaam opbouwend zodat ik wel dezelfde EC behoud maar toch omhoog ga in fosfor en kalium. De EC gaat tegelijkertijd natuurlijk wel omhoog met de gebruikelijke 0.1 per week, of totdat ze tekenen van verbranding gaan tonen. @Kliko, Dank je, hopelijk heb je hier iets aan. Ik zal het vanaf nu in mijn kweekverslag vermelden als ik iets doe met de voeding, maar behalve dat ik begonnen ben met NPK 5-4-3 en en nu op NPK 7-4-3 zit valt er naast dit weinig te melden. We zullen aan de eindopbrengst zien wat ervan komt. Als je iets in deze gaat doen hoor ik ook graag jou resultaten.
  13. Beste mede-forumgebruikers, Naar aanleiding van het topic over biologische voeding van Boshoer wilde ik hierbij mijn ervaringen met het chemische geven van voeden met jullie delen. Ik heb het idee dat er voor dit topic wat minder belangstelling zal zijn dan voor de biologische tegenhanger maar informatie moet verspreid worden, dus bij deze. Ik heb mijn samenstelling gebaseerd op de de Canna Cocos voedingslijn en deze een beetje aangepast. Canna Cocos heeft een NPK waarde van 5-4-3, mijn plantjes bleven hier een beetje gelig bij dus ik heb er 7-4-3 van gemaakt. Deel A: Ca(NO3)2 (zal altijd als het hydraat voorkomen, maar ik maak het uit Ca(OH)2 en NH4NO3, dus dit is makkelijker rekenen). 27.51g Mg(NO3)2x6H2O 22.10g Aanvullen met water tot 100ml (Ik weet dat je eigenlijk moet aanvullen tot 100g, maar dan zou ik grammen in plaats van milliliters moeten meten tijdens het maken van de voeding, en het komt op bijna hetzelfde neer) Deel B: MgSO4x7H2O 6.15g NH4H2PO4 0.63g K2HPO4 2.25g KH2PO4 5.16g Micronutrienten mix 10ml Aanvullen met water tot 100ml Micronutrienten mix: 19.4g EDTA in 750ml water. (Had minder gemogen, maar ik heb één mol EDTA voor ieder 2waardig metaal ion genomen, één voor ieder ijzer ion is echter genoeg) Hieraan 5.30g NaOH in 50ml water toevoegen. (NH4)Fe(SO4)2x6H2O 14.05g CuSO4x5H2O 0.39g MnCl2x4H2O 3.60g ZnCl2 1.46g NaB4O7x10H2O 6.17g (NH4)6Mo7O24x4H2O 0.37g Aanvullen met water tot 1 liter. Ik gebruik nu 1.6 ml A en 1.6ml B per liter voeding Afzuren gebeurt met 7.5% fosforzuur, ongeveer 2.1ml/l voeding. Dit geeft een klein beetje extra P in de NPK, maar met een snelle berekening kwam ik uit op ongeveer 0.1, dus dat is te verwaarlozen. Tijdens de bloei wil ik PK13-14 mee gaan geven. Dit heb ik al gemaakt met KH2PO4 en K2HPO4, maar ik ben mijn berekening hiervan kwijt. pH 7.01 buffer heb ik ook gemaakt maar hiervan ben ik ook mijn berekening kwijt. Als hier belangstelling voor is wil ik ze nog wel een keer berekenen. Mijn plantjes zijn in de afgelopen 5 uur ruim een centimeter gegroeid, zonder duidelijk te strekken, de groei zit voor al in de groeitoppen! En ik heb nog niks van tekorten gemerkt op het stikstof tekort in het begin na, maar dit kan ook aan een te hoge pH hebben gelegen.
  14. De EC is goed zo, deze heb ik nadat ik wat puntjes zag verbranden 10% omlaag gegooid en ze doen het nu goed. De pH echter blijkt omhoog te lopen wanneer je de voeding een dagje laat staan. Ik zat steeds keurig op de 5.5 vlak nadat deze afgezuurd was, maar toen ik hem net meette was hij 6.8. Ik heb hem net weer goed gesteld en ga morgen weer meten voordat ik water geef. De lichte kleur op de vorige foto's was voornamelijk door het licht. In het echt zijn ze donkerder. Al is Truus rechtsvoor op het overzicht wel erg geel, ze heeft ook een beetje een misvormde groeitop. Bianca rechtsachter doet het goed. Overzicht: Truus: Bianca:
  15. Nog een update: Ik heb onderste uitlopers van de grootste plant een beetje naar beneden getrokken zodat er bovenin het plantje wat meer ruimte is voor de nieuwe uitlopers en in de hoop dat de uitlopers wat breder in mijn scrognet terecht zullen komen. Ik heb nu 8 groeitoppen geteld en 1 twijfel gevalletje. Ik heb een poging tot fimmen gedaan en nu is er bovenin dus een derde uitlopertje bezig, maar hij ziet er een beetje misvormt uit, dus we zullen wel zien.
×
×
  • Create New...