Jump to content

El Andy

Full member
 • Content Count

  1,495
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About El Andy

 • Rank
  Wayfaring Stranger

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

827 profile views
 1. Leuk dat ik je met mijn Panama kweek geïnspireerd heb om sativa's te gaan kweken. Echte pure sativa's die 10/11 weken bloeien ga je echter niet vinden, dan kom je al snel op sativa dominante hybrides uit. Tussen mijn Panama's had ik wel enkele vroege bloeiers zitten (11/12 weken), al moet je die dan wel selecteren uit regulier zaad. Ik neem aan dat het sativa aspect een commerciële meerwaarde moet hebben ten opzichte van de standaard bekende soorten. Wil je een hogere prijs/bloeitijd ratio uit sativa's halen, moet je hier op letten qua genetica: - zuiver sativa effect (geen stoned) - onderscheidend in geur/smaak - sativa uiterlijk (maar niet te 'wild') - hoge opbrengst Voor een pure sativa zou ik gaan voor Panama, voor een exclusieve hybride de Orient Express of Panama DC. Maar vergeet natuurlijk niet het aanbod van Sannie, dat is behoorlijk exclusief in de shops hoor. Zulke hoge kwaliteit vind je sporadisch hier in Nederland. Shackzilla, Sugar Punch, Hericules, ik ben er gek op. Succes met je zoektocht!
 2. @enter Mooi dat je van mijn verslag heb kunnen genieten. Ik heb het momenteel erg druk met andere zaken (die ook heel leuk zijn), vandaar mijn afwezigheid hier op het forum. Maar goed, ik zal binnenkort dit verslag afronden door een mooi rookverslag van deze fantastische strains te maken. Ik kan je alvast verklappen dat zowel Panama als Destroyer echte knallers van sativa's zijn en menig liefhebber zeker niet zal teleurstellen. Van Panama raak je zelfs als diehard sativa roker nog behoorlijk de weg kwijt. Wat is dat spul toch sterk zeg, zeker de pheno die ik heb uitgekozen. Echt een psychedelische sativa uit vervlogen tijden met een heerlijke oldskool spicy zoete citroen smaak. Die Destroyer heeft wat meer energie en helderheid in de high, met anijs/drop, honing en zwarte peper aroma's. Heel delicaat en totaal geen 'wiet geur' te bekennen. Ontzettend mooi ook qua 'bag appeal', compact en wit. Hier nog de resultaten, mocht je daar geïnteresseerd in zijn: 0,89 g/w 557 g/m 130g voor de winnende Panama pheno 128g voor de winnende Destroyer pheno
 3. Dat is mij anders wel vertelt in de wandelgangen... Dat bedoel ik nou met transparantie. Goed dat je me corrigeert, maar wat is het dan wel?
 4. Liberty Haze = Shackzilla Jammer dat het niet wat transparanter kan bij de cup. AA+ kwaliteit Sannie strains gewoon bij de grote shops verkrijgbaar, wat wil een mens nog meer. @Azarias Adonai Te snel gedroogd zal ie zeker niet zijn...
 5. Dankjewel voor alle leuke reacties. Zodra de Panama droog is zal ik nog het gewicht van de plant doorgeven. Het rookverslag volgt uiteraard wat later, als het mooi gerijpt is.
 6. @Shilizous Ik heb een Double Koosh die hetzelfde spectrum aan geuren heeft en wel een boost aan groeikracht en opbrengst kan gebruiken. Daarnaast wil ik graag een selectie van mijn landras Afghaan gaan doen, en daar wellicht een combo met Panama mee doen om een 'schone' lijn te creëren die voor mijn setups geschikt zijn. Dit soort dingen vragen veel tijd, zodra ik wat kan laten zien zal ik dat zeker doen. Dag 112 12/12 Aan alles komt een einde. Na 16 weken in El Andy's Jungle te hebben vertoefd is het tijd voor de machette. Ik heb letterlijk door de jungle moeten kappen om bij het roze goud te kunnen komen. Het was een lange expeditie, maar het was de moeite waard. Ik heb mijn schatkist gevonden. Dit is de winnende pheno die ik als moeder ga gebruiken. Ze heeft licht rode pistils (rode pheno's hebben de sterkste high), een krachtig zoet kruidige geur, mooie opbouw en dito groeikracht (geen wildgroei), compacte buds voor een sativa, stabiel (geen herma's). Tevens is ze de grootste opbrenger, niet normaal hoe absurd groot en zwaar de toppen zijn. Maar het belangrijkste vind ik de hoge resistentie tegen botrytis. Ondanks de hoge rv, compacte buds en 15 weken tegen de elementen moeten vechten, ben ik geen enkel spoortje botrytis op deze plant tegen gekomen. Daarnaast heeft ze ook een behoorlijk resistentie tegen spint. Er is wel sprake van een lichte besmetting, maar het lijkt alsof ze plant niet lekker vinden en dus nauwelijks voortplanten. Erg apart is dat zij alleen in lichte mate onderin de plant tevinden zijn, alsof ze de bloemen willen ontwijken. De Destroyer heb ik ook een plaatsje in mijn bibliotheek gegeven. Het is nog even afwachten hoe ze rookt, maar volgens de reports gaat dat wel goed komen. Ze heeft een beetje wildgroei, maar de buds zijn prachtig mooi te knippen. Goede blad/bloem ratio. Compact en lekker zwaar.
 7. Ik heb het een beetje druk de laatste weken, dus het updaten is er een beetje bij ingeschoten. Morgen ga ik de laatste pheno's omhalen, dat zijn de meest indrukwekkende planten. Je heb dus niets gemist. Ondanks dat ik zo'n 15 weken verder ben, heb ik er een goed gevoel bij. Naast de mega grote buds, uitgesproken geur, groeikracht en sterke high, vind ik vooral de hoge resistentie tegen botrytis en spint een erg fijn gegeven. Ik heb hierdoor een stuk relaxter kunnen kweken. Ik ben benieuwd in hoeverre Panama deze eigenschappen zal doorgeven bij kruisingen met genetica die wat gevoeliger zijn.
 8. Ik heb afgelopen weekend helaas de Orange Napalm moeten omhalen. Ik heb er geen foto's van kunnen maken, maar wees niet getreurd. Zodra het goed gerijpt is zal ik nog een rookverslag maken.
 9. Leuke post. George Carlin is mijn favoriete comedian. Hij geeft het zelf al aan: Don't interfere with nature. The planet is fine. The people are fucked. De essentie van zijn humor vind ik in deze sketches het meest naar voren komen, zijn haat/liefde verhouding met de mens: Mitch Hedberg is trouwens ook een fantastische comedian:
 10. Jezus Pol, moet je dat allemaal in je eentje knippen? Daar zou ik ook stapel gek van worden. Oogsten blijft een rot karwei, maar eigenlijk zou het de leukste periode moeten zijn. Wees trots op de netjes die je al vol heb hangen. Het hoort er gewoon bij als je zoveel dikke buds kweekt. Ben je nog toprot tegengekomen tijdens het openknippen van de cola's? ps. je kan wel zien dat je gisteren een lange dag heb gedraaid. Bovenin de netjes zit nog aardig wat blad tussen je buds.
 11. Dat heb je toch nog mooi gedaan ondanks de problemen. Succes met de volgende ronde.
 12. Zo dik heb ik mijn jackberry's nog niet gekregen, niet normaal. Hoe gaat het trouwens met de rot nu je de ontvochtigingsfunctie lager heb gezet?
 13. @Xplore Deze breeders zijn de moeite waard voor puristen en liefhebbers. Ze bevinden zich nu in een niche markt, maar ik voorspel dat er langzaamaan steeds meer interesse gaat komen voor landrassen en sativa's. Niet alleen voor de connoisseurs markt, maar ook voor breeders die deze genen kunnen inzetten om nieuwe hybrides te maken. @Piet Piraat De breeders hebben er bewust voor gekozen om tijdens het veredelen meerdere pheno's te selecteren en te bestuiven. Het doel van ACE/Cannabiogen is het preserveren van genetica en kwekers/breeders de keuze geven om deze genetica te ontdekken. Het is niet zozeer zaad om commercieel in te zetten, maar wel interessant om moeder/vader planten uit te selecteren. Genetische diversiteit en behoud daarvan is bij hen een belangrijk doel. @juicyweedy Mijn planten blijven ook niet ongeschonden van toprot hoor. Eerder in mijn topic heb ik al aangeven dat ik enkele pheno's met botrytis heb gevonden. Voor zulke dikke buds valt het tot nu toe erg mee, maar wat er nog niet is kan nog komen. Hoe je het voorkomt is zelfs voor Wageningen moeilijk te zeggen. Ik denk wel dat genetica moet matchen met je klimaat, en dat gezonde planten minder vatbaar zijn. Maar verder heb je nog zoveel andere factoren die van invloed kunnen zijn. Ze hebben weleens testen gedaan om botrytis te voorkomen. Dat was gelukt, maar ze kregen er een even groot meeldauw probleem voor terug.
 14. @Krasi Als ik zo lees hebben inderdaad veel mensen last van toprot. Je zou neigen om het natte weer de schuld te geven, maar ik denk toch dat we het bij onszelf moet zoeken. @Stikkie Geweldig die foto. Het lijkt of ze bij jouw nog iets meer in de herfst is gegaan, mooi paars en rood. Ik mis alleen de oranje pistils. Smaakt ze wel naar sinaasappel? Leuke aanvulling op dit topic. @Zeebodem Thanks dude. De toprot duikt nog steeds op, ik vrees dus dat ik het einde niet helemaal kan afmaken. Het is grammen die er bijgroeien vs. grammen die eraf rotten. Goed timen is dan van belang. Ik kijk het nog ff aan.
×
×
 • Create New...