Jump to content

stijnd

Members
  • Content Count

    87
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by stijnd

  1. 1 van de 6 planten is volgens mij klaar, wat denken jullie? Denk dat ik deze vanavond ga oogsten en te drogen leg in een kartonnen doos in een warme ruimte.
  2. Het gaat niet zo goed met de planten.. Ze hebben een 4-5 tal dagen geen water gekregen (feestdagen..), bijna alle planten kleuren geel, toppen groeien niet meer. Zal ze nu nog om de 2 dagen bloeivoeding (B.A.C.) en PK Booster geven, hopelijk herstellen ze dan een beetje. Iemand nog tips? Enkele foto's:
  3. Even foto's wat foto's.. Heb ze gisteren elk BAC Bloei voeding gegeven (2ml op 1L water), is dit voldoende van voeding om het bladprobleem op te lossen ? Of heb ik andere voeding nodig? Foto blad (zo is dit bij de 3 achterste planten): De stengels beginnen rood te zien? Wat andere foto's
  4. Voor de voeding, hoeveel liter maak je best voor de 6 planten (hoeveel geef je dus per plant)? De bladeren van 2 planten beginnen ondergaan geel te zien met zwarte vlekjes wat op een voedingstekort wijst ?
  5. Zou iemand me kunnen zeggen of ik met de BAC bloeivoeding mag beginnen (en eventueel de Pk booster) ?
  6. Even een update: Plantjes groeien enorm, zijn nu ongeveer 60cm hoog. Ik heb wel opgemerkt dat bij sommige plantjes de bladeren beginnen te krullen. Zie foto: Wat is hier de oorzaak van? Volgens mij zijn de plantjes ook in bloei aan het schieten, kan dit al? Indien ja, begin ik dan met de PK booster en bloeimedium? De 3 laatstgeborenen zijn ook flink aan het groeien. Foto: En dan nog wat sfeerfoto's:
  7. Plantjen zijn weer enorm gegroeid, ze drinken nu een 1,5L per dag, is dit normaal? De smart potten zijn ook vochtig onderaan.. Foto's volgen morgen!
  8. Even een update (plantjes nu 19 dagen aan het groeien): Plantjes doen het goed, op 1 na (diegene die even dood leek bij het overpotten) heeft onderaan wat gele blaadjes. Ik twijfel wel of de blumats hun werk doen, ik denk dat ze maar soms water geven aan 2 plantjes en aan de rest geven ze niets.. Tensio geeft nu een waarde van 210 aan dus heb maar zelf wat water bijgegeven. De haze, mango & cheese zijn ondertussen ook alle 3 boven Foto's: Edit: Blumats ondertussen toch op druppelen gekregen, zat een knik ergens waardoor er geen water doorkwam
  9. Sinds eergisteren de blumat geïnstalleerd, maar ben niet zeker of deze wel functioneel is.. De tensiometer geeft na 2 dagen een waarde van 16 aan, wat dus zou betekenen dat de grond zeer vochtig is. Maar mij lijkt het vrij onmogelijk dat na 2 dagen niets van water te hebben gegeven deze waarde nog zo laag ligt? De blumat is aangesloten op een watervat (staat op ong 1,5-2m hoogte), de waterdarm gaat via een gat bovenaan de tent naar binnen en zo dan naar iedere afzonderlijke blumat drip.. De drip's staan ook allemaal open gedraaid...
  10. Zal de volgende keer proberen foto's te maken als het licht uit is En nee, komt omdat ik de potten verschoven heb de 3 nieuwe smart pots erbij te zetten. Sinds vandaag heb ik ook mijn tensiometer dus zal ik dit zeker kunnen nakijken.
  11. Even een update: Heb beslist om 3 Northern Light's over te potten in Smart Pots (15.1L). Toen het overpotten juist gebeurd was leek 1 van de 3 plantjes dood, maar de dag erop was dit hersteld. Ze doen het allemaal goed zo te zien. Verder heb ik ook de Haze 2.0 (auto) en de Cheese (auto) kunnen planten, de Sweet mango (auto) is nog aan het ontkiemen. Vandaag wordt ook het Blumat watergeef systeem geinstalleerd. Plantjes zijn nu 13 dagen aan het groeien. Overzichtje tent: NL 1: NL 2: AK : NL overgepot 1: NL overgepot 2: NL 3 overgepot, leek even dood:
  12. Even een update: Zoals je kan zien groeit 1 van de plantjes wat scheef. Moet we dit begeleiden met een stokje zodat het terug recht gaat groeien? De plantjes groeien in ieder geval zeer snel, echt van verschoten!
  13. Ondertussen beslist: ik heb het blumat systeem + tensiometer gekocht Nu hopen dat ik alles juist afgesteld krijg. Tips.. Altijd welkom!
  14. Zou iemand me kunnen bevestigen dat het nu al goed is om over te potten (plantjes reeds 10 dagen aan het groeien, ze zijn een 5tal centimer groot)? Het overpotten zelf, goed als ik in een diameter van 10 cm rond het plantje ga en ongeveer ook 10cm diep?
  15. //EDIT Onnodig quoten, leer hier hoe we het graag willen. De plantjes zijn nu 10 dagen aan het groeien, ben iedere week een 2-3 tal dagen van huis. Kan ik eventueel dan de voeding apart geven (aangezien dit toch niet dagelijks moet)?
  16. Hallo allemaal, Aangezien ik soms een 2-3 tal dagen niet thuisben ben ik opzoek naar een (semi-)automatisch watersysteem voor mijn plantjes (topic). Hiervoor zit ik met het volgende dilemma: Optie A: Schaaltjes onder mijn Smart Pots (morgen pot ik mijn plantjes hierin over) Twijfel hierbij: - Om de hoeveel dagen zou ik nieuw water moeten bijgeven? Gaat dit langer dan 2-3 dagen mee? - Ik heb een DS100 tent (100x100x200), hierin komen 9 smartpots (15,1L met een breedte van 31cm) wat dus maar juist zal passen in mijn tent. Als ik hieronder nog schaaltjes moet zetten zal er niet genoeg ruimte zijn voor alle smartpots. De oplossing hiervoor zou zijn dat ik 1 plantje in zijn kleinere pot laat (11L pot). Optie B: Troph set van blumat (klik) in combinatie met het blumat watervat (klik) Twijfel hierbij: Heb ergens gelezen dat een blumat set de wortelactiviteit van de plant niet ten goede komt (plant wordt lui) en ontwikkelt zich niet meer goed. Algemeen: hoe zit het met voeding in beide gevallen (heb BAC bloeivoeding en BAC Pk booster)?
  17. @kwikikweek Denk dat ik ze gewoon op 18/6 ga laten staan. Volgens u kan ik nu al overpotten? Plantjes zijn echt nog niet groot +-4 a 5cm. Het overpotten zelf, goed als ik in een diameter van 10 cm rond het plantje ga en ongeveer ook 10cm diep? @Hazer4 Zwart wit folie heb ik niet.. Maar dus best een dag voor het overpotten de smartpots vullen met grond, deze grond dan heel nat maken en pas de dag erop de plantjes erin? Bedankt voor de reacties!
  18. @ P H Donner, Ze staan nog rechtop ja.. Geef ik ze misschien teveel water of wat bedoel je met 'aan het gieten te zien' ? @ kwikikweek, ik had de smartpots nog niet.. De 3 nieuwe soortjes die er gaan bijkomen plant ik wel rechtstreeks in de smartpot (15,1L), de anderen zal ik overpotten wanneer de tijd ervoor gekomen is. @ Hazer4 Neen. Verdeelde meningen dus over het aantal lichturen, ik denk dat ik ze dus gewoon op 18/6 laat.. Bedankt voor de reacties!
  19. Een update: De plantjes zijn goed aan het groeien (nu 3 dagen boven de grond), alle plantjes +- 3 a 4 cm groot. Ze krijgen nu een 2-3 L water per dag (tesamen), de toplaag droogt wel heel snel uit. De ventilator staat momenteel uit, paar potjes met water in de tent gezet. Ook een handdoek omhoog gehangen waarvan de onderkant in een emmer wat komt zodat het water via de handdoek omhoog loopt en zo verdampt, dit alles om de luchtvochtigheid omhoog te krijgen. Binnen een 10-tal dagen denk ik te verpotten naar de Smart Pots. Neem ik hiervoor best volledig nieuwe aarde of mag ik de aarde recupereren die nu in de potten zit? Ook zal ik de lamp dan omschakelen naar 16/8. Iemand enig idee hoelang het duurt voor de plantjes in bloei zullen gaan en ik met de bloeivoeding en PK booster mag beginnen? Enkele foto's (zal deze in het vervolg nemen wanneer de lamp uit is):
  20. Ondertussen beslist dat ik 3 plantjes ga bijzetten, 3 verschillende soortjes: Cheese , Sweet mango, Haze 2.0. Heb ook 9x de Smart Pot 15,1L besteld en de B.A.C. Pk Booster. Wanneer kan ik best de plantjes die er nu al staan overpotten naar de Smart Pot's ?
  21. ik ben ook een kweek bezig met autoflowers (link), en twijfel ook om het licht in te stellen op 16/8. Heeft die vriend van jou hier ergens een kweekverslagje? Dat bewateringssysteem, vanwaar heb je dat? Succes!
×
×
  • Create New...