Jump to content

jonkoboy

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About jonkoboy

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Het is een haze soort, ze zijn inmiddels al wat gegroeid, maar nog niet ech veel vertakt helaas, ook zie ik nieuw blad komen, maar je ziet nog wel de bloeiverschijnselen waar zeg maar topjes hadden moeten groeien, maar dit heeft zich niet verder ontwikkeld. Volgens degene van wie ik ze kreeg moet het als het goed is wel goedkomen, maarja dit kan die natuurlijk ook zeggen om me zoet te houden. Misschien dat er iemand is met ervaring met dit soort situaties. Alvast bedank!
 2. Hallo mensen, rond 5 maart heb ik een aantal stekken weten te bemachtigen die ik onder een lamp heb gehouden tot de dagen weer meer dan 12 uur licht hadden, toch begonnen ze al bloeiverschijnselen te vertonen toen ze nog onder de lamp stonden, toen de dagen ruim meer dan 12 uur licht hadden heb ik ze buiten gezet, maar sinsdien zijn ze gewoon verder gegaan met bloeien,. Ze zijn volgens mij gestekt van binnenplanten die ruime lichturen gewend waren, misschien komt het hierdoor. Is er nog een kans dat ze terug schieten of kan ik ze weggooien? Ik heb wel plaatjes maar ik zit op een telefoon dus dat wordt lastig, maar is mogelijk. Alvast bedank.
 3. Bah wat maken ze het tegenwoordig toch weer lekker makkelijk om een foto te uploaden op imageshack. Maargoed zo zijn ze ongeveer, ik hoop dat je er wijzer uit kan worden, alvast bedankt
 4. Hallo allemaal, ik heb in mijn achtertuin 5 haze planten staan, nu wil ik deze graag een keer toppen i.v.m meer opbrengst en een lagere plant, mijn vader heeft ook planten en die heeft ze ook getopt, nu heb ik het eerst aan hem gevraagd, en hij vertelde me dat ik de plant schuin af moest knippen zo'n 20 centimeter onder de top, en dat ik dan 2 vertakkingen mee moest knippen, nu lijk me dit een beetje gewaagd, en ik zie ook bij veel tutorials dat ik slechts een klein deel uit de top moet knippen. Maar ik doe het liever op zijn manier, mits ik ook de uitkomst krijg van hem, want zijn planten zijn werkelijk prachtig en had verleden jaar ook een dikkere opbrengst per plant en de planten hadden meerdere hoofdtoppen. Nu is mijn vraag, kan iemand bevestigen dat ik mijn plant gewoon zo 20 centimeter van de top kan afknippen of heeft iemand hier ervaring mee?
 5. Nee alleen een soort code, maar niets wat op een houdbaarheids lijkt. bedankt voor je antwoord.
 6. Hallo beste mensen, ik had even een vraagje wat betreft groeivoeding, heb hier nog een fles staan van verleden jaar, het gaat hier om alga-grow van Plagron. het ziet er nog prima uit en ruikt goed, kan ik dit nog gebruiken? albvast bedankt.
 7. Het zal vast niet verkeerd zijn, maar ik doe het al jaren, en ik heb nog nooit iets aan de luchtvochtigheid gedaan( tenzij ik zelf stekjes gesneden heb, dan heb je wel een hoge LV nodig voor het wortel proces) en ik heb altijd nog hele lekkere wiet gehad..
 8. Ik heb stekjes gehad daar schieten je de tranen van in de ogen en die kwamen gewoon goed, dan ziet die van jou er nog prachtig uit, dat gaat zeker wel wat worden, alleen ik stop ze altijd direct in een grote pot zonder toepassingen om de luchtvochtigheid te bevorderen, wat naar mijn mening niet eens nodig is (bij gewortelde stekjes).. gewoon zorgen voor veel wortel ruimte en lekker veel zon.. dan doet de natuur zijn werk.. wel op tijd op 12 uur zetten, want je wil natuurlijk wel de bloei klaar hebben voor het echte kutweer de kop opsteekt..
 9. Ja inderdaad, verduisteren was ik al van plan, ik dank u voor de info
 10. Hoi allemaal, ik heb eergisteren een eerste poging gedaan om stekjes te maken, ik heb dit gedaan van een (buiten)stekje (haze) die al wat groter was, en dan met een scalpel een 45 graden hoekje eraf gesneden en dat met stekpoeder in een jiffytray gedaan en vervolgens in een kasje gezet buiten de zon, rekening houdend met de luchtvochtigheid en luchtverversing.. In het begin gingen ze hangen maar na wat in de schaduw te hebben gestaan stonden ze weer overeind, en dat doen ze nu nog steeds, alleen is het blad onder een klein beetje hard, maar ziet er verder goed uit en het nieuwe blad is nog vers.. ik heb gehoord dat het harde blad komt omdat de stek geen wortel geschoten heeft en dus geen vocht opneemt, kan dit nog komen of is er iets wat ik verkeerd heb gedaan en is het überhaupt wel mogelijk (buiten)stekjes te stekken..? Alvast bedankt, en mocht ik er helemaal naast zitten dan hoor ik het graag
 11. jonkoboy

  necrose?

  ik heb 5 planten buiten staan, waarvan er 4 normaal uitzien, en ééntje ineens dode punten begint te krijgen en de bladeren een beetje van opkrullen, ik kan nog geen foto's maken tot morgen, maar je kunt je vast wel voorstellen hoe het eruit ziet, wat kan het zijn?
 12. Pff ben blij dat ik al dat gestress net achter de rug heb, veel geluk iedereen
 13. Ik had 10 amnesia haze staan, veduisterd, ik heb ze net voor het slechte weer omgehakt en het is nu zo'n beetje droog.. 5 planten die ik op een andere plek had staan moesten al wel een paar daagjes eerder want er zat heel veel rot tussen de stam en de zijtakken, de toppen hadden niets, wel veel regen overheen geweest maar ik schudde ze altijd helemaal uit en de laatste paar dagen heb ik ze helemaal droog gehouden..
 14. Ik haal ze pas half 7 weer naar buiten voor de potentiele teringlijer die ze bij mij komt stelen..
×
×
 • Create New...