Jump to content

Skunk11

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Skunk11

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik ga toch maar eens wat langer met het water doen dan. Nu in de 5e week bloei moet ik er dagelijks ook nog een liter water bij gooien om het niveau op pijl te houden. Er is dus al enige verversing van 5 procent per dag wat misschien al voldoende is. Ik zit nog in de experiment fase maar ik ben echt verrast hoe zo'n simpel hydro systeempje presteert.
  2. @wietefras Hoe vaak ververs jij je water gemiddeld? Doe je dat met een vast ritme of als het water niet meer bruikbaar is? Zelf ververs ik nu om de 1½ tot 2 weken en dat gaat goed maar als je er langer mee kan doen zou dat mooi zijn. Ben alleen bang dat als ik het water te lang gebruik dat ik mijn dames beschadig.
  3. @Wietefras Ziet er deftig uit hoor! Die bakken heb je trouwens ook in donkergrijs, die zijn nog iets goedkoper ook. De doorvoeren die jij hebt gebruikt heb ik ook gebruikt ja, erg makkelijk werken vond ik. Zoals Lostchild zegt denk ik ook wel dat het licht wel meevalt in het water.
  4. Ik heb ze gekocht van engels. Die bakken kun je tegen de muur smijten en ze zijn nog heel. eurotje of 8 per stuk.
  5. Die plastic bakken van karwei of blokker zijn alleen van bagger kwaliteit. Ze scheuren of barsten bij het minste geringste al wat met water niet zo'n goede combinatie is. Al is het maar experimenteren maar dan zou ik toch liever wat kwaliteit spul gebruiken voor iets meer geld. Wat is een UCR eigenlijk?
  6. Het eb/flood systeempje wat ik heb gemaakt kost geen drol. De stapelkratjes zijn €25,- bij elkaar en dan komt er een beetje pvc van €20,- bij. Een aquariumpompje met kacheltje en luchtpompje kosten iets van €30,- bij elkaar.
  7. Het is inderdaad meer een mix van die twee. Maar is EF ook niet een vorm van DWC? Van dat luchtsteentje weet ik ook niet wat hoort of niet, ik heb gewoon gemaakt wat mij goed leek. Video https://youtu.be/ndkwLgL-S3o
  8. Nu twee weken later is het nog hetzelfde gebleven. alleen die gaatjes zijn ietsje groter geworden maar dat is denk ik omdat het blad ook weer iets is gegroeid. Gelukkig geen nare ziektes of ongedierte dus.
  9. Ik werk ook met eb vloed maar ik laat de pomp altijd aan, behalve als ze gaan slapen. Het water komt bij mij bijna tot de rand op het hoogste niveau. Direct onder de wortels ligt een luchtsteentje die ook de hele dag aanstaat. Nooit last gehad dat de wortels het niet aan kunnen.
  10. Ze zijn niet in hoogte verstelbaar. Deze led-lampen hebben een best kleine hoek waardoor ze het best functioneren op een hoogte van 1 meter of meer. Toen ik ze op 60 a 70 cm hoogte boven de plant had verbrandde ze mijn plantje.
  11. Mijn doelgroep is in de eerste instantie de mensen die dit samen zouden willen opbouwen en werkend te maken. Als het functioneert kan er altijd nog gekeken voor welke doelgroep dit interessant wordt. Leuk projectje. Kleur meten is lastig als je CRI niet optimaal is (zoals met LED het geval is), maar waarom zou je die willen meten? Zodra de planten tegen het gele aan gaan zitten heb je dat waarschijnlijk al lang in de gaten, en met de pH, ec, temp, rh e.d. waardes moet het al te achterhalen zijn. Een digitale grondsensor (temp + vochtigheid) zal overigens wel toegevoegd waarde hebben. Gebruik voor de vochtigheid in de grond echter niet de chinese ' printplaat steeksensor ', want heb ze zelf ook gebruikt en het koper+tin lost gewoon op lol. Mss een blumat hacken ofzo. Dat zou je kunnen oplossen met een witte led die als flitser werkt, de overige kleuren zou je kunnen uitfilteren. Waarom ik dat zou willen weten is omdat uit kleur denk ik veel te halen valt over de gezondheid van de plant en hoe die reageert op invloeden zoals licht, slaap, voeding, etc.. Zo'n systeem kun je natuurlijk modulair opbouwen dus je kunt in de eerste instantie ook met minder input iets bereiken of juist andere sensors toevoegen als je op terra kweekt bijvoorbeeld. Het zij gewoon ideeën en het lijkt me leuk als er fanatiekelingen zijn die dit wel zien zitten.
  12. Op de vraag hoe je het gewicht meet heb je zelf al antwoord gegeven. Het water volume is bij te houden met een niveausensor, eventueel kan het soortelijk gewicht nog berekend worden op basis van de temperatuur. De kleur meten is niet zo moeilijk aangezien een computer het licht in bijvoorbeeld 3 waarden kan meten in RGB van 0 tot 255. Er zij zelfs al standaard kleuren sensors voor een paar euro te koop. Wat betreft jouw leeftijd weet ik niet maar dat verschil zal nog wel meevallen denk ik, tenzij je in de 50 bent ofzo.
  13. Wat is volgens jou het alternatief? De database is juist waar de kast zijn intelligentie op kan berekenen, templates samenstellen en gegevens naar toe kan wegschrijven. Uiteraard verloopt de http verbinding via je eigen internet anders zou communicatie niet mogelijk zijn, eventueel is dit te versleutelen met een rsa sleutel. Mocht je niet willen verbinden is dat uiteraard je eigen keuze maar dan profiteer je niet van de intelligentie die berekend wordt uit de gegevens van de massa. Zonder gegevens uit veel kasten zou het een volledig nutteloos systeem zijn. Wat privacy betreft is het niet nodig om persoonlijke gegevens in te voeren, daar heeft het systeem ook geen bal aan. Als je wilt kun je zelf via een proxy verbinden. Ik zou van jou ook graag horen wat jouw alternatief zou zijn, ik sta open voor ideeën.
  14. Ik denk juist om het wel opensource te doen. De instap zal veel kleiner zijn voor iedereen en het systeem zal door de massa (bij succes) blijven optimaliseren. Ik vind het in ieder geval geen probleem als iedereen kan mee profiteren want ik heb zelf ook veel aan opensource te danken gehad in de afgelopen jaren. By the way is big data vele malen interessanter en kan commercieel veel waardevoller zijn. Het zal tenslotte via een centrale database moeten gaan functioneren.
  15. Het hydro systeem heb ik van industrie kratjes gemaakt, het was eerste de bedoeling om een aquaphonic systeem te maken maar daar heb ik geen tijd voor om vissen te onderhouden etc. Deze bak bestaat uit 3 units: Een groeibed met chiffon en zuurstof / belletjes op de bodem. Een vistank die op niveau blijft met overloop en verwarming Een reservoir onder met pomp voor de circulatie De kast is eigenlijk zeer eenvoudig gemaakt van timmerhout op een licht frame van balkjes met daarin folie. De afmeting is 60 * 60cm De bedoeling was om aan de voorkant een geblindeerde glazen deur te maken dat het als decoratie in je woonkamer kan staan. Het bovenste element moet het hart worden van de elektronica en schakelingen. Deze heb ik nu in drie afzonderlijke compartimenten ingedeeld met in het midden de lampen waar de aangezogen lucht langskomt. Deze lampen dienen gelijk als verwarming en worden via het achterst compartiment weer de kast ingeblazen of als nodig uit de kast geblazen. Dit betreft echt een begin prototype dus er is nog veel te doen. Het volgende exemplaar ga ik van lichter materiaal maken
×
×
  • Create New...